Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22590
28.12.10 12:01

U nas zatim taky jen pres den a na noc plina…treba to do tech dvou ale stihnme :think: ,tezko rict…
Achdarku to je teda pech…a myslis,ze papirovku by si dolu nedal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
28.12.10 12:12
Brunifid píše:
Achdarek píše:
Bruni - Tobík má pleny jen na noc. Třikrát do týdne má plenku mokrou. A spí fakt tvrdě.
Jo aha, tak to jo. :-)
A jinak ty dva roky orientačně platí???

To se fakt nedá takto říct… Klárka byla přes den bez plen v 17 měs., na noc dostávala až donedávna, teď je tak měsíc bez. Ale ona nikdy nečůrala ve spánku, když měla ráno mokro, bylo to vždycky až z rána, jak se probudila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
28.12.10 12:19
ivuska.h píše:
Brunifid píše:
Achdarek píše:
Bruni - Tobík má pleny jen na noc. Třikrát do týdne má plenku mokrou. A spí fakt tvrdě.
Jo aha, tak to jo. :-)
A jinak ty dva roky orientačně platí???
To se fakt nedá takto říct… Klárka byla přes den bez plen v 17 měs., na noc dostávala až donedávna, teď je tak měsíc bez. Ale ona nikdy nečůrala ve spánku, když měla ráno mokro, bylo to vždycky až z rána, jak se probudila.

Ivuš a jak jsi to udělala, že byla přes den přes pleny? Chtěla sama a nebo jsi jí nějak vysazovala? Eli teda nočník opravdu nebere, když se jí zeptám chceš čůrat? Tak kýve hlavou že jo, posadím a samo že nic a tak je to klidně 100× za den. Občas tam něco pustí, třeba když jsem s ní byla včera venku, měla jsem jí na zádech ve skaldinu, tak jak jsme došli domů, tak jsem jí posadila a čůrala, stejně tak když jí včas chytím po spaní tak do nočníku čůrá, ale jinak fakt ne. To jen příjde a dá najevo že je počůraná a chce přebalit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
28.12.10 12:24

ahoj ahoj,
tak my jsme konecne doma od pribuznych, jeste nam vcera kdyz jsme auto nalozili po strop zacalo kourit z topeni, tak jsme do vecera cekali na znamyho az pro nas prijede, prijezd domu v pul 11 v noci, koupani zadny, mala vychechtana jak leco ale noc docela sla..

dneska jsem si konecne!! vyzvedla dalsi anavy :palec: fialovy velur a bily melirovany velur a dvoje flisacky :-D do toho prisly od popoliny pandy a frote katata tak jsem na ne zvedava jo a jedny vlnacky, dneska jsem byla chlapovi pro neco v lekarne na chripajznu a koupila jsem si lanonil?? ne :zed: tak nekdy priste no :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.12.10 12:25

Já myslím, že kolem těch 1,5-2let, si to dítě začne uvědomovat, jako tu souvislost čurání-mam mokro, kakání-mam nálož. Teď je otázka, jak s tím naloží, nějaké se odplínkuje na den brzo, nějaké později, podle mě hodně záleží na povaze, celkově na komunikační vyspělosti a tak.

My jsme dnes shodou okolností měli první bobek v nočníku, sice jsem ho posazovala já, ale když jsem ho po pár minutách chtěla sundat, tak odmítnul, vyžádal si knížku a pak tam byl pidibobek, tak jsem tančila oslavné tance, chválila, tleskala :lol: Já tak nějak doufám, že se do května (to mu bude 25m) odplínuje přes den a na kakání, na noční čůrání ať má plínu jak dlouho chce, to je mi šumák :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
28.12.10 12:25

a to me jinak teda pekne strasite s tema plenkama do 3 let, zrovna mi svagrova vykladala jak jeji holky kdyz zacly sedet davala na nocnik a nekdy v roce, roce a pul byly bez plenek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
28.12.10 12:27

Posazovali jsme cca od půl roku, jak začla dostávat příkrmy, protože pravidelně kadila ve stejnou dobu, tak nám to přišlo přirozené jí dát možnost vykonat to mimo plenku, navíc jí to šlo i snáz. Byla to vždycky záležitost pár minut. Pak jak už sama seděla, tak jsme ji tam dávali častěji, kolem 10 měs. už neměla praktický žádné kadící nehody, dokázala si na hrnec i počkat. No pak jsem se snažila ji vysazovat i na čůrání, když byla třeba hodinu suchá, hrnec jí vadil někdy kolem roka, tak to jsem ji nenutila, když tam nechtěla sedět, ale vždycky jsem to aspoň zkusila. Pak dlouho žádný pokrok nebyl, do plínek normálně čůrala, ale bylo vidět, že ví, na co hrnec je. No a pak najednou v těch 17 měs. si prostě sundala plínku a sama si šla sednout. Měla tehdy tak 1 nehodu denně, ale to se brzo spravilo. Na kadění už tou dobou měla dávno signál, na to čůrání ho pak začla používat taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.12.10 12:27

Katy, máte nějaký čurací zvuk? Mě Mates už jako malinkej čural na přebalováku při zvuku puštěné vody, pak jsme přešli na čššš a ono to fakt krásně funguje, že se to dítě na ten zvuk uvolní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
28.12.10 12:30

Jo a teda podotknu, že u Ondry tento scénář zatím nehrozí, kadí si kdy chce, absolutně se to nedá odhadnout, ani není poznat, kdy zrovna tlačí :lol: Na nočníku byl asi třikrát a zcela bez úspěchu. Tak jsem zvědavá, jak to s ním bude do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
28.12.10 12:40
Gladys píše:
Katy, máte nějaký čurací zvuk? Mě Mates už jako malinkej čural na přebalováku při zvuku puštěné vody, pak jsme přešli na čššš a ono to fakt krásně funguje, že se to dítě na ten zvuk uvolní.

Gladys ti nevím, asi žádný čůrací zvyk nemáme, teď teda v poslední době se vždy chytne za plínku, jen že to už je pozdě, bo je většinou už počůraná. ALe už dost dlouho si uvědomuje, že má v plíně, prostě příjde, drží se za plínu. Když se jí zeptám, jsi počůraná? Tak dává jasně na jevo že ano. Když se zeptám jdeme přebalit? Tak hned běží k přebalováku a čeká na mě. Když je pokaděná, tak příjde s osuškou, že chce umýt zadek. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
28.12.10 12:44

JO a k nám dnes taky dorazily dvě nové plíny. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.12.10 12:44

Hmm, já když řeknu, že dáme čistou plínu, tak prchá s hlasitým Ně, ně, ně :lol:
Já ten zvuk myslela tak, že když ji posadíš na nočník, tak řekneš čššš a ona na to zareaguje vyčuráním. Jako když někomu pustíš tekoucí vodu, aby se snáz uvolnil a vyčůral. Zkus jí to říkat vždycky když se ti povede odchytit čurání, tak přímo při akci, aby si s tím spojila to, že uvolnila pánevní dno, to je pro děti vlastně asi to nejtěžší, vědomě ty svaly uvolnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
28.12.10 12:46

Ivuš no a na co nočník je, to Eli taky moc dobře ví, jen prostě to do něho jen tak nepustí pokud se jí opravdu nechce a když se jí chce, tak to pustí klidně i na koberec. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
28.12.10 12:46

Gladys díky, vyzkouším. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
28.12.10 12:50
Katy2 píše:
JO a k nám dnes taky dorazily dvě nové plíny. :mrgreen:

Tak ona je asi fakt hubeňour, Ondra teď má plínky v pase zaplé na stejné patentky :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure