Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3417
30.3.07 09:41

Petro, já ještě draka ubalím ze starých čtverců 70×70. Z větší pleny je to pohodlnější, ale i ty menší ještě jdou.
Přes den dávám pleny jen na obdélník, mám čtvery kalhotky. Pak mám jedny záložní venta a do nich se musí dát drak. A na noc do vlňáčků balím taky draka, aby mi je prcek nepos… :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
30.3.07 11:18

Musím se teda přiznat, že se trochu bojím dávat snapy sponu jen na obyčejnou čvercovku, že to bude škrábat. Tak jsem si radši pořídila do vlňáků pár zavazovacích disan. Ten špendlík vypadá dobře, kde se dá sehnat?
Já už zase delší dobu uvažuji o nějakém vhodném materiálu pro separační vložku do pleny. Napadlo mě hedvábí- takové to co se dá koupit ve výtvarných potřebách a není moc drahé. Nebo ušít vkládací plenku z jedné strany fleece a z druhé to hedvábí. Samotný fleece mě totiž nijak neuchvátil. Nějak mi vadí ta představa, že má ditě na zadku čistou umělinu. :cry: Jediné co mně brání v této realizaci je problém jak to prát. Na 30stupňů se to asi dostatečně nevypere. Nebo to dát do octa a pak prát. :?: :?:
Dneska se jdu podívat do toho QS na ty ručníky.
Pimpo, na látkovkách píšou, že u bambusek se nejvyšší savosti dosáhne až po 10ti vypráních, tak vydrž :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
30.3.07 11:56
Eliza píše:
Musím se teda přiznat, že se trochu bojím dávat snapy sponu jen na obyčejnou čvercovku, že to bude škrábat. Tak jsem si radši pořídila do vlňáků pár zavazovacích disan. Ten špendlík vypadá dobře, kde se dá sehnat?

mám je od Ivči79 sehnala je v brně na veletrhu prý ještě budou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
30.3.07 16:00

Elizo, mě se zdá, že se snappka vůbec ke kůži nemůže dostat. Draka chytám jenom s ní a ještě nikdy bříško opravdu nepoškrábala.

Jinak ano - snažím se vytrvat. Dnes v noci měl Bivoj balení z froté 60×60, v něm 5× vypraný bambus složený na krátko, přes to ČČ drak. Prochcaný to ráno bylo až hanba :evil: - takže o nějaký vyšší savosti se zatím hovořit nedá.
Ale žínka na mytí obličeje je příjemná :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
30.3.07 16:49

No dneska jsem si koupila jeden ten ručník (30%bambus) neb froté ručníky z Ikei co mám na malého jsou jak struhadla a je docela příjemný. Ale ten 60% bambus je teda asi opravdu rozdíl(mám jednu žínku). Pimpo, a co zkusit tu 60% žínku jako vkládací plenku. Stojí 130, to není málo ale připadá mi hodně sající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
30.3.07 17:03

To mě taky napadlo, možná by to bylo řešení. A žínky se využijou vždycky. Uvidíme po výplatě :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.3.07 09:06

Lalwen, jukla jsem k tobě do albíčka, hm hm, hezký dětičky i plínky :-). No, tak mě by zajímalo, jakou koupit velikost gatí Imse Vimse pro devítikilové roční dítě. Vy tam máte vlněný, ale mně by se líbily i polyesterový, aby nebyly moc tlustý. Pořád si lámu kebuli nad těma čtvercema, myslela jsem kvůli ušetření, ale musím si přiznat, že do skládání se mi moc nechce, jsem totiž děsnej lenochod a nemotora, znám to od prvního děcka, to byl děs. Prostě furt zálibně pokukuju na Imse vimse flanelky a froťáky. Tam by nebylo potřeba nic skládat :-).

Kdo je máte, napište, jaký jsou.

Nevíte o imse vimse gatích někdo něco bližšího - hlavně jestli neškrtěj??

Petra

• Citovat
  • Upravit
6954
31.3.07 09:40

Petro,
mám Imse flanelky i froťáky, i ty malé ve velikosti newborn, vlastně jsem ty velké ještě nezačala dávat, protože mám dost plen v mini velikostech. Bambusky a IV 2v1, bamboo… Kalhotky jiné, než Imse nemám. Jsem se vším moooc spokojená, plenky newborn mi na malé mimi přišly skvělé, protože odpovídají velikostí a ta savost je odpovídající tomu, jak často se přebaluje - Daník často kakal, takže zdaleka nebyla plena na hranici kapacity, když jsem ji měnila. Teď už nekaká tolik, takže stihne pročůrat. Kalhotky jsou bezva, nemá otlačené nožičky, nic, nejvíc se mi líbí foxíkové… A už jsem psala IV 2v1 to je má srdeční záležitost. Bambusky mám pročůrané rychleji, než Imse NB, ale taky jsem je ještě nevyprala tolikrát, aby měly maximum kapacity (dostali jsme od manžela kolegyň horu papírovek, bylo mi líto je vyhodit, něco jsem prodala za hubičku a něco prostřídala s látkovkama). Už je skoro všechna zásoba pryč, takže od teď budeme čistě látkoví, moc se těším. Akorát nám pomalu ty malé velikosti nebudou, moc jsme si jich tedy neužili. :roll: :D

Kalhotky na 9 kilové dítě bych vzala L. M jsou do 10 a XL začínají tuším na 11…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.3.07 09:46

Sajso, tak to jsi mě potěšila, že jsi tak spokojená, zatím se jen zorientovávám, ale imsevimse mě asi nějak oslovilo nebo co :-)

Petra

• Citovat
  • Upravit
6954
31.3.07 10:06

Petro mě taky… V létě to budou dva roky, co jsem začala studovat látkovky, dlouho jsem hledala a kombinovala výbavičku, chystala se objednat napřed Popo, pak bambusky a Tots original, kombinovala pořád dokola a pak jsem jeden víkend narazila na Imse a rovnou objednala, bez kombinací, plánování, prostě mě nějak dostaly. :D Nevyzkoušela jsem od nich jen čtvercovky (taky nejsem na to skládání :oops: ) a vlňáčky, na ty se ale chystám, nechtěla jsem je v té nejmenší velikosti ( a dobře jsem udělala - malý měl 3.79 a teď už to bude kolem 7 kg)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
31.3.07 10:15

Petro, tak Imse kalhotky všeho druhu mohu doporučit. Neškrtí a pěkně sedí. Vlňáčky jsou velmi tenké takže nejsou vůbec objemné. Jestli se ti nechce skládat tak ještě výhodné jsou vícevrstvé Popolini. Ty se složí prostě jen na třetinu. Nebo dvě na polovinu, podle potřeby. Já jsem teď vyřadila asi 50 čtverců, které už jsou malé a nestačí úplně kapacitě a odvezla je k mámě. Aspoň ani tam nebudu muset používat jednorázovky. Za to jsem si pořídila na zkoušku několik vícevrstvých Popolini- M a L. Tak jsem zvědavá jak budou stačit.
Naše dítě má něco pod 9kg a řekla bych že ideální je velikost L. Jo a protože se teď u nás často střídají chůvy na venčení, tak jsem pořídila několik Imse 2v1. Vypadají exkluzivně, dneska jdem na jednu oslavu tak je hned prubnu. Mám je sbalený v tašce a ten úbytek objemu je znatelný. :D Škoda že jsou tak drahé, koupila bych jich hned 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
31.3.07 10:17

Taky se chystám vyzkoušet kalhotky Imse, Popowrap jsou po roce používání na starším klukovi sice pořád funkční, ale je na nich používání vidět, a taky chci pro mladšího něco novýho a sobě udělat radost, že :-) Tak váhám Soft nebo Organic?
Používám jak čtverce - skládám na obdélník, tak na draha, tak kalhotkové pleny.

Jo a ty špendlíky jsem viděla v Delvitě, 2 ks cca 40-50 Kč, dováží je Boček???

A pak mám dotázek:
chci vyzkoušet Bamboozles a váhám - sucháč nebo patentky??? Kdo máte plínku dýl, drží se sucháče? A nebo z druhé strany, rozepnou vám šikulové patentky i sucháč? Mareček-chobotnice už si sucháč vesele rozepíná sám :-)
Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
31.3.07 10:24

Elizo tak tě IV 2v1 taky dostaly? :wink: Fakt jsou na cesty skvělé, mám zatím 3 a ještě 2 čekám… MMCH, co na separačky Perlan? Materiál je stejný, jako separačky od Popo pro pevné bobky (nebo by měl být) a vyjde to lépe. Mám ho na utírání prdelky místo ubrousků. Používám k tomu tělové mléko a super. Momentálně teda Weledu, moc mi voní, takže s ní nemažu tělíčko, na to jsem si koupila Laveru baby neutral, ta nevoní, takže mi to vyhovuje.

Ashin hlasovala bych pro Organic. A bambusky - mám na sucháče, vím, že patentkové jsou, ale zase bych brala asi sucháč, přijde mi to variabilnější, lépe se přizpůsobí ten obvod, aaspoň si to tak myslím. A neškrábe, netočí se, v pohodě. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
31.3.07 10:33

Sajso, díky, já mám vše na sucháče, jen jedny Vento na patentky a je pravda, že ty se nedají tak přizpůsobit objemu stehýnek i bříška. No a navíc teď už se prodává snapka, tak ta to ev. po opotřebení sucháčů na plínce jistí :-)
Ste mě teda nahlodaly s těma Imse 2v1!!! n :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
31.3.07 10:56

Jo jo jo, nechala jsem se přesvědčit na 2v1 :D :D . A nedalo to moc práce. Více méně k tomu přispělo i jedno odpoledne, kdy jsem měla plný batoh plen a najednou jsem zjistila, že kluk má durch vlňáky a já žádné náhradní :twisted: . No a občas jsem z praktických důvod šáhla po jednorázovce, takže teď už nebudu muset. Jsou opravdu velmi skladné.
Taky mám bambusky na sucháč, přesně kvůli lepšímu přizpůsobení na tělíčku. No snad to nebude otvírat 8O .
Perlan separačka- to je ale taky umělina, ne? Sice z celulózy, ale trochu jo :? . Mě se tyhle papírovitý separačky dost blbě nasazují, asi jsem nemehlo. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure