Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
no to mam teda pekny vyhlidky ![]()
a pritom nam to tak perfektne klapalo… v 7:45 jsme vlitli na koupani, tak 8:15 jsme vylezli, krmilo se pul hodky, v 9 byla v posteli a spala jak spalek..jenze pak si zkratila kojeni ze dne na den na 10minut a uz jsem ji soupla do postele o pul hodky driv a slo to do kelu
od ty doby je to jak na houpacce, chvili jedem jakoby na stejnej cas a pak zas tohle…
jako koupat treba v pul 7 s tim ze v 7 jde do hajan, tak v posteli rve do 9
lenholka píše:
ani nekoupat?? ona teda se mala vetsinou vzbudi a pak treba cuci do pul 10 nebo vriska v posteli…no co kdyz se mi to takhle stane i zitra??ta mi v tom dela peknej hokej vubec nevim jak mam mit tedkon rezim
Ty koupeš každý den
To by mě mohlo, dokud dítě není špinavé z plazení se někde v prachu a špíně, tak koupu jen jednou týdně ![]()
No, to je přesně ono. Hele, já jsem nikdy nebazírovala na nějakém čase u mimina, to si dal najevo on, jak to chce, já jsem člověk veskrze nesystémový, kdyby si dítě samo nevydupalo, jak to chce, tak bych ho ukládala jednou v 7 a jednou o půlnoci.
Když nechtěl spát ve svojí hodinu, tak šel k nám do obýváku, většinou se nalepil na kozu na kojícím polštáři, tam odpadnul a pak jsme ho přenesli.
Na pozdější usínání to vliv nemělo, chodí teď pravidelně mezi 7 a 8, usne bez problému sám, podle mě trvat na nějakém režimu má smysl až po zavedení všech příkrmů, pak už je ten denní rytmus fakt pravidelný.
ivuska.h píše:lenholka píše:Ty koupeš každý den
ani nekoupat?? ona teda se mala vetsinou vzbudi a pak treba cuci do pul 10 nebo vriska v posteli…no co kdyz se mi to takhle stane i zitra??ta mi v tom dela peknej hokej vubec nevim jak mam mit tedkon rezimTo by mě mohlo, dokud dítě není špinavé z plazení se někde v prachu a špíně, tak koupu jen jednou týdně
Já jsem jeden čas jako malinkého denně koupala, to byl fakt blaženej, tak jsem mu to nedokázala odepřít
Ale postupem času, jsem naznala, že na oblíbenou činnost je potřeba se patřičně těšit a ne si ji jen tak mírnix týrnix dopřávat pořád. Koupu 1× až 2× týdně, houby se stane, stejně mu prdku meju každý den po kadění, ruce a obličej též a to ostatní se nezašpiní
tak to já budím neustále na jídlo každé tři hodiny, jen v noci má jednu šestihodinovou pauzu. když jsme šly z porodky, měla jsem budit, páč měla žloutenku. a teď jak odsávám, tak budím taky, aby měla vždycky čerstvý mlíko - odsaju, vrazím do flašky a rovnou krmíme.
ale nedodržuju to až tak přesně. většinou mi to přes den o hoďku sem či tam lítá ![]()
modelka před koupačkou ![]()
já koupu třikrát týdně (úterý, čtvrtek a neděle
) pouze v čisté vodě
zuzanecka81 píše:
tak to já budím neustále na jídlo každé tři hodiny, jen v noci má jednu šestihodinovou pauzu. když jsme šly z porodky, měla jsem budit, páč měla žloutenku. a teď jak odsávám, tak budím taky, aby měla vždycky čerstvý mlíko - odsaju, vrazím do flašky a rovnou krmíme.ale nedodržuju to až tak přesně. většinou mi to přes den o hoďku sem či tam lítá
modelka před koupačkou
a koupes kazdej den??:o) at nejsem za exota ![]()
no a nekdo zase rika ze se ma zacit cca od 3 mesicu s rezimem no tak pak babo rad… no zkusim najet na drivejsi cas s koupanim a uvidime…kdyz jsme meli rezim zajetej tak to bylo suprovy, mala po koupani vedela ze bude mliko a vetsinou potom po krmeni hezky usla,jenze to jsme kojili 20-30minut a ne 10, i kdyz mam na ni podezreni ze uz pije takovejch 6-7minut potvora
katy: já to váyání technicky ovládám, ale tak pěkně, že jsem s tím spokojená se mi to povede jen v 1 případě z deseti
(asi se moc vrtí…)
jinak se poslušně přiznám, že jsme dnes venku nebyli (teda já a manžel jo, ale mrně ne) ráno tu bylo - 18
a koupu dvakrát týdně ![]()
careynka píše:
holky, co je to ta finska plinka???
Finská plínka je např tady tato, dělala se hromadná objednávka s Finska.

tahle 
Jo a koupání, jak byla ELiška malá, tak jsem koupali tak 2× týdně, někdy ani to ne, ono zadek jsem jí stejně umývala často v umyvadle, když byla pokaděná.
Teď jak je větší, tak už to je problém, koupat se chce a jakmilé se přiblíží sedmá hodina, tak už tu pobíhá s osuškou a buší na dveře do koupelny, občas se mi podaří jí nějak odbýt že dnes ne, občas se to ale nepodaří. ![]()
hmmm tak ja se nad tim teda zamyslim ![]()
a poradite jeste neco na vecne opruzelej zadek??fakt uz nevim co s tim…dneska jsem ve skrini objevila zapomenutou lecivou vlnu ale nevim jak se to pouziva…
Leni, plácneš to na prdku místo separačky a modlíš se, aby dítě aspoň 2h nekadilo
Stačí teda kousek uškubnout.
Jinak já patlala na zadek lanolin, ten vodový a měl zázračné účinky.
lenholka píše:a nekdo zase rika ze se ma zacit cca od 3 mesicu s rezimem no tak pak babo rad…
Já jsem dělala režim až od toho půl roku, jak se začnou dávat příkrmy, tak to byla prostě zelenina ve 12 a od toho se pak všechno odvíjelo. Později večeře v 6 atd. Jinak jsem stejně kojila podle potřeby, takže nějaký režim nešlo moc dělat. I když teda +/- se to ustálilo na tom, že poslední plínku jsem dávala v 8 večer, pak už jsem to brala jako noc a naopak kolem té 8 ráno když se vzbudili, tak už jsem lezla z postele ![]()