Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
zuzanecka81 píše:
jo a teda když jsme po náloži a další čekám nejdřív za týden, tak jsem vytáhla viskozové popoliny separačky. přijdou mi jaksi veliké… stříháte je?
nestříhám, dám jí tak jak je a jen jí po zapnutí plenky tak nějak do ní bokama zasoukám.
a kdyby chtěl někdo zavazovací disany, tak se jich snažím na mimibazaru zbavit ![]()
Katy2 píše:zuzanecka81 píše:nestříhám, dám jí tak jak je a jen jí po zapnutí plenky tak nějak do ní bokama zasoukám.
jo a teda když jsme po náloži a další čekám nejdřív za týden, tak jsem vytáhla viskozové popoliny separačky. přijdou mi jaksi veliké… stříháte je?
hm, tak já už jednu střihla… další teda zkusím zastrkávat
vasedcera píše:
Gladys, děkuju, vypadá to, že ten sklad na draka funguje. Už ustál tři velké nálože… tak snad jsem to nezakřikla
Super, tak to jsem ráda, že něco pomohlo, jen ať to vydrží
viskozové separačky, stříhala jsem, na tak malé mimi jsou obří a pokud se nečeká nějaká větší nálož v nejbližší době, tak stačí ta půlka separajdy jako vrstva odvádějící vlhkost
Tak se mi podařilo hodit vlňáky do barevného prádla - jsou pro miminko
Ale nechápu to. Jsou to jedny doma šité, svetr jsem před šití vyprala, aby se srazil a on jen trochu. Teď se mi tam nějka omylem připletly a jsou pidi.
Teda aspon mám důvod vyrazit do sekáče pátrat po svetrech. ![]()
NEvím, zda je to z látkovek nebo ne, ale Tobíkovi se na zadečku udělali dvě malá ložiska ekzému. Na ekzém netrpí. Jen když mu bylo 9 měsíců a měl opakované záněty středního ucha a bral dlouho atb, tak měl pár flíčků na zádech. JInak nikdy nic. Tak nevím. ![]()
Právě jsme přijely od doktorky - 5100g a 61cm ![]()
A koupila jsem Adeps lanae a mám v pračce svetry s novýma ručně pletenýma vlňáčkama, peru na program vlna s ořechama (dala jsem jich do pytlíčku 6ks). Po vyprání naložím do lanolinu a zítra vyzkoušíme ![]()
zuzanecka81 píše:
Nestříhám.
Zrovna dneska jsem se o tom bavila s doktorkou, ona teda říkala, že je to normální, že některé děti několik dní nekadí. Já jsem zvyklá, že 3× denně malá kadí, jsem říkala, že to už bych dávno volala, jestli jí něco není ![]()
Holky, jaký je rozdíl mezi zavazovačkami Disana a BI???
Trénuju s BI, už mi to začíná jít
![]()
Bruni, BI jsou z látky a disana jsou pletené. Materiál na mě působí přibližně jako ty staré dobré bavlněné punčocháče, co jsem nosila ve školce. Jsou mnohem pružnější jak BI.
Gladys píše:
Bruni, BI jsou z látky a disana jsou pletené. Materiál na mě působí přibližně jako ty staré dobré bavlněné punčocháče, co jsem nosila ve školce. Jsou mnohem pružnější jak BI.
Aha, a jak se Disana pere? To asi ne na 60 s plínama… ![]()
Brunifid píše:
Trénuju s BI, už mi to začíná jít![]()
Bruni jsi s nima spokojena?? premyslim ze bych je taky prubla, a ty jsou taky az po nocnik ne??
Brunifid píše:Gladys píše:Aha, a jak se Disana pere? To asi ne na 60 s plínama…
bruni, jj, normálka s plínama
Disana se tuším může i vyvařovat, BI maximálně na 60.
BI mi na malý mimčo neseděli, přeci jen nejsou tak poddajné, začla jsem je používat víc až tak v roce. Ale to i disany. Ale disany se hezky přizpůsobí, přilehnou.
Pro mě BI jsou dobré v tom, že tolik nepruží, tak je můžu dát i samotné bez svrchňáků na doma. Disany pruží hodně a když mi v nich dítě chvíli běhá, tak mu začnou trochu lízt dolů ze zadku.
lenholka píše:Brunifid píše:Bruni jsi s nima spokojena?? premyslim ze bych je taky prubla, a ty jsou taky az po nocnik ne??
Trénuju s BI, už mi to začíná jít![]()
Myslím, že určitě, jsou dost velké, ohrnuji je. Spokojená jsem, napotřetí už jsem to, myslím, uvázala dobře, teď už to bude jen lepší. ![]()