Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Gladys to teda znamená, že nutně potřebuji taky flisáčky Anavy? ![]()
KAty - že se ptáš. Jasně, že potřebuješ ![]()
Tak jsem probrala plenky a mám tu něco na prodej . Můžeme se domluvit na slevě.
asho, tak to ten vatanai už bude zas o trochu jiný
On totiž tak jako docela pruží, takže si říkám, že bych právě mohla navázat teda ne úplně natěsno kolem těla jako s klasickým elastikem, ale nechat si trochu místa a o zbytek by se postarala ta pružnost. Mám ho připravený pro malý mimi, na 12kg batolete mám lněný didymosí šátek, vatani bych měla u kolen ![]()
Mě ty tots plíny všechny nějak nesedly, ať už jsem měla cokoliv, tak jsem to buď rychlovka prodala nebo jsem to měla jako úplně záložní variantu
A o těch bamubusových jsem zase tolikrát četla, že rychle vypelichaj, že se je bojím koupit ![]()
Já dát na noc dítěti konopku EH, tak se mi prochčije, mám jednu a ta je děsnej hadr
Dávám bumhugger a tři vkládačky od BI, takový ty krátký bambusový, na hambáče ještě vlněnou vkládačku od cuddle, na to finský vlňáky a přes to longiesky a stejně je ráno plína nacucaná jak dělo a vlňáky mají ovlhlé okraje
Přitom se mi před spaním krásně vyčurá.
Jo a já tak nějak pomalu odplínovávám. Přesně, na zimu jsem nechtěla, ale co už, stejně jsme teď většinou zalezlí doma, kdybychom byli hodně venku, tak by to šlo ještě k ledu, ale takto ho na ten nočník posazuju, on se tam vyčurá, tak mám aspoň dobrý pocit, že neni v mokru. Plus on i když si neřekne, tak na něm často poznám, že potřebuje, různě se vrtí, i se chytí za plínu a je vidět, že zadržuje, tak by byl hřích ho neposadit.
Sice mamka koukala, že ho v některých částech dne posazuju i po půl hodině, ale to je třeba po jídle, po tom, co vím, že vypil hodně tekutin, tak už mám „napozorováno“ a většinou je plína suchá a do nočníku se vyčurá. Ale na ven má plínu a na velkym záchodě by se mi nevyčural, na mraze už vůbec ne, tak ho dám před odchodem, po příchodu a musí to stačit.Někdy to vydrží, když jdeme s kočárem a on usne, tak má občas sucho, pokud je vzhůru, tak mi řekne, že čšš čšš, pokud mi sedí na klíně, třeba v buse, tak ho nechám sednout si samostatně, u mě čurat nechce a holt do plínky. A na jaře to snad dorazíme úplně. ![]()
Katy2 píše:
Gladys to teda znamená, že nutně potřebuji taky flisáčky Anavy?
Samozřejmě že ano
Mě fakt nadchly, teď na zimu ani moc nezkoumám, jak moc teplo v tom je, v úplně parném létě bych asi nedala, ale to jsem stejně svrchňáky nedávala tak jako tak, tak to vyjde s tím pulem tak nastejno. A ta měkkost je natolik uchvacující, žádné zařezávající se gumičky, moje oblíbené patentky, sedí moc hezky a jak jsou jednovelikostní, tak budou podle mě Eli hezky sedět, že bude mít dost hluboký sed a zároveň se dají ty boční „chlopně“ zapnout přes sebe ![]()
Gladys píše:Katy2 píše:Samozřejmě že ano
Gladys to teda znamená, že nutně potřebuji taky flisáčky Anavy?Mě fakt nadchly, teď na zimu ani moc nezkoumám, jak moc teplo v tom je, v úplně parném létě bych asi nedala, ale to jsem stejně svrchňáky nedávala tak jako tak, tak to vyjde s tím pulem tak nastejno. A ta měkkost je natolik uchvacující, žádné zařezávající se gumičky, moje oblíbené patentky, sedí moc hezky a jak jsou jednovelikostní, tak budou podle mě Eli hezky sedět, že bude mít dost hluboký sed a zároveň se dají ty boční „chlopně“ zapnout přes sebe
Hmmm tak si je budu muset asi koupit.
Jako nevím jak u vás, ale třeba vlňáčky achdárky mi na čč nedrží a to má vel.M, prostě je kolem nožek má volné a protéká to bokem. Tak že když dávám čč, tak musím dat bluebeery a nebo flipky, no a mám pocit, že jí ten Pul fakt vadí, vždy má po nich zarudlé stehýnka, tak že bych vyzkoušela ten fleec? ![]()
Stejně jako jí vadí Itti Bitti, prostě ten plyš či co to je jí nedělá dobře.
No už jsem je prodala, teda zítra je prodám, vezu je paní do OV. ![]()
Gladys jo, urcite uz jsou i jiny, to musis proste zkusit. Kazdopadne ten muj se snad porad prodava a ja ho strelila po 6ti letech asi za 1500, docela slusny, ne? ![]()
Jo tak ted jsem koukla, byla to 4metrova Kipawa.
Jinak ja mam Tots bambuzle rada, mam je po Tyne a nevypelichala teda ani jedna. Akorat jsem zjistila, ze v nich jsou rozdily, mam oranzovy, ty hrubnou a musi se pozmoulat (teda nemusi, jim je to fuk, to jen pro muj pocit
) a prirodni a ty jsou furt jemnoucky. Myslim, ze jsem cetla, ze bambuskam nedela dobre kyselo, takze kdo treba macha v octu, vypelicha. ![]()
A konopky…ja mam taky jeste po Tyne, jsou to takovy hadraky, ale po pozmoulani porad jemnoucky…sajou dobre, teda s vkladackou a mam pocit, ze je to zhruba stejny jako hambac, u toho se mi zda, ze ten dojem vetsi savosti dela ten flis vevnitr. Ja fakt nevim, jak to rozpoznat, to bych musela laboratorne s kadinkou
Na to nase dvou, max tri hodinovy prebalovani to staci bohate.
B. ted uz nepije v noci, az k ranu, tak to snad ustoji. Rano poreferuju.
Katy, no já mám trochu stehnatější dítě než ty
Ale nezapínám ty křídla přes sebe, tím se ten otvor na nohy podle mě dá naregulovat. Na plínu na orvno jsme dnes jeli celý odpoledne, jen jsou relativně široké, tak jsem musela dát ikea čtverec (ten je 80×80) jen na osminy a do toho malou vkládačku, na dvanáctiny přebývalo kolem moc šířky a počural by asi i ty fleecáky. Ale aspoň jsem ozkoušela i ty bambusové vkládačky
Nebo teda jednu. Jsem zvědavá jaká bude po vícero vypráních, zatím mě savost přišla jak u BI
asho, že bych jednu bamboozli prubla
![]()
No jo, já v noci nikdy nepřebalovala, jeho to děsně štvalo
Ale u dalšího si říkám, že bych s kalhotkovkama mohla
Na noc jsem začínala s hhs a vícevrstvýma a froté a měl na zadku šílený balík. A pak už byl zvyklý, že se sice v noci napije, ale hned zase spal a když jsem ho jednou zkusila přebalit, potmě dokonce, tak byl šílenej řev ![]()
Gladys píše:
asho, že bych jednu bamboozli prubla![]()
No jo, já v noci nikdy nepřebalovala, jeho to děsně štvaloAle u dalšího si říkám, že bych s kalhotkovkama mohla
Na noc jsem začínala s hhs a vícevrstvýma a froté a měl na zadku šílený balík. A pak už byl zvyklý, že se sice v noci napije, ale hned zase spal a když jsem ho jednou zkusila přebalit, potmě dokonce, tak byl šílenej řev
Ja v noci prebalovala jenom v porodnici, tam to beztak zadna noc nebyla
Od jednoho mesice jsem byla rada, ze vubc spi, i kdyz kadou chvili u prsa, takze hlavne zbytecne nesahat
Tak jsem zkusila dvakrat latku a chudak z toho mel zadek jak pavian. On pil celou noc prakticky jeste nedavno, nejdriv po hodce, pak obcas po dvou, no masakr. Podle toho to vypadalo. Ted mu pred 5 rano proste nedam, kdyz moc jeci, tak vodu… no v nejhorsim tu mam jeste par Alanek, ale uz jsem je kupovat moc nechtela.
Příspěvek upraven 04.01.11 v 21:42
Bamboozle jsem měla. Fialová byla hrozně hrubá a vypelichaná. Bílá krásně jemná. Dle mého to vyloženě špatné plenky nejsou. Ale jiné jsou prostě lepší.
Achdarek píše:
Bamboozle jsem měla. Fialová byla hrozně hrubá a vypelichaná. Bílá krásně jemná. Dle mého to vyloženě špatné plenky nejsou. Ale jiné jsou prostě lepší.
Tak urcite jo, kdyz jsem je porizovala, byla to spicka
Jenze to uz taky budou 4 roky. To je fakt hruza, vzdycky koupim nejakou novinku a za chvili je to mimo, v zapeti prichazi nejaka ta inovace
![]()
Kdyz byl Mates mimino, byly bud silene tlusty Popoliny, pozdeji BM, ale prislo mi to priserne drahy…nebo ctverce. Ted jeden nevi, co driv…
Asho - naprostý souhlas. Já o látkování uvažovala i u Tobíka. Ale tehdy jsem narazila jen na BM a popoliny. nijak mně to neoslovilo. Za to teď je látkování fakt nádhera.
Achdarek píše:
Asho - naprostý souhlas. Já o látkování uvažovala i u Tobíka. Ale tehdy jsem narazila jen na BM a popoliny. nijak mně to neoslovilo. Za to teď je látkování fakt nádhera.
Tak ja pred temi 4mi lety nakoupila prave ty Bambuzle, konopky EH, hambace, Imse, haipy a Popo, krome tech popolinek jsem byla spokojena se vsema. S kalhotkama uplne super, IV organic (ty plysovy pruhovany), pak ty IV s obrazkama (organic? uz ty nazvy nevim), IV vlnaky a Tots wrap a flis. Nesedly jenom flisaky. Mela jsem teda kliku, ze jsem si vsechno mohla osahat, v ty dobe celkem vzacnost i na Prahu. Pres net bych nejspis nakoupila blbe.
Taky mi vsechno drzi doted, nedala jsem pryc nic, krome disannich vazacek po B., mela jsem jich 20, ted mi staci 4. U Bena jsem se odvazala podstatne vic, ale taky jsem se parkrat sekla, treba s tema IB.