Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
xlin
pro manžela a babičky pořídíš pár plenek vše v jednom nebo kapsových a máš vyřešeno, přebaluje se stejně jednoduše jako jednorázová ![]()
xlin píše:
No holky, volala jsem manzelovi, preci jen on investuje do mimi (ja jsem na riziku, tak plati takove veci on) a byli mi receno, ze at koupim ty nejlepsi, co jsou na trhu, klidne i bambusyze mu ty argumenty staci a ze je pro
já moc neporadím co na tak malé mimi, sami jsme začali v půl roce.
ale čekáme druhý a tak to trochu promýšlím - to bych chtěla pár kousků novorozeneckých anavy nebo cuddlebuns spíš z druhé ruky, protože myslím, že na dlouhou dobu nejsou (kdyby někdo nabízel, tak se hlásím
)
pár kousků bych chtěla pastelky haipa daipa a zbytek bych řešila obyč. příp. bambusovými kikko čtverci a vázačkama disana - jestli se je naučím motat…
xlin: A už jsi přemýšlela, v čem budeš dítě nosit? Tam je to podobné jak s plínama, nejprodávanější klokanky nejsou zdravé. Zdravý je šátek. Ale není šátek jako šátek. Poradila bych Ti diskuzi, kde o tom něco vědí, nebyla bych aspoň jediný začátečník ![]()
Bruni - no taky o satku uvazuju, klokanky jsou na prd, jsou i kurzy na satkovani.. ale zatim to neresim, musim ted poresit hlavne ty plinky
to zas budou hodiny studia na netu, co koupit, kde koupit, o jeje, jeste ze jsem doma a nemusim do prace ![]()
xlin píše:
No holky, volala jsem manzelovi, preci jen on investuje do mimi (ja jsem na riziku, tak plati takove veci on) a byli mi receno, ze at koupim ty nejlepsi, co jsou na trhu, klidne i bambusyze mu ty argumenty staci a ze je pro
Tak ted me tu mate nasackovanou s blbymi dotazy kazdy den
Takze jen to shrnu - koupim treba toto: http://www.vbavlnce.cz/…ambinex.html, to toho separacky jednorazove a dava se jeste neco dovnitr nebo napovrch? Nejake kalhotky nebo tak? A muzu koupit univ. velikost nebo radeji vel. 1 a pak 2?
Projdi si třeba tohle
Na to, co odkazuješ, jsou potřeba svrchňáky.
Separačky se dají prát (počúrané).
Já osobně mám radši na malé mimi menší velikosti, nemají v tom prdelku jak čmeláček a neleží tolik hlavou dolů.
Oskarek - no ja to musim nastudovat, jestli koupit treba 30 tech kalhotkovych plinek uz rovnou a nebo to kombinovat i s normalnimi a naucit se to skladat… pro male mimi bude lepsi asi to skladani, prizpusobis to velikosti…
Na maly mimi jsem nejvic vyuzila vazacky (treba Disana) a normalni ctvercovky do toho. Na to vlneny kalhotky (Disana). Idealni system, ktery nejvic dycha.
Kdyz dite trochu povyrostlo, presla jsem prevazne na kalhotkovy, bambus, konopny. I ty pastelky jsou fajn, ale je to bavlna, tudis vydrzi min. Na to das svrchni, bud s PUL zaterem, flis nebo vlnu. Pak jsou i kapsovky, ty jen vycpes nejakou vkladaci plinou, idealne bambus, konopi. Na to uz kalhotky netreba. Pak jsou AIO, vse v jednom. Zas bez kalhotek, uz jsou integrovany.
Je fura strihu a kazdymu decku muze sednout neco jinyho. Proto bych moc nenakupovala predem, snad jen ty ctverce a vazacky, plus nejaky vlnaky… Uvidis, jestli budes mit stehynkatce, nebo hubenoura a podle toho dokoupis ![]()
A jinak mas plinu, plus muzes pridat vkladacku, podle toho, jak to chces savy, na to separacku. A zvenku svrchnaky. Zadna veda ![]()
xlin píše:
Oskarek - no ja to musim nastudovat, jestli koupit treba 30 tech kalhotkovych plinek uz rovnou a nebo to kombinovat i s normalnimi a naucit se to skladat… pro male mimi bude lepsi asi to skladani, prizpusobis to velikosti…
Nekupuj toho moc, co budeš dělat potom??? Kup asi tak čtvrtinu toho, co potřebuješ, ono každých 14 dní pak stejně něco přikoupíš, kór když budeš chodit mezi tuhle bandu tady
Za půl roku stejně začneš naříkat, že máš malý skříně, to tu vidím ![]()
A když máš sušičku, potřebuješ toho daleko míň, zeptej se někoho ROZUMNÉHO, doporučuji třeba Farska ![]()
ivuska.h píše:Mahja píše:Ano ano, geniální dedukce
ivuska.h
Přemýšlela jsem nad tím, a už dříve mě napadlo, že se zeptám, proč se plenky jmenují zrovna ANAVY, zprvu jsem si myslela, že je to zkratka nějakých slov, ale dneska mě to trklo, když jsem četla jméno na té samolepce! Je to myšleno tak, že je to tvé jméno čtené pozpátku? Jako Ivana?![]()
Fakt to málokoho napadne, přitom je to tak zřejmé, že?
No, první mi to vrtalo hlavou, ale najednou to přišlo jako z čistého nebe, když jsem koukla na celé jméno na té nálepce. ![]()
Je to super nápad. ![]()
Holky, fakt moc diky za rady, okouknu jeste nejake stranky o latkovani, at vas tu neotravuju fakt se zaklady a mate pravdu - zezacatku bude stacit toho par, pro jistotu koupim i jednorazovky, kdyby normalni dosly
a uvidime, jak to pujde… zatim moc moc diky! Hodne jste mi pomohly ![]()
xlin píše:
Tak ted me tu mate nasackovanou s blbymi dotazy kazdy den
Takze jen to shrnu - koupim treba toto: http://www.vbavlnce.cz/…ambinex.html, to toho separacky jednorazove a dava se jeste neco dovnitr nebo napovrch? Nejake kalhotky nebo tak? A muzu koupit univ. velikost nebo radeji vel. 1 a pak 2?
Chytrý manža.
![]()
Mirii píše:ivuska.h píše:A proc si tam pridelal tvrde Y, aby to bylo jako gramaticky ok?Mahja píše:Ano ano, geniální dedukce
ivuska.h
Přemýšlela jsem nad tím, a už dříve mě napadlo, že se zeptám, proč se plenky jmenují zrovna ANAVY, zprvu jsem si myslela, že je to zkratka nějakých slov, ale dneska mě to trklo, když jsem četla jméno na té samolepce! Je to myšleno tak, že je to tvé jméno čtené pozpátku? Jako Ivana?![]()
Fakt to málokoho napadne, přitom je to tak zřejmé, že?
S měkkým se mi to na pohled nelíbilo.
Brunifid píše:
xlin: A už jsi přemýšlela, v čem budeš dítě nosit? Tam je to podobné jak s plínama, nejprodávanější klokanky nejsou zdravé. Zdravý je šátek. Ale není šátek jako šátek. Poradila bych Ti diskuzi, kde o tom něco vědí, nebyla bych aspoň jediný začátečník
Ty seš ale děsně zlomyslná osoba! ![]()