Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
xlin píše:
A taky me napadlo, nakoupit pro zacatek par kusu od kazdeho, vyzkouset, co bude sedet a podle toho dokoupit…a i klasicke plinky budu urcite pouzivat, to je jasne
uz studuju
pomeranca - no, latkove vlozky, fakt jo? tak to nevim, jestli bych dala… vim, ze tampony nic moc zdrave asi nejsou, ale ja uz si bez nich nedokazu predstavit zivot… sestinedeli asi protrpim poradne… ![]()
xlin jenom te upozornim, ze ne vzdy, respektive skoro vubec, se clovek setka s porozumenim tak se na to priprav, asi zvlast u tvych kamaradek, ja treba dodnes nenasla pochopeni u tchyne, tkz jsem nejaky vysvetlovani vzdala a nejlepsi je si do toho nenechat kecat ![]()
xlin píše:
pomeranca - no, latkove vlozky, fakt jo? tak to nevim, jestli bych dala… vim, ze tampony nic moc zdrave asi nejsou, ale ja uz si bez nich nedokazu predstavit zivot… sestinedeli asi protrpim poradne…
Tak existuje i menstruační kalíšek. A porodnické vložky jsou v poho, ty jsou prodyšné, takže igelit nehrozí ![]()
lenholka - to je mi jasne.. jedna kamaradka latkuje, u te jsem to videla prvne a libilo se mi to… mene uz to suseni na susaku a plny byt plinek, coz ale u nas odpada diky susicce (diky bohu
)… moje mamka je taky pro, tchyne je mi ukradena, s tou komunikuju sporadicky a i manzel tam nejezdi casto (jednou za mesic), takze tu neresim… at si mysli, co chce
a kamaradky at si to taky delaji po svem, mi se ty latkovky libi, hlavne to, ze mi fakt nebude lito penez a budu prebalovat klidne 20× za den, kdyz to bude potreba!
pomeranca - no to spis hrozi igelit pode mnou na posteli pak
jaj, fuj, toho se bojim vic nez porodu… ![]()
xlin píše:
lenholka - to je mi jasne.. jedna kamaradka latkuje, u te jsem to videla prvne a libilo se mi to… mene uz to suseni na susaku a plny byt plinek, coz ale u nas odpada diky susicce (diky bohu)… moje mamka je taky pro, tchyne je mi ukradena, s tou komunikuju sporadicky a i manzel tam nejezdi casto (jednou za mesic), takze tu neresim… at si mysli, co chce
a kamaradky at si to taky delaji po svem, mi se ty latkovky libi, hlavne to, ze mi fakt nebude lito penez a budu prebalovat klidne 20× za den, kdyz to bude potreba!
jo a jeste by nebylo od veci zkouknout holkam galerky plenek co maji, u nich by ses mohla i inspirovat ![]()
Xlin - vítej.
Super rozhodnutí látkovat.
Jen se ptej.
K té plence od Kisy z Fleru jsem dostala látkový ubrousek. Nechápu, jak jsem do teď bez nich mohla existovat.
Když Poli spala, tak jsme s Tobíkem stříhali a bude se šít.
Achdarek píše:
K té plence od Kisy z Fleru jsem dostala látkový ubrousek. Nechápu, jak jsem do teď bez nich mohla existovat.Když Poli spala, tak jsme s Tobíkem stříhali a bude se šít.
Jak velké děláš ty ubrousky?
Já si dneska nastříhala pár flekatých čč. Myslíš, že se budou muset obšít, aby se to nepáralo?
Brunifid - stříhala jsem od oka. Cca 10×20 cm.
U té čč nevím, zda se bude párat. Zkus a uvidíš.
Achdarek - dik za privitani
jste tady fakt moc fajn
nebojte, otazek bude jeste fuuura
galreky zkouknu ![]()
Dotaz dalsi
ted jsem cetla, ze se u kapsovek a AIO nesmi susit ta vnejsi vrstva v susicce… tak neni lepsi pak pro me plinku kalhotkovou, na to svrchni kalhotky a nestarat se, ze to musim odepinat kvuli susicky?
pomeranca píše:xlin píše:Tak existuje i menstruační kalíšek. A porodnické vložky jsou v poho, ty jsou prodyšné, takže igelit nehrozí
pomeranca - no, latkove vlozky, fakt jo? tak to nevim, jestli bych dala… vim, ze tampony nic moc zdrave asi nejsou, ale ja uz si bez nich nedokazu predstavit zivot… sestinedeli asi protrpim poradne…
No jasne, kalisek!
Ja teda k nemu rostla par let, od naprostyho znechuceni
![]()
A holky! Mam Anavy! Boze, jak jsem bez nich mohla zit?
A dotaz: Mate tu bavlnenou vicevrtvou? A davate na to Snapku?
ja ja ja ja ji mam
a davam snapku, drzi bezvadne, netrham latku, vsechno v pohode ![]()
a kde jsou ty moje anavy
co ta posta zase dela
neeee dneska jsem si donesla 6 balicku tak je nesmim tak pomlouvat ![]()
xlin píše:
Dotaz dalsited jsem cetla, ze se u kapsovek a AIO nesmi susit ta vnejsi vrstva v susicce… tak neni lepsi pak pro me plinku kalhotkovou, na to svrchni kalhotky a nestarat se, ze to musim odepinat kvuli susicky?
Tak jasne, ta AIO je fajt treba na cesty, nebo pro tatinky… nebo jako rychlovka. Staci dva kousky treba a to ti uschne i pres zidli.
K tomu suseni…to byl kdysi muj argument, jsme v panelaku. V lete super, dam to na balkon… A ted jsem rada, ze susim v zime v byte, v kazdym pokoji susak, protoze jinak nam tu spadne vlhost pod 10% ani nemrknu.