Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Super, holky, pozkousime a uvidime…
snad poznam, ktere jsou ok a ktere mene ok ![]()
Do bavlnky se chystam, asi pristi tyden, tam mi urcite poradi ![]()
zuzanecka81 píše:
xlin: vítej do klubu! a já jsu taky váha!vlňáčky disana - natahovací - dají se dávat i na noc? já je zatím jednou nalanolinovala a dumám, zda je nenaráchat ještě jednou, aby byly festovnější držáky. chtěla bych je pak dávat asi na noc s anavami
disana jsou jedny z nej držáků, jsou super hlavně na noc. poměrně dobře drží i bez lanolizace, takže myslím, že by jim ta jedna kůra mohla stačit
Si děláte srandu, tolik stránek ![]()
A koukám, že máte novou oběť, tak se vychvalují plíny, tak to jó, to chápu
![]()
xlin, já jsem začala látkovat z čistě líbivosti, ale to mi moc nešlo, vždycky bylo tak nějak snažší vzít tu hnusku. No a nakoplo mě až to, že ve 4m začlo dítě ze dne na den kadit místo jednou za 6dnů šestkrát za den
No a samozřejmě se vyčůral do hnusky, přebalila jsem a on se během 10min do ní vykadil a takto to šlo a já házela hnusky do koše a když byl košík po půl dni plnej, tak mě to nakrklo a začla jsem dávat doopravdy navážno látkovat. Pak jednou nastal ten slavný den, kdy v naší domácnosti už hnusky vůbec nebyli ![]()
Jinak dítě mi dnes poprvé hodilo bobana dobrovolně do nočníku
Celý den byl vzorňák, v suchu, až teď už na to kašle, neříká si, ale co, většinu dne v suchu, včerejšek též, tak podle toho ta kůže v intimních partiích začíná vypadat ![]()
gladys a čím to bylo, že začal náhle tak trousit? já už zase čekám víc jak sedm dní…
Gladys píše:
No a nakoplo mě až to, že ve 4m začlo dítě ze dne na den kadit místo jednou za 6dnů šestkrát za denNo a samozřejmě se vyčůral do hnusky, přebalila jsem a on se během 10min do ní vykadil a takto to šlo a já házela hnusky do koše a když byl košík po půl dni plnej, tak mě to nakrklo a začla jsem dávat doopravdy navážno látkovat.
To znám, malá kadí 4× denně. A bylo to stylem, že jsem sundala hnusku, dala pod ní novou a než jsem rozlepila ty zapínátka, tak PRD a bylo to. Takže vyhodit a novou. Zabalila jsem a za dvacet minut PRD a znova ![]()
zuzi, nemám tušení, byl plně kojený, akorát v té době byla krize s mlíkem, on je to takový můj opožděneček, tak asi 3m spurt
Tak se asi změnilo složení mlíka, plus v té době dozrává trávicí systém, tak asi všechno dohromady. Ono se to během cca 2-3týdnů upravilo, první dny jsme s dr mysleli, že je to průjem, dostával smectu, ale když jsem ji nedala, tak se to stejně hned vrátilo, tak jsem se to rozhodla považovat za vývoj a nechala to být
No a v 5m jsme začali s příkrmy
Chtěla jsem vydržet do 6m, ale měla jsem děsné „puzení“, tak jsem začla dřív
a pak už kadil pravidelně, když jsme vychytali, že mrkev samotnou fakt néé.
xlin píše:
No to asi urciteJinak ty Anavy jsou teda fakt good, jo? Mi je jedno totiz, jestli dam 400,– za celobambusy nebo 400,– za anavy… vypadaji jako fakt skvely kompromis mezi vsemi plenkami…
No a pro zacatek kolem 20 plinek staci, ne? Kdyz budu prat kazdy den…
Xlin Anavy jsou fakt super, a hlavně hodně savé, opravdu poberou hodně i u velkého dítěte. Já třeba na doma dávám Eli jen tu dlouhou vkládačku co je v nich, je tam pak ještě malá, tu dávám jen když vím, že v té plíně bude muset býd dýl, třeba v autě.
![]()
xlin píše:
Super, holky, pozkousime a uvidime…snad poznam, ktere jsou ok a ktere mene ok
Do bavlnky se chystam, asi pristi tyden, tam mi urcite poradi
Xlin ty jsi odkud?
Jinak v Bavlnce toho moc nemají bohužel, spíš tam vedou ty popolini, bambinex, imse vimse, pop-in, disany a to asi tak vše. Krásné plenky jako Anavy, Šijeme dětem, Itti Bitti, tam fakt nenajdeš, teda aspoň v OV opravdu ne.
Tedy nečetla jsem těch 1241 stran přede mnou
… tak jen přidám, že používám čtvercové látkové pleny Kikko (podle mne nejlepší) nebo Libštátské. Máme i něco jiného, žádná speciální značka, ale ty jsou dobré tak akorát na utírání blinkání. Čtvercové se mi líbí hlavně kvůli sušení - večer doma pověsím a ráno už můžu používat. Jinak od narození (teď budou malé 3 měsíce)nežehlím, ale peru na 95.
Tak bacha, jdu s fotkama…jako fotit bujny batole je fakt neco na moje nervy ![]()
a medvedy navrch
A popravde nechapu, jak bych to davala pidimimi, Ta plina mi ted na nem prijde akorat
Ja ale nemam rada velky zadky…
asha píše: …takze muzu luxovat znova…
Jůůůůůůů tuhle máme taky. ![]()
http://img5.rajce.idnes.cz/…P5160051.JPG