Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Chell myslím, že sražení nemá na funkčnost vliv, někomu se to povedlo, tak je pak používal na menší mimi.
Knoflice tak můžeš zkusit nenatahovací vlňáčky. Je pravda, že přes den taky dost řeším jak to udělat, mám jednu one size a pak jsem zaimprovizovala s plenkovými osuškami a zkouším draka, ale ne vždy se mi povede, když se dítko mrská. Na noc jsou natahovací super, dávám kalhotkovou plenu a mezi ní a vlňáčky ještě froté čtverec nebo vv a v pohodě. Žabičky jsou asi žádané, už se moc těším, až je budu moci testovat, ale to si ještě počkám
.
Naše slečna si nové barevné kaťata moc oblíbila, tak jsem ráda. Jen musím víc trénovat úvaz na draka.
Já jsem zrovna příklad člověka, kterýmu snad všechny vlňáky zplstnatěly - a to hlavně mezi nohama, asi tím provlháváním. Sice jsou menší, ale zase méně protékají. Jen mě to hrozně mrzí a mám na sebe vztek, že s nima neumím dobře zacházet.
chell píše:
p.s. včera mi přišli¨první plínečkyIV organik s bioflanelkou a biofroté a popo 2v1 z ty sem uplně hotová
já se taky nemůžu dočkat až je na:,–(ím Matouškovi na zadeček
už jsem začala prát a začla jsem samozřejmě plínkama
(ať už je ten červen)
dneska mi došli popolinky vícevrstvé a 2× biofroté vkládačky. jsem jak pako, stále to ochmatávám
at už je sluníčko a můžeme věsit venku ![]()
Celtiko, nejsi Pako
, já už asi 3× tento rok dala pleny schnout ven a pak jsem pořád chodila a čichala si k nim jak krásně voní větrem a venkovním vzduchem.
Tak tu možnost sušit venku vám fakt závidím - sluníčko dokáže nádherně vybělit všechny fleky.
Ahoj holky, tak zas po delší době nakukuju.
Chell , Lucčin obchůdek babako.cz ti můžu jen doporučit, brala jsem od ní taky plínky BL a byla jsem moc spokojená hlavně kvůli ceně a komunikaci
.
Elizo z plstnatění vlňáčků si nic nedělej, nejsi jediná
, já si myslím, že u těch originálních se tomu člověk ani neubrání. Já mám už druhé natahovací Disany a obojí mám mezi nožkama zplstňatělé. Aspoň jsou z nich lepší držáky.
První se mi i trošku srazily díky tomu, že jsem je vlhké sušila na sluníčku. Vlňáčky pletené ze zlatíčkovké vlny mám mezi nožkama zplstňatělé jen maličko.
Ajule jenom 3× jo ???
![]()
Ad barevné pletené vlňáčky - taky mám ty stejné co Ajule (od Ivy) a jsou opravdu suprácké
. Zatím jsem je dávala jen přes den, ale jsou zlatíčkovské, tak by měly vydržet v poho i noc. Dneska to testuju (samo ne já, ale prcek
).
Holky, látkovaly jste některá u moře??? Na zač. léta se chystáme, tak zvažuju zda brát látkovky nebo moltexky…
Elizo to je pravda, už se moc těším, až bude svítí sluníčko častěji. Ale vše má pro i proti. Zase nemám možnost navštěvovat kroužky, cvičení, MC, obchod je 5km. Prostě buď musím autem nebo je vše výlet minimálně na půl dne
.
Teď co je dítko větší, podnikám víc věcí, ale když byla miminko a já ještě vyjukaná prvomatka, my čas od času hodně chyběl kontakt s lidmi, možnost s někým si popovídat. Škoda, že jsem vás nenašla dřív.
Tak Ajule to je jasný, závidím jen to pozitivní
.. Já jsem taky dost vděčná že je kluk větší a dostanu se taky mezi lidi. A snad to s druhým budu už zvládat lépe.
Jo a mc a kroužky nenavštěvuje tak jako tak
. Kroužky plné, mc nějak nejsou pro mě (alespoň ty co znám
).
Elizo nevím proč, ale měla jsem pocit že už jsi zasloužilá matka více dětí (jen v tom pozitivním
). Takže jsi na tom stejně jak já, myslím počet dítek
.
Tak někdy přijeď na návštěvu vybělit si pleny
.
Je tady krásně, ale někdy mě to štve, přistěhovala jsem se sem z Prahy, tak je to velký rozdíl. Co bych dala za možnost jít si v rámci rekonvalescence po porodu zaplavat, jenže jako kojící matka bych to musela pojmout jako půldenní výlet s babičkou
.
Taky se utěšuju, že to u druhého snad budu zvládat lépe, bylo to občas hodně těžké.
Sedire jak jen 3×
. Prostě nejsou lidi, navíc je musím pořádně přikolíčkovat a pak hlídat psa a kočky, protože je zatím nevěším na věšák venku, ale na domácí přenosný. Do nového domečku je naplánovaný věšák na zastřešenou terasu, který se bude spouštět a pak se vytáhne mimo dosah nenechavců
-
sedire píše:
Holky, látkovaly jste některá u moře??? Na zač. léta se chystáme, tak zvažuju zda brát látkovky nebo moltexky…
Látkovali jsme u moře minulý rok úplně v pohodě, v tom teple to schne jako nic, jen to chce tam mít pračku.
S těmi vlňáky jsem teda ráda (možná to zní škodolibě
), že nejsem jediná..
Ajule, ha ha, dítě mám jen jedno a nad hlavu. Tak to chápu, že to musí být rozdíl žít na vesnici, pořád toužím po zahrádce (kdysi jsem jí měla v Praze), ale moc si neumím představit odjet ze známého prostředí.
Elizo teď budu zase škodolibá já
, jsem ráda, že nejsem jediná, která má jediného dítka až nad hlavu.
Však taky trvalo hoooooodně dlouho než jsem si připustila, že bych chtěla asi druhé. A teď biologické hodiny tikají a já musím přetloukat tento pocit logikou, že až trochu později, aby byl domeček určitě dostavený a dítka neměla narozky příliš blízko sebe. Asi to jaro a populační exploze v okolí. Tak se omlouvám za vsuvky o dalším mimi zcela mimo plenkové téma
.
s latkovyma k mori bych klido jela myslim ze nejvetsi problem asi bude ta pracka.. vetsinou v apartmanech ani hotelich nebejva ![]()
jsem unesena z popolinek 2v1 hlavne kvuli tatinkovi ![]()
chtela sem se zeptat mate nekdo moznost porovnat popo 2v1, IV 2v1 a kushies 2v1 (případně ultra ty jsou prej ještě lepší, savější než 2v1)
díky ![]()
Chell myslím že Eliza tu nedávno psala, že jsou Imse sice dražší, ale méně umělé než Popo.
Pokud o nich uvažuješ, že je o kalhotky méně, tak co ještě kapsové pleny? Ty jsou taky jednoduché na nandání a vycpat je tatínkovi můžeš v předstihu
.
Bohužel mohu radit jen teoreticky, prakticky vyzkoušené nemám, na malou už je pořizovat nebudu. Takže pak budu chodit na rady já, heč
.
Imse 2v1 jsem viděla včera na prezantačce plen a nevypadají špatně. Na prcka bych asi zkusila buď IV nebo kapsovku Sw k doktorovi. Srovnání s Popo bohužel nemám naživo.