Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
petka.konecna píše:pomeranca píše:Malá spala po obědě půl hodiny, já jsem vytuhla s ní (obě u nás v posteli), a než jsem se stihla probudit tak visela hlavou dolů z postele
Mládě spalo dvě hodiny… stihla jsem upéct bábovku, pověsit plíny, umýt nádobí, dočísta připálit bramboru potomkovi k obědu…
![]()
šikulka ![]()
HOlky obnovovala jsem diskuzi mýdlový sliz a zatím žádná reakce a proto prosím o pomoc i tady.
Chystám se dělat mýdlový sliz a koupila jsem sodu na praná – kalcinovanou (300g) Na obalu je napsáno, že na 10L je 8g sody. Není to nějak málo na mýdlový sliz?? Budu dělat 10l.
M-a-j-a píše:
HOlky obnovovala jsem diskuzi mýdlový sliz a zatím žádná reakce a proto prosím o pomoc i tady.
Chystám se dělat mýdlový sliz a koupila jsem sodu na praná – kalcinovanou (300g) Na obalu je napsáno, že na 10L je 8g sody. Není to nějak málo na mýdlový sliz?? Budu dělat 10l.
já dávám cca čtvrtinu balíčku na 1 kbelík
pomeranca píše:M-a-j-a píše:já dávám cca čtvrtinu balíčku na 1 kbelík
A to máš tu kalcinovanou? A jak velký kbelík máš?
Mirii: Mýdlové ořechy? Není to na fleecové separačky špatně?
Achdarku: Omrknu to, díky.
Já chci, až dopotřebuju ten Persil, přejít na ekopraní, jenže většina obsahuje mýdlo a to těm separačkám škodí. ![]()
Majo: Mně se teda nerozjíždí, ale rozjela v plné parádě a dneska jsem tu bolestí lezla po zdi. Až mi kamarádka řekla, že paralen jeden den můžu, tak budu doufat, že zítra ta rudá mrcha nebude tak hnusná. ![]()
Fly já jsem tu první měla první den tky dost hnusnou, ale druhý den už pohoda, tak snad ti to taky povolí ![]()
Flyingfrog píše:
Mirii: Mýdlové ořechy? Není to na fleecové separačky špatně?Achdarku: Omrknu to, díky.
Já chci, až dopotřebuju ten Persil, přejít na ekopraní, jenže většina obsahuje mýdlo a to těm separačkám škodí.
Vysloveně sliz jo, ale v ořechách jsem taky prala a to podle mýho ničemu nevadí ![]()
Aha, tak já možná vořechy jedny koupím. ![]()
Majo: Díky. Jako mě to taaaaak naštvalo.
Ne, že bych si naivně myslela, že nepřijde vůbec, ale nemusí být tak hnusná.
Flyi tak to me ani nenapadlo ze by mohly ,ydlove orechy delat problem s flisem
Hm,musim se nad tim hluboce zamyslet ![]()
Nebo jeste muzes zkusit ecover,ten by mel byt bez mydla,ne?
Po prvnim porodu jsem mela nekolikrat po sobe menzes faakt hnusnej,bolestivej,blbe mi bylo…ale to je prej normalni. Ted po druhem mi to prislo uz mnohem lepsi…
Flyingfrog píše:
Aha, tak já možná vořechy jedny koupím.Majo: Díky. Jako mě to taaaaak naštvalo.
Ne, že bych si naivně myslela, že nepřijde vůbec, ale nemusí být tak hnusná.
Dani já byla taky poprvé pěkně nasr. , popravdě jsem myslela, že příjde mrcha později.
Peru v Dedře - ta mýdlo neobsahuje a je eko.
Bambinex je určitě eko
- ale je drahý, tak se mi nechce ho zkoušet
.
Tak ms mi minule udělala to, že skoro celý týden jsem jen špinila a až pak se to rozjelo…tak jsem pěkně zuřila..Před těhu jsem s tím měla velké problémy a teď 4ms po porodu a tohle - ty 3předtím byly super! Trvaly jen 5dní - tak snad mi nezačíná tělo zase haprovat ![]()
Mirii píše:
Po prvnim porodu jsem mela nekolikrat po sobe menzes faakt hnusnej,bolestivej,blbe mi bylo…ale to je prej normalni. Ted po druhem mi to prislo uz mnohem lepsi…
Kdybych kojila tak už tu nejsem, páč já mám menzes šílený a zrovna minulý týden jsem za jedn den spořádala 3 brufeny ![]()
petka.konecna píše:Mirii píše:Kdybych kojila tak už tu nejsem, páč já mám menzes šílený a zrovna minulý týden jsem za jedn den spořádala 3 brufeny
3brufeny za den to je pohoda
- horší kdyby sis je musela brát zaráz ![]()
zelazuzu píše:petka.konecna píše:3brufeny za den to je pohodaMirii píše:Kdybych kojila tak už tu nejsem, páč já mám menzes šílený a zrovna minulý týden jsem za jedn den spořádala 3 brufeny
Po prvnim porodu jsem mela nekolikrat po sobe menzes faakt hnusnej,bolestivej,blbe mi bylo…ale to je prej normalni. Ted po druhem mi to prislo uz mnohem lepsi…- horší kdyby sis je musela brát zaráz
Ale při kojení bych asi tolik brufenu do sebe nacpat nemohla, tak jsem to myslela.