Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
tak jsem zjistila , že mi troje PULsvrchňáčky nestačí
nějak se Maxíkovi podařilo jedny pročůrat a dvoje jsem právě vyprala, všechny AIO jsdou taky na sušáku takže dostal na prdku pampersku
jo mám takový problémek z těmi Pul z ekozahrady
mám je olemovaný flísem a skoro po každém přebalení jsou děsně cítit močí, jak ten PUL samotný tak i ten flís, skoro pořád je peru
jinak malého moč sama o sobě není skoro cítit, copak zase dělám špatně ?
![]()
Mirii: Já se na ecover dívala, je tam napsané mýdlo.
A teda koukám, že silná a hnusná MS po porodu je normální. Jak já ji nesnáším. Nikdy jsem nesnášela, ale zase se mi nechce brát prášky. ![]()
Zuzu: Já tu dedru asi koupím. ![]()
Flyingfrog píše:
Mirii: Já se na ecover dívala, je tam napsané mýdlo.A teda koukám, že silná a hnusná MS po porodu je normální. Jak já ji nesnáším. Nikdy jsem nesnášela, ale zase se mi nechce brát prášky.
Zuzu: Já tu dedru asi koupím.
Zkus aromaterapii – jasmín, růže… čaj z kontryhele, teplý obklad, masáž podbřišku (důkladná, děloha reaguje na tlak a rychleji se zbaví „odpadu“) a hlavně pozitivní přístup. Někdy má vliv i druh použité hygienické pomůcky (zejména tampón může bolest hodně zhoršit). Já jsem se teď dopracovala k tomu, že to většinou zvládnu bez prášků a bolestivý je jen první půl den ![]()
ivuska.h píše:Flyingfrog píše:Zkus aromaterapii – jasmín, růže… čaj z kontryhele, teplý obklad, masáž podbřišku (důkladná, děloha reaguje na tlak a rychleji se zbaví „odpadu“) a hlavně pozitivní přístup. Někdy má vliv i druh použité hygienické pomůcky (zejména tampón může bolest hodně zhoršit). Já jsem se teď dopracovala k tomu, že to většinou zvládnu bez prášků a bolestivý je jen první půl den
Mirii: Já se na ecover dívala, je tam napsané mýdlo.A teda koukám, že silná a hnusná MS po porodu je normální. Jak já ji nesnáším. Nikdy jsem nesnášela, ale zase se mi nechce brát prášky.
Zuzu: Já tu dedru asi koupím.
Tak ten tampon potvrzuji. Nechápu to, ale když mám jo nepříjemnou ms, tak úplně cítím, že kdybych si dala tampon, tak je to ještě horší..Už jsem ten tampon musela kolikrát takto vytáhnout - protože mě bolest zhoršil - myslela jsem, že si to jen vsugerovávám, ale asi ne, jak to tu tak čtu
..Ale nechápu, jak tu bolest může zhoršovat ![]()
Barbulka píše:
tak jsem zjistila , že mi troje PULsvrchňáčky nestačínějak se Maxíkovi podařilo jedny pročůrat a dvoje jsem právě vyprala, všechny AIO jsdou taky na sušáku takže dostal na prdku pampersku
jo mám takový problémek z těmi Pul z ekozahrady
mám je olemovaný flísem a skoro po každém přebalení jsou děsně cítit močí, jak ten PUL samotný tak i ten flís, skoro pořád je peru
jinak malého moč sama o sobě není skoro cítit, copak zase dělám špatně ?
![]()
A co to máš za svrchňáčky? Haipy Daipy?
Fly - kup. Myslím že budeš spokojená ![]()
zelazuzu píše:ivuska.h píše:Tak ten tampon potvrzuji. Nechápu to, ale když mám jo nepříjemnou ms, tak úplně cítím, že kdybych si dala tampon, tak je to ještě horší..Už jsem ten tampon musela kolikrát takto vytáhnout - protože mě bolest zhoršil - myslela jsem, že si to jen vsugerovávám, ale asi ne, jak to tu tak čtuFlyingfrog píše:Zkus aromaterapii – jasmín, růže… čaj z kontryhele, teplý obklad, masáž podbřišku (důkladná, děloha reaguje na tlak a rychleji se zbaví „odpadu“) a hlavně pozitivní přístup. Někdy má vliv i druh použité hygienické pomůcky (zejména tampón může bolest hodně zhoršit). Já jsem se teď dopracovala k tomu, že to většinou zvládnu bez prášků a bolestivý je jen první půl den
Zuzu: Já tu dedru asi koupím...Ale nechápu, jak tu bolest může zhoršovat
Já to chápu úplně přesně
Mě ten tampón prostě tlačí na děložní čípek a na dělohu celkově a to mě bolí. Dá se to snadno ověřit zatlačením prstem, je to stejný pocit. Teď mi to první den dělá i kalich, takže ho používám až od druhého dne.
Ivo tak to mě nenapadlo…většinou mi tamtony totiž zle vůbec nedělají, ale zezačátku a při silném měsíci jsou fakt nejlepší vložky - ty mě nedráždí ![]()
zelazuzu píše:
Ivo tak to mě nenapadlo…většinou mi tamtony totiž zle vůbec nedělají, ale zezačátku a při silném měsíci jsou fakt nejlepší vložky - ty mě nedráždí
Ono asi záleží, jak je ta děloha zrovna natočená, kam míří čípek atd., mě to taky nedělá pokaždé.
M-a-j-a píše:pomeranca píše:A to máš tu kalcinovanou? A jak velký kbelík máš?M-a-j-a píše:já dávám cca čtvrtinu balíčku na 1 kbelík
HOlky obnovovala jsem diskuzi mýdlový sliz a zatím žádná reakce a proto prosím o pomoc i tady.
Chystám se dělat mýdlový sliz a koupila jsem sodu na praná – kalcinovanou (300g) Na obalu je napsáno, že na 10L je 8g sody. Není to nějak málo na mýdlový sliz?? Budu dělat 10l.
Je na ní napsáno: rychlerozpustná bezvodá… jestli je kalcinovaná, to nevím. Je toho 500 g a do každýho slizu dám tu 1/4. Kbelík těch 10 litrů mít bude
Holky, koupila jsem Thirties svrchňáčky, které tu tak chválíte. Jsem nadšená
Máme se stromama.
BArbulko, díky za reakci na ty svrchňáky z ekozahrady. Já jsem koukala, že to lemuje flísem, ale že to načichne mě nenapadlo.
PS. jestli mi to vyjde, tak budu mít svrchňáky se sovama a velrybama. Úplně na nich ujížním. Ale nevím jestli je dovezou. Archdarek už je do té objednávky nestihla přidat, ale mám rozjednáno dál a doufám, že to klapne. Byla to láska na první pohled ![]()
zelazuzu mám babylucy, sketch a z ekozahrady (PUL bubáci ze ŠD) , ty sketch pročůral v prostředku, prostě protekly
s BL jsem spokojená.
Sufik hrozně mě to překvapilo, ale ten flís vážně smrdí
na křidýlkách kolem nožiček
myslela jsem že ten flís bude tu moč drobet odpuzovat, ale přijde mi že je jakoby nacucaný
ale Petra psala že se jí na to lemování ten flís osvědčil tak nevím
![]()
M-a-j-a píše:
Sliz zatím netuhne![]()
To dlouho trvá než to ztuhne.
Mě netuhne bambucké máslo s olivovým olejem, asi jsem ho dala moc toho oleje. ![]()
M-a-j-a píše:
Katy tak uvidíme zítra
Já když dělala sliz, tak jsem ho dělala večer a ráno byl tuhý. ![]()