Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
- bodlinka - píše:
Já byla spokojená s hotovým Ulrichem, ImseVimse mi moc nedržela. Někdo to tuším řeší tak, že k hotové impregnaci přidává ještě kapku lanolínu z lékárny.
a ten je hustej? tohle se totiz musi doobre proklepat, je tam tuhej ten lanolin
Na lanolinové impragnaci opravdu nic není, já teda dávám 1 malou lžičku lanolinu a dvě malé lžičky šamponu, ale né každý šampon se hodí, některý prostě s tím lanolinem nesemulguje, tak že se pak nevytvoří ta mléčná tekutina, tak jak má vypadat. Momentálně se mi na lanolinovou lázně nejvíce osvědčil Ulrich prací šampon.
careynka píše:- bodlinka - píše:a ten je hustej? tohle se totiz musi doobre proklepat, je tam tuhej ten lanolin
Já byla spokojená s hotovým Ulrichem, ImseVimse mi moc nedržela. Někdo to tuším řeší tak, že k hotové impregnaci přidává ještě kapku lanolínu z lékárny.
Já to pochopila tak, že se předpřipraví lázeň a dokud je to horké, přidá se ještě trošička lanolinu. Myslím, že by měl také zemulgovat. Ale sama jsem to nezkoušela. ![]()
Katy2 píše:
Na lanolinové impragnaci opravdu nic není, já teda dávám 1 malou lžičku lanolinu a dvě malé lžičky šamponu, ale né každý šampon se hodí, některý prostě s tím lanolinem nesemulguje, tak že se pak nevytvoří ta mléčná tekutina, tak jak má vypadat. Momentálně se mi na lanolinovou lázně nejvíce osvědčil Ulrich prací šampon.
Katy a co to jsou za šampony, co se do toho dávají? Asi těžko tam můžu dát šampon na vlasy ne? A kolik tam dáváš vody? A můžu to třeba udělat do hrnce, nebo musí být vlňáky rozložené třeba ve vaně?
Vím, že e blbě ptám, ale nemám s tím vůbec zkušenost ![]()
M-a-j-a píše:Katy2 píše:
Na lanolinové impragnaci opravdu nic není, já teda dávám 1 malou lžičku lanolinu a dvě malé lžičky šamponu, ale né každý šampon se hodí, některý prostě s tím lanolinem nesemulguje, tak že se pak nevytvoří ta mléčná tekutina, tak jak má vypadat. Momentálně se mi na lanolinovou lázně nejvíce osvědčil Ulrich prací šampon.Katy a co to jsou za šampony, co se do toho dávají? Asi těžko tam můžu dát šampon na vlasy ne? A kolik tam dáváš vody? A můžu to třeba udělat do hrnce, nebo musí být vlňáky rozložené třeba ve vaně?
Vím, že e blbě ptám, ale nemám s tím vůbec zkušenost
Maja klidně se ptej, tak že dělá následovně, do hrníčku si dám lžičku lanolinu, zaliju vrouci vodou, míchám až se lanolin rozpustí, udělá to prostě žlutá mastná oka, pak do toho dám ty dvě lžičky šamponu, zamíchám a vytvoří to mléčnou tekutinu, tu pak naleju do kyblíku či lavorku, přidám cca litr vody vlažné, tak aby ta hotová lázeň nebyla horká a měla teplotu cca 30stupňů, nikdy jsem to ale neměřila, prostě to poznáš že to není horké, no a pak do toho dám ty vlňáčky, promačkám aby se ta lázeň do nich dostala a nechám v tom ležet přes noc. Ráno vytáhnu, vymačkám a dám sušit.
šampon - no klidně i ten na vlasy, ale jak jsem psala ne s každým šamponem se to udělá. Pokud máš třeba obyčejný březový, tak ten prý funguje a nebo i dětký Weleda prý funguje.
Katy2 píše:M-a-j-a píše:Maja klidně se ptej, tak že dělá následovně, do hrníčku si dám lžičku lanolinu, zaliju vrouci vodou, míchám až se lanolin rozpustí, udělá to prostě žlutá mastná oka, pak do toho dám ty dvě lžičky šamponu, zamíchám a vytvoří to mléčnou tekutinu, tu pak naleju do kyblíku či lavorku, přidám cca litr vody vlažné, tak aby ta hotová lázeň nebyla horká a měla teplotu cca 30stupňů, nikdy jsem to ale neměřila, prostě to poznáš že to není horké, no a pak do toho dám ty vlňáčky, promačkám aby se ta lázeň do nich dostala a nechám v tom ležet přes noc. Ráno vytáhnu, vymačkám a dám sušit.Katy2 píše:
Na lanolinové impragnaci opravdu nic není, já teda dávám 1 malou lžičku lanolinu a dvě malé lžičky šamponu, ale né každý šampon se hodí, některý prostě s tím lanolinem nesemulguje, tak že se pak nevytvoří ta mléčná tekutina, tak jak má vypadat. Momentálně se mi na lanolinovou lázně nejvíce osvědčil Ulrich prací šampon.Katy a co to jsou za šampony, co se do toho dávají? Asi těžko tam můžu dát šampon na vlasy ne? A kolik tam dáváš vody? A můžu to třeba udělat do hrnce, nebo musí být vlňáky rozložené třeba ve vaně?
Vím, že e blbě ptám, ale nemám s tím vůbec zkušenostšampon - no klidně i ten na vlasy, ale jak jsem psala ne s každým šamponem se to udělá. Pokud máš třeba obyčejný březový, tak ten prý funguje a nebo i dětký Weleda prý funguje.
KAty děkuji za radu. Hned si to uložím, ať vím ![]()
A to fakt stačí jen jedna lžička toho lanolinu? No já mám doma jen takový šampón/sprcháč od hippu, takže raději koupím ten od weledy a uvidíme.
No a ty vlňáčky by se neměly moc prát, že? Malá se totiž hodně často strefuje s kaděním ven na svrchňáky.
![]()
M-a-j-a píše:Katy2 píše:KAty děkuji za radu. Hned si to uložím, ať vímM-a-j-a píše:Maja klidně se ptej, tak že dělá následovně, do hrníčku si dám lžičku lanolinu, zaliju vrouci vodou, míchám až se lanolin rozpustí, udělá to prostě žlutá mastná oka, pak do toho dám ty dvě lžičky šamponu, zamíchám a vytvoří to mléčnou tekutinu, tu pak naleju do kyblíku či lavorku, přidám cca litr vody vlažné, tak aby ta hotová lázeň nebyla horká a měla teplotu cca 30stupňů, nikdy jsem to ale neměřila, prostě to poznáš že to není horké, no a pak do toho dám ty vlňáčky, promačkám aby se ta lázeň do nich dostala a nechám v tom ležet přes noc. Ráno vytáhnu, vymačkám a dám sušit.Katy2 píše:
Vím, že e blbě ptám, ale nemám s tím vůbec zkušenostšampon - no klidně i ten na vlasy, ale jak jsem psala ne s každým šamponem se to udělá. Pokud máš třeba obyčejný březový, tak ten prý funguje a nebo i dětký Weleda prý funguje.
A to fakt stačí jen jedna lžička toho lanolinu? No já mám doma jen takový šampón/sprcháč od hippu, takže raději koupím ten od weledy a uvidíme.
No a ty vlňáčky by se neměly moc prát, že? Malá se totiž hodně často strefuje s kaděním ven na svrchňáky.
JO tak s hippem sprcháčem jsem to taky dělala a šlo to.
Katy2 píše:M-a-j-a píše:JO tak s hippem sprcháčem jsem to taky dělala a šlo to.Katy2 píše:KAty děkuji za radu. Hned si to uložím, ať vímM-a-j-a píše:Maja klidně se ptej, tak že dělá následovně, do hrníčku si dám lžičku lanolinu, zaliju vrouci vodou, míchám až se lanolin rozpustí, udělá to prostě žlutá mastná oka, pak do toho dám ty dvě lžičky šamponu, zamíchám a vytvoří to mléčnou tekutinu, tu pak naleju do kyblíku či lavorku, přidám cca litr vody vlažné, tak aby ta hotová lázeň nebyla horká a měla teplotu cca 30stupňů, nikdy jsem to ale neměřila, prostě to poznáš že to není horké, no a pak do toho dám ty vlňáčky, promačkám aby se ta lázeň do nich dostala a nechám v tom ležet přes noc. Ráno vytáhnu, vymačkám a dám sušit.Katy2 píše:
tak to je dobře
Tak koupím v lékárně jen lanolin.
jj, ten hipp funguje! já ho dostala od mámy a tohle je jediný využití, který mě napadá
zrovna včera jsem z něj míchala lanolinovou kúru ![]()
Katy2 píše:careynka píše:No jen že ten hotový stojí za prd.- bodlinka - píše:proto lanolin radsdi za stovku koupim hotovejM-a-j-a píše:- bodlinka - píše:Já jsem teď jedny PULky prodala (už je má maléM-a-j-a píše:Teď jsem se mrkla a ty světle fialové jsou taky moc hezké.. Až prodám PULky, mohla bych si „zařádit“.careynka píše:BYly tam ještě růžové a lososové.
Ivus, budou jeste nejaky vlnacky, nebo to fialovou konci?) tak jsem vzala ty lososové. Jsem zvědavá jak se s těmi vlňáky poperu. Mám z toho celkem vítr, že se o to nebudu umět starat.
Myslím, že obavy má na začátku každý.
A tady ty nové biovlněné Anavy jsou fakt super. Máme je už 14 dní.Ale už bych teď nechtěla nic jiného.
Jen mi chvíli trvalo vychytat doma vyráběnou impregnaci, poprvé jsem dala moc lanolínu a málo šamponu a vyrobila jsem lepkavou nechutnost.
Malý mi PULky teď nesnese, začal se po nich osypávat (v tříslech a podbřišku, prostě tam, kde přiléhají).
souhlasím já měla taky ten Disaní poprvé a oproti impregnaci co se dělá doma je to uplně na h.....
Katy2 píše:
Souhlasím, bála jsem se toho také a nic to není ![]()
Mám zkušenost s úplně obyč. nejlevnějším kopřivovým či březovým šamponem za pár korun.
Barbulka píše:
ahojkycopak používáte jako desinfekci v kuchyni a koupelně - koš na odpadky, záchod atd ? Já jsem do teď používala desprej ale už mi dochází, tak přemýšlím co koupit ( desprej, detol, sanytol) nebo je něco taky eko ?
Tak na tyto věci je super tot http://www.ekopleny.cz/…l154863.html - nedám na ten produkt dopustit ![]()
Brunifid píše:
Barbulka: No vidíš, já nepoužívám nicAle co malá skoro leze a hrozně ji zajímá odpadkový koš apod., tak bych asi taky měla něco koupit. A mám u Zelazuzu rozdělanou objednávku, teda ne rozdělanou, ale ještě jsem neplatila, tak třeba něco přihodím
Bruni ani zaplatit nemůžeš
..zatím jsem Ti neposlala podklady ![]()
Já mám lanolinovou impregnaci od Ulricha a vždycky to nějak rozmíchám a dobré, máchám v tom i longiesky a nikdy neprovlhly.
zelazuzu píše:Brunifid píše:Bruni ani zaplatit nemůžeš
Barbulka: No vidíš, já nepoužívám nicAle co malá skoro leze a hrozně ji zajímá odpadkový koš apod., tak bych asi taky měla něco koupit. A mám u Zelazuzu rozdělanou objednávku, teda ne rozdělanou, ale ještě jsem neplatila, tak třeba něco přihodím
..zatím jsem Ti neposlala podklady
Jo aha, no vidíš, to mě nenapadlo, jsem myslela, že kouknu do potvrzovacího mejlu nebo na stránky a tam se to dočtu
![]()
Ještě přemýšlím nad švédskou utěrkou, na zrcadla, leštím to froťáčkem, ale není to ono, nechává to čmouhy. ![]()