Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5393
21.3.11 11:47

tak to by bylo moc složitý. ale popátrala jsem na netu a našla jsem úplně stupid návod na kuklu a tu zvládnu umotat sama! - a možná jí ještě i letos využijem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
21.3.11 11:47
petka.konecna píše:
careynka píše:
tak uz vim co se stane kdyz jsou spatne naimpregnovany vlnacky…budete mit prochcanou postel :-D
No toho se děsím - vlňáky používám týden (byli předem nalanolinovan), takže ještě 14 dní a pak je musím vykoupat a to bude teda dílo :), tak doufám že se mi to povede.

Peťo neboj, není to žádná věda. Já míchám lanolin takto: Do 0,5litrového hrnku naliju horkou vodu, dám jednu čajovou - vrchovatou lžičku lanolinu z lékárny, stříknu tam od oka trochu Imse Vimse šamponu na vlnu, řádně promíchám a tu bílou tekutinu vliju do dalšího cca půl litru studené vody. Vody vždy přidávám tak, aby byla jen na jedny vlňáčky - toto mi kdysi poradila Iva za Anavy a funguje to výborně :palec: No a hlavně ať je ta voda před dáním vlňáčků vlažná…Přiznám se, že jsem to často i měřila teploměrem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
21.3.11 11:51
zuzanecka81 píše:
tak to by bylo moc složitý. ale popátrala jsem na netu a našla jsem úplně stupid návod na kuklu a tu zvládnu umotat sama! - a možná jí ještě i letos využijem :lol:

Já ten návod ani nečetla, se přiznám, koukla jsem na obrázek, řekla „to je ono“ a link poslala mámě. Ale ona je na pletení fakt machr, takže nemusím řešit nějaké složitosti vzoru a tak :palec: :mrgreen:
Hele v pátek mi ještě psala, jestli to teda chci uplést, jestli ji ještě unosíme (je z merina), že by to v sobotu u kafíčka upletla. No a včera to přivezla :lol:
Já bych se s tím mrmlala čtrnáct dní, teda za předpokladu, že bych na to sebrala odvahu, jakože nesebrala :oops:

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
21.3.11 11:52

Lanolínovat budu taky, máme totiž ještě nové vlňáčky, to se budu vytahovat později :dance:

• Citovat
  • Upravit
16492
21.3.11 11:57

Holky tak já budu mít dvoje vlňáčky a jsem zvědavá jak dopadnou :oops: :-D

Bruni malá je sladká :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
21.3.11 12:00
Brunifid píše:
zuzanecka81 píše:
tak to by bylo moc složitý. ale popátrala jsem na netu a našla jsem úplně stupid návod na kuklu a tu zvládnu umotat sama! - a možná jí ještě i letos využijem :lol:
Já ten návod ani nečetla, se přiznám, koukla jsem na obrázek, řekla „to je ono“ a link poslala mámě. Ale ona je na pletení fakt machr, takže nemusím řešit nějaké složitosti vzoru a tak :palec: :mrgreen:
Hele v pátek mi ještě psala, jestli to teda chci uplést, jestli ji ještě unosíme (je z merina), že by to v sobotu u kafíčka upletla. No a včera to přivezla :lol:
Já bych se s tím mrmlala čtrnáct dní, teda za předpokladu, že bych na to sebrala odvahu, jakože nesebrala :oops:

tak to je hustý! mě by to mamka zas teda pletla rok, tak proto jsem ji zavrhla (jako pletařku :lol: )
jsem si už vytáhla růžovou vlnu se superwash úpravou - je slabá a jinak bych jí nevyužila. tož bude kukla. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
21.3.11 12:22

Muzu poprosit o ten navod na kuklu pro neschopy? Kuju! :kytka:

Holky a kdyz se tak desite toho lanolinu, proc si nekoupite rovnou tu lanolin kuru? Mam od Ulricha uz snad 4 roky tu butylku, impregnuju hodne malo, no na prstech jedny ruky by se to spocitalo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
21.3.11 12:31
Brunifid píše:
A heč, my máme takovouhle kukličku! Výborná do šátku, na fotu jsme se akorát vrátily z testování :palec:

ta je super!! Jen ta stopka se mi tam nelibi :-) to se asi bude dat udelat jinak, ze? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13376
21.3.11 12:32

Tak mám objednaný lanolin v lékárně,jdu si pro něj za chvilku..pán lékárník byl ze mě mimo :-P :-P nechápal na co to potřebuji a když jsem mu to řekla,málem omdlel a 10× se ujišťoval,jestli vím,že je to tuhé a lepkavé :-P :-P :-P :-P No po 11 jsem mu řekla,že to chci,tak mi to přichystá :-P :-P :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13376
21.3.11 12:33

Máte nějaké dobré "střihy vlňáku zašité v šuplíku? A správnou vlnu seženu jen na fler?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
21.3.11 12:33
careynka píše:
Brunifid píše:
A heč, my máme takovouhle kukličku! Výborná do šátku, na fotu jsme se akorát vrátily z testování :palec:
ta je super!! Jen ta stopka se mi tam nelibi :-) to se asi bude dat udelat jinak, ze? :-)

Hele nevím, mně tam nevadí, dobře se to za ni sundavá, což bys ocenila u Tvého vlasatce :lol:
Tady na tý fotce je to trošku ještě z jiného úhlu, vypadá jak zbrojnoš :lol:

• Citovat
  • Upravit
19494
21.3.11 12:48
Brunifid píše:
careynka píše:
Brunifid píše:
ta je super!! Jen ta stopka se mi tam nelibi :-) to se asi bude dat udelat jinak, ze? :-)
Hele nevím, mně tam nevadí, dobře se to za ni sundavá, což bys ocenila u Tvého vlasatce :lol:
Tady na tý fotce je to trošku ještě z jiného úhlu, vypadá jak zbrojnoš :lol:

to je pravda :-D budu to muset ukazat mame, ale bude to az na pristi zimu, ted jsem objednala dve merino cepicky na jaro… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
21.3.11 13:05

Bruni kuklicka je super…jako kdyby mamka nevedela co tak my bysme u nas taky nejakou uvitali :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
21.3.11 13:08
evi.an píše:
petka.konecna píše:
Mahja píše:
evi.an píše:
Holky, pořád přemýšlím, že bych testla ty plenky od Kisy z Fleru, o kterých tady všichni tak básníte. Můžete mi je porovnat s Anavama (střih, savost, schnutí)? Anavy nám sedí pěkně, s těma jsem fakt spokojená, ale co kdyby bylo někde něco lepšího :mrgreen: .
Mám jednu na cestě, tak jsem taky zvědavá.
Kisy dělá na zadečku menší balík než anavka, savost je dobrá, je uzší mezi nožičkama, schne rychleji než anavy.
Sakra, samý klady :think: :mrgreen: . Tak já to zkusím, nakupovat ještě můžu, žádný přebytky nemám, spíš naopak… :lol:
Jinak moc děkuji za porovnání :palec:

Kisy jsou fajn, já jen doporučuji paní napsat, aby ti tam přicvakla na křidýlka ještě patentky, ať jich mají více, pro nás je to málo, lépe by se mi zapínaly, kdyby bylo o jeden patentek na každém křidýlku více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
21.3.11 13:09
Brunifid píše:

Teda ta má očiska! A pusinku jak namalovanou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí