Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
tak to by bylo moc složitý. ale popátrala jsem na netu a našla jsem úplně stupid návod na kuklu a tu zvládnu umotat sama! - a možná jí ještě i letos využijem ![]()
petka.konecna píše:careynka píše:No toho se děsím - vlňáky používám týden (byli předem nalanolinovan), takže ještě 14 dní a pak je musím vykoupat a to bude teda dílo
tak uz vim co se stane kdyz jsou spatne naimpregnovany vlnacky…budete mit prochcanou postel, tak doufám že se mi to povede.
Peťo neboj, není to žádná věda. Já míchám lanolin takto: Do 0,5litrového hrnku naliju horkou vodu, dám jednu čajovou - vrchovatou lžičku lanolinu z lékárny, stříknu tam od oka trochu Imse Vimse šamponu na vlnu, řádně promíchám a tu bílou tekutinu vliju do dalšího cca půl litru studené vody. Vody vždy přidávám tak, aby byla jen na jedny vlňáčky - toto mi kdysi poradila Iva za Anavy a funguje to výborně
No a hlavně ať je ta voda před dáním vlňáčků vlažná…Přiznám se, že jsem to často i měřila teploměrem ![]()
zuzanecka81 píše:
tak to by bylo moc složitý. ale popátrala jsem na netu a našla jsem úplně stupid návod na kuklu a tu zvládnu umotat sama! - a možná jí ještě i letos využijem
Já ten návod ani nečetla, se přiznám, koukla jsem na obrázek, řekla „to je ono“ a link poslala mámě. Ale ona je na pletení fakt machr, takže nemusím řešit nějaké složitosti vzoru a tak
![]()
Hele v pátek mi ještě psala, jestli to teda chci uplést, jestli ji ještě unosíme (je z merina), že by to v sobotu u kafíčka upletla. No a včera to přivezla ![]()
Já bych se s tím mrmlala čtrnáct dní, teda za předpokladu, že bych na to sebrala odvahu, jakože nesebrala ![]()
Lanolínovat budu taky, máme totiž ještě nové vlňáčky, to se budu vytahovat později ![]()
Holky tak já budu mít dvoje vlňáčky a jsem zvědavá jak dopadnou
![]()
Bruni malá je sladká ![]()
Brunifid píše:zuzanecka81 píše:Já ten návod ani nečetla, se přiznám, koukla jsem na obrázek, řekla „to je ono“ a link poslala mámě. Ale ona je na pletení fakt machr, takže nemusím řešit nějaké složitosti vzoru a tak
tak to by bylo moc složitý. ale popátrala jsem na netu a našla jsem úplně stupid návod na kuklu a tu zvládnu umotat sama! - a možná jí ještě i letos využijem![]()
Hele v pátek mi ještě psala, jestli to teda chci uplést, jestli ji ještě unosíme (je z merina), že by to v sobotu u kafíčka upletla. No a včera to přivezla
Já bych se s tím mrmlala čtrnáct dní, teda za předpokladu, že bych na to sebrala odvahu, jakože nesebrala
tak to je hustý! mě by to mamka zas teda pletla rok, tak proto jsem ji zavrhla (jako pletařku
)
jsem si už vytáhla růžovou vlnu se superwash úpravou - je slabá a jinak bych jí nevyužila. tož bude kukla. ![]()
Muzu poprosit o ten navod na kuklu pro neschopy? Kuju! ![]()
Holky a kdyz se tak desite toho lanolinu, proc si nekoupite rovnou tu lanolin kuru? Mam od Ulricha uz snad 4 roky tu butylku, impregnuju hodne malo, no na prstech jedny ruky by se to spocitalo ![]()
Brunifid píše:
A heč, my máme takovouhle kukličku! Výborná do šátku, na fotu jsme se akorát vrátily z testování
ta je super!! Jen ta stopka se mi tam nelibi
to se asi bude dat udelat jinak, ze? ![]()
Tak mám objednaný lanolin v lékárně,jdu si pro něj za chvilku..pán lékárník byl ze mě mimo
nechápal na co to potřebuji a když jsem mu to řekla,málem omdlel a 10× se ujišťoval,jestli vím,že je to tuhé a lepkavé
No po 11 jsem mu řekla,že to chci,tak mi to přichystá
![]()
Máte nějaké dobré "střihy vlňáku zašité v šuplíku? A správnou vlnu seženu jen na fler?
careynka píše:Brunifid píše:ta je super!! Jen ta stopka se mi tam nelibi
A heč, my máme takovouhle kukličku! Výborná do šátku, na fotu jsme se akorát vrátily z testováníto se asi bude dat udelat jinak, ze?
Hele nevím, mně tam nevadí, dobře se to za ni sundavá, což bys ocenila u Tvého vlasatce ![]()
Tady na tý fotce je to trošku ještě z jiného úhlu, vypadá jak zbrojnoš ![]()
Brunifid píše:careynka píše:Hele nevím, mně tam nevadí, dobře se to za ni sundavá, což bys ocenila u Tvého vlasatceBrunifid píše:ta je super!! Jen ta stopka se mi tam nelibi
A heč, my máme takovouhle kukličku! Výborná do šátku, na fotu jsme se akorát vrátily z testováníto se asi bude dat udelat jinak, ze?
Tady na tý fotce je to trošku ještě z jiného úhlu, vypadá jak zbrojnoš
to je pravda
budu to muset ukazat mame, ale bude to az na pristi zimu, ted jsem objednala dve merino cepicky na jaro… ![]()
Bruni kuklicka je super…jako kdyby mamka nevedela co tak my bysme u nas taky nejakou uvitali ![]()
evi.an píše:petka.konecna píše:Sakra, samý kladyMahja píše:Kisy dělá na zadečku menší balík než anavka, savost je dobrá, je uzší mezi nožičkama, schne rychleji než anavy.evi.an píše:Mám jednu na cestě, tak jsem taky zvědavá.
Holky, pořád přemýšlím, že bych testla ty plenky od Kisy z Fleru, o kterých tady všichni tak básníte. Můžete mi je porovnat s Anavama (střih, savost, schnutí)? Anavy nám sedí pěkně, s těma jsem fakt spokojená, ale co kdyby bylo někde něco lepšího.
![]()
. Tak já to zkusím, nakupovat ještě můžu, žádný přebytky nemám, spíš naopak…
Jinak moc děkuji za porovnání
Kisy jsou fajn, já jen doporučuji paní napsat, aby ti tam přicvakla na křidýlka ještě patentky, ať jich mají více, pro nás je to málo, lépe by se mi zapínaly, kdyby bylo o jeden patentek na každém křidýlku více.
Brunifid píše:
A heč, my máme takovouhle kukličku! Výborná do šátku, na fotu jsme se akorát vrátily z testování
Teda ta má očiska! A pusinku jak namalovanou ![]()