Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Tak ja mam rada hory i more, ale nesnesu velky vedro, jen pokud by k tomu byl hotel a all inclusive
Idealni dovolena je nekde u more (Nemecko, Holandsko, Francie a kola a auto…a jezdit po vyletech) Samotny valeni u more mne nebere. Loni jsme byli na Rujane pod stanem a s kolama, letos to bude bida, dame max Slovensko a dovolenou s celou velkou rodinou z manzelovo strany. Lyze letos taky padly ![]()
Prave jsem zjistila, ze mam malo plenek
Nechapu, jak je to mozny, musela jsem vytahnout i ty zavrzeny Popolini
A Ivus nikde…
petka.konecna píše:
Tak já jsem zvykla jezdit lyžovat do Alp (letos jsme nebyli, loni ještě jo, a příští rok pokud nebudu už těhu tak pojedeme 100%, malá bude u babičky). Moře já nemusím, takže mi ani nechybí že tam nejezdím. Místo moře bych raději jela někam poznávat jiné země - rakousko, německo, francie, island (tam se asi nikdy nepodívám) prostě taková ta poznávací turistika by mě bavila, ale asi si jí dopřeju až děti odrostou.Mí rodiče začali cestovat od 20. výročí jejich svatby (mě bylo 20 a bráchovi 16) a každý rok jedou někam i 3×. Takže začali taky až po dětech, narozdíl od nás nejsou v důchodovém věku a děti mají odrostlé
No a letošní dovču strávíme s malou v Krkonoších, letní dovolenou u nás nebo na slovensku si asi dopřeju u s dětmi- bohužel nemáme možnost jet někam na chalupu
- takže musíme dovolenkovat jinak. Jediná chalupa v rodině je sice super, ale bez vody a se suchým záchodem, bez vody si jaksi nedovedu představit že bych tam byla s malou.
Proc ne? My byli s rocakem pod stanem, vodu v kanystru…slo to. Ale na hnuskach teda…
asha píše:Plecita píše:No mne prave nejde o ty nakupy, to tak nejak neprehanime ani ted… spis o to cestovani, dovoleny atd… jezdite nekam? A jak bydlite? Je fakt, ze mit domek nebo aspon chalupu, tak to beru uplne jinak, ale ten panelak
Holky,já mám syna na VUT,dcera studuje zdravotní školu,dcery v 8.a 6. třídě a dva měsíce miminko.Plat manžela (dříve i můj) podprůměrný,ale jde to zvládnout dobře,jen to chce kázeň,nejde koupit všechno,co by kdo chtěl,ale všichni musí zvažovat,co je třeba ,anebo co je dobré a prospěšné.Nejtěžší to má dcera,která zatouží každou chvíli po nové kabelce,ale infikovaná mnou je ke své velké žalosti vlastním svědomím nucena uznat ,že ji opravdu nutně nepotřebuje a že stejně hodnotně může žít i se svojí starou taškou.
Máme rodinný domek a v něm 4 dětské pokoje(každý má tedy svůj,pouze maličká je v ložnici.Na dovolené jezdíme téměř každý rok(vybírám ale levné ubytování nebo pod stan).Také všechny naše starší děti lyžují,snowboardují, i když vybavení si navzájem trochu půjčují.Dvě mladší navštěvují prakticky celou základku hudební školu,což je také nemalá položka,ale hrají podle mne hezky a hlavně rády,nutit je nemusím,takže si myslím,že na tom nejsou nijak zle a že i toto je dobrá investice ![]()
Na začátku těhotenství loni v květnu jsme byli v Alpách také,ale přiznám se,že k této dovolené jsem přišla dost levně a dvě nejstarší děti s námi nebyly-jednak kvůli učení a jednak už chtějí trávit dovolenou spíše se svými přáteli no a alespoň se starali o dům.
Tak ja mam po dovolene na delsi dobu
manza mi rika ze ziju v jedne z nejdrazsich dovolenkovych oblasti,tak co bych jako chtela
a nase dovolena je posledni dobou jen v CF,pac na tu padne vetsina dovci manzi- on si dal loni Norsko s klukama a ja 2 mesice v CR a Nemecku u babicek. Letos zase jen CR a pristi prazdniny chceme na par tydnu do Skotska,mozna dame jeste i dovcu zimni ve Francii,ale to bude mit Iza teprve neco malo pres rok,tak to jeste neni jiste…jinak me teda cestovani laka a pociram,ze si ho jeste uzijeme s detma dost, akorat nejspis budeme muset mit jeste vetsi auto,nebo nevim
ted je to ok,ale pokjd bude treti tak urcite.
Izabelka mi spinka uz od 8 hodin
a Deniska samo neusnula…no mame uz ted byt v parku s holkama a ja nemam chut a ani silu malou budit
velka bude pro zmenu protivna,pac je uplne ospala,ale lehnout si jit nechce ![]()
asha píše:Proc ne? My byli s rocakem pod stanem, vodu v kanystru…slo to. Ale na hnuskach teda…
Tak na hnuskách bude malá i v těch Krkonoších ![]()
S naší spotřebou vody bych si tam musela přistavit cisternu
- ale plánuju tam jet na víkend až se oteplí
tak uvidíme.
Plecito no kdyz ma clovek takove prostory,tak je to jina…my jsme sice ted v domecku,ale mame 3+ 1 + zimni zahradu ze ktere mozna udelam casem hraci pokoj…az vyroste Izabelka tak do pokojiku koupime palandu,ale treti postel by se tam uz nevesla,takze moc metusim kam to pripadne treti dite pujde
Asi by jsme zase hledali vetsi bydleni
a jake mate auto?
U nás je to hodně složité s dopravou,bez auta se nikam dostat nedá.Jeden autobus jede ráno před 7 hodinou do města a jeden odpoledne a navečer zpět.No a vlak k nám nejezdí,takže bez auta se jezdit do práce většinou nedá.Je mi i líto dětí,protože musí čekat na zastávce hodinu na autobus po skončení vyučování na ZŠ nebo jít hodinu svižnou chůzí pěškypo silnici(ale ne samotné,to se o ně bojím).
Ještě k plenkám:Na doma používám klasické balněné,ale je dost problém koupit také plenkové kalhotky na knoflíčky.Dostala jsem nějaké od kamarádky,ale sama jsem je nikde nesehnala.
Plecita píše:
Ještě k plenkám:Na doma používám klasické balněné,ale je dost problém koupit také plenkové kalhotky na knoflíčky.Dostala jsem nějaké od kamarádky,ale sama jsem je nikde nesehnala.
A proč chceš na knoflíčky?
Omlouvám se, nečetla jsem zpětně. ![]()
Jsou i na suchý zip,ale ty brzy nedrží a rozlepují se.Na knoflíčky jsou mnohem lepší.