Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Brunifid píše:asha píše:Já si to právě v paneláku ani nechtěla představovat. A je mi jasné, že na MD už by se s tím těžko co dělalo, z jednoho platu.
No mne prave nejde o ty nakupy, to tak nejak neprehanime ani ted… spis o to cestovani, dovoleny atd… jezdite nekam? A jak bydlite? Je fakt, ze mit domek nebo aspon chalupu, tak to beru uplne jinak, ale ten panelak
Tím pádem nějaké cestování skoro padá, ale mně se ani nikam nechce. Byla jsem zvyklá být uvázaná u zvířat, tak to není zas taková změna být uvázaná s dítětem. Možná se někam pojedeme podívat, ale tak na prodloužený víkend a dost.
Tak já jsem taky zvyklá být uvázaná kvůli psům (2kousky), proto jsme už taky museli pořídit nějaké normální další auto. Já se v jistých ohledech dokážu uskromnit, ale nehodlám slevovat ze svých koníčků a to už jsem zrušila lyžování. Když si představím, že moje děti budou chtít lyžovat a holky se pak v pubertě čančat … a ty kroužky. Nechci je rozmazlovat, ale chci jim trošku dopřát. Na nějaké dovolenkování s manželem nejsme zvyklí, on té dovolené taky moc nemá a velké vedro nemáme rádi oba dva, takže dovča u moře nás netrápí, nebo třeba Alpy taky ne, když nelyžujeme. Ale když bychom chtěli s dětma na dovču na horskou chatu a dělat výlety, tak ono se to ve finále taky prodraží. ![]()
maji, honza vstává před pátou, nakrmí n. a pak jde do práce
a problém s tím nemá
mám doma poklad ![]()
asho, přestěhujte se a ušetříte za školy v přírodě - já třeba vůbec netuším, co to je ![]()
a jinak jsem adept na velkou rodinu - já se nejradši plácám doma, kolem baráku, na zahrádce, na povyražení mě neužije ![]()
plecita, to je super jak to máš! obdivuju!
všechno jde, když se chce. nesnáším kecy jedné mé známé, která nechce druhé dítě prý proto, že by mu už nemohla všechno dopřát. jako ona má přes 20tis. čistého, manžel podobně, nic nesplácí… a mají rozcapeného jedináčka.
myslím, že ani tak nejde o to vybírat si, co je a co není potřeba, ale spíš by se mělo jednat uváženě (i při dobré finanční situaci)a vést děti k vážení si věcí, peněz atd. jak fakt si nemyslím, že udělám pro dítě to nej, když bude chodit ve značkovém oblečení (a klidně ho ničit, neb SE vyhodí a SE koupí nové), chodit do 5 kroužků (a ani jednomu se věnovat pořádně), mít narvaný pokoj hračkami z reklam (a ani jednu oblíbenou), jezdit každý rok na dovolenou (a machrovat s tím před kamarády), rvát mu kapesné (které utratí za kraviny a hodnotu peněz nepozná)atd…
my například byly 3 děti - máma dělnice, táta v invalidním důchodu. s penězma jsme na tom nebyly dobře. ALE! já bych to ani jinak nechtěla! oblečení jsem nosila hodně po sestřenicích apod a bylo moc pěkné, neřešila jsem. každou hračku jsem milovala, každá měla své jméno a místo. chodila jsem vždy minimálně do jednoho kroužku. od mala nás rodiče učili, jak si vážit věcí, práce, peněz… mohla bych se tu o tom rozepisovat hodně dlouho, ale o tom tahle diskuze není. ale za mě: holky s více dětma
![]()
zuzanecka81 píše:
plecita, to je super jak to máš! obdivuju!všechno jde, když se chce. nesnáším kecy jedné mé známé, která nechce druhé dítě prý proto, že by mu už nemohla všechno dopřát. jako ona má přes 20tis. čistého, manžel podobně, nic nesplácí… a mají rozcapeného jedináčka.myslím, že ani tak nejde o to vybírat si, co je a co není potřeba, ale spíš by se mělo jednat uváženě (i při dobré finanční situaci)a vést děti k vážení si věcí, peněz atd. jak fakt si nemyslím, že udělám pro dítě to nej, když bude chodit ve značkovém oblečení (a klidně ho ničit, neb SE vyhodí a SE koupí nové), chodit do 5 kroužků (a ani jednomu se věnovat pořádně), mít narvaný pokoj hračkami z reklam (a ani jednu oblíbenou), jezdit každý rok na dovolenou (a machrovat s tím před kamarády), rvát mu kapesné (které utratí za kraviny a hodnotu peněz nepozná)atd…
my například byly 3 děti - máma dělnice, táta v invalidním důchodu. s penězma jsme na tom nebyly dobře. ALE! já bych to ani jinak nechtěla! oblečení jsem nosila hodně po sestřenicích apod a bylo moc pěkné, neřešila jsem. každou hračku jsem milovala, každá měla své jméno a místo. chodila jsem vždy minimálně do jednoho kroužku. od mala nás rodiče učili, jak si vážit věcí, práce, peněz… mohla bych se tu o tom rozepisovat hodně dlouho, ale o tom tahle diskuze není. ale za mě: holky s více dětma![]()
![]()
SOUHLAS ![]()
(ne)kojení při nemoci On totiž se totiž včera poblil přesně když se chtěl přisát, tak má teď blok. Vždy se zadáví (jako by chtěl blít, ale nic), než se přisaje, ale pak už dobrý. Dneska jsem do něj dokonce dostala i trochu větší množství oběda
Ale teda doufám, že s tím kojením ještě konec není, docela mi zatrnulo ![]()
Větší rodina: Mám větší množství mladších sourozenců. Naši teda mají větší barák, ale ne nový, takže to je každou chvíli něco. A je fakt, že se táta musí hodně snažit, pracuje celý den (od nevidím do nevidím, pátek, svátek, prostě pořád). Ale oblečení většinou ze sekáče, jídla obyčejnější a levnější. Na dovolené jsme jezdili na různé fary (které jsou neobsazené faráři), takže za pár korun na noc, vařili jsme si a tak. No prostě žádný velký luxus. Ale všichni jsme jeli na lyžák, měli nějaké ty kroužky a tak. A musím teda říct, že velká rodina je fakticky poklad ![]()
No nic, plíny se suší venku (zabrala jsem skoro celý sušák
) a dítě řve, tak razíme na procházku… ![]()
Plecita píše:
Ještě k plenkám:Na doma používám klasické balněné,ale je dost problém koupit také plenkové kalhotky na knoflíčky.Dostala jsem nějaké od kamarádky,ale sama jsem je nikde nesehnala.
Plecita nemám dočteno, ale ty plenkové kalhotky na knfolíčky, nejsou to takové ty igeliťáky?
Jestli jo, tak ty moc vhodné nejsou.
Taky suším plenky venku. To je nádhera.
![]()
Zuzko - pěkně napsáno. ![]()
asho - jaká byla Rujana na kolech? Mně to tam strašně moc láká. Já mám Německo moc ráda. Byla jsem rok v Německu na stáži a moc jsem si to tam zamilovala. Letos si to docela užiju. Koncem května jedu do Berlína (sama bez dětí) a v létě na dovolenou k Lužickým jezerům.
Tam to cyklistům a in-linistům moc doporučuji.
Achdárku u vás je krásně? U nás teda ne, není ani 10 stupňů a je pod mrakem a ke všemu fouká. ![]()
Katy - krásně svítí sluníčko, teploměr co máme na sluníčku ukazuje 24, ve stínu teda 12. Ale je fakt nádherně. Až se POli vzbudí vyrážíme ven. ![]()
zuzanecka81 píše:
asho, přestěhujte se a ušetříte za školy v přírodě - já třeba vůbec netuším, co to jea jinak jsem adept na velkou rodinu - já se nejradši plácám doma, kolem baráku, na zahrádce, na povyražení mě neužije
No jasne, zacinam balit
Nejak mame problem sehnat velky domecek s obrovskym pozemkem blizko Prahy a nejlip zadara
Ale jestli o necem vis…tak SZ prosim ![]()
Ale do skoly v prirode by jezdili i tak, tam jde spis o to vyblbnuti s kamaradama a pobyt bez rodicu, nez o co jinyho.
Jinak bych se s chuti placala okamzite…
asha píše:
No jasne, zacinam balitNejak mame problem sehnat velky domecek s obrovskym pozemkem blizko Prahy a nejlip zadara
Ale jestli o necem vis…tak SZ prosim
Ale do skoly v prirode by jezdili i tak, tam jde spis o to vyblbnuti s kamaradama a pobyt bez rodicu, nez o co jinyho.Jinak bych se s chuti placala okamzite…
Nesmíš chtít všechno. Já třeba na té Praze vůbec netrvám ![]()
Achdarek píše:
Taky suším plenky venku. To je nádhera.![]()
![]()
Zuzko - pěkně napsáno.
asho - jaká byla Rujana na kolech? Mně to tam strašně moc láká. Já mám Německo moc ráda. Byla jsem rok v Německu na stáži a moc jsem si to tam zamilovala. Letos si to docela užiju. Koncem května jedu do Berlína (sama bez dětí) a v létě na dovolenou k Lužickým jezerům.Tam to cyklistům a in-linistům moc doporučuji.
Je to tam super! Nekrade se, kempy skvele vybaveny a navic jsme byli na ty nejhezci plazi (nuda k tomu
), to bych ti poslala odkaz, jestli ho najdu. Myslim, ze to byl Nonnewitz. Na kola perfektni, je to vetsinou spis placka a maly provoz, skoro vsude cyklostezky. Mates zvladl v 6ti letech 30 kilaku, ja byla vyrizena. Byli jsme na Kap Arkona, projizdeli ty vesnicky..hned bych tam bydlela. Na vylet se da zaject na pevninu do Stralsundu do Ozeanea, doporucuju!
Brunifid píše:asha píše:Nesmíš chtít všechno. Já třeba na té Praze vůbec netrvám
No jasne, zacinam balitNejak mame problem sehnat velky domecek s obrovskym pozemkem blizko Prahy a nejlip zadara
Ale jestli o necem vis…tak SZ prosim
Ale do skoly v prirode by jezdili i tak, tam jde spis o to vyblbnuti s kamaradama a pobyt bez rodicu, nez o co jinyho.Jinak bych se s chuti placala okamzite…
No jenze Praha nas zivi
A nechci aby dojizdel daleko, ted se jedny holce zabil manzel v aute, maly deti…je mi z toho dost hrozne.