Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10170
27.3.11 19:06
petka.konecna píše:
Holky, mají ty nalanolinované vlňáky lepit? Jako na dotek to je takové nějaké lepivé či co? To je určitě špatně že? :think: :-(

Petko - to je dobře. Oni za chvíli lepit přestanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
27.3.11 19:07
lenholka píše:
ojoj, no ja se tak nejak bojim toho plastu, prijde mi ze to nemuze vydrzet..

Vsadila jsem na německou kvalitu :-?
No nevím, zkusím s tím poslat chlapa, aby to vyměnil kus za kus a kdyby se to rozbilo znovu, tak bych chtěla vrátit peníze.

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
27.3.11 19:18
Achdarek píše:
petka.konecna píše:
Holky, mají ty nalanolinované vlňáky lepit? Jako na dotek to je takové nějaké lepivé či co? To je určitě špatně že? :think: :-(

Uff tak to jsem ráda že jsem to nezvorala. Když mi přišli tak tolik nelepili jako teď, tak jsem se lekla.

• Citovat
  • Upravit
4509
27.3.11 20:18

Petko ja z toho taky mela nejdriv hlavu v pejru, ale nakonec jsem zjistila ze na tom FAKT nic neni :mrgreen:
(myslim jak nalanolinovat vlnaky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
27.3.11 20:23
petka.konecna píše:
Achdarek píše:
petka.konecna píše:
Uff tak to jsem ráda že jsem to nezvorala. Když mi přišli tak tolik nelepili jako teď, tak jsem se lekla.

zvlastni, v ty disane nikdy nelepily :-D mozna proto mi protekly :-D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
27.3.11 20:26

Tak ja pouzivam na vsechno ecover- do zachodu,pak na cisteni koupelen,na podlahu, na prani vlny - vsechno je dost neutralniho az prijemneho pachu krom teda ecoveru na klasicke rani,ten mi smrdi.....posledni dobou mi prijde ze se kolem eko veci dela zbytecne velka veda a ze se na tom ryzuje. Pritom soda,ocet,citron apod.....je dostacujici na vsechno :nevim: nicmene jsem na to lenoch a tak ecover to jisti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
27.3.11 20:43

ahoj holky, asha mi sem poslala odkaz, protože mám nějaké dotazy ohledně látkování…
takže jsem zatím (téměř) absolutní neznalec.
už jen vím, že látkový kalhotky se nevyváří a nežehlí :mrgreen:

Zajímalo by mě, jak na pokakaný plínky (i když to už taky trochu vím, i když si to představit neumím - prý separační vložka - těch se musí tedy nakoupit hromady a z čeho jsou?), a zda je opravdu „bezpečný“ nežehlit ani na miminko.
Jako nemluvím o sterilitě, což už tam v té diskuzi (o plavečkách) padlo, ale prostě přežehlená plena má dle mého selského zdravého rozumu méně bakterií než nepřežehlená.

A pak taky, jak a co nakoupit… Čekáme v létě druhý mimčo, takže velikosti - určitě „jedna velikost“?
A taky, co s nima potom, vyhodit nebo se dají prodat jako „bazarové plenky“?

jestli si některá zkušená mamina dáte čas mě trošku zasvětit, díky. Fakt přemýšlím, jestli by nás to nevyšlo v dnešní době levněji, nehledě na tu citlivou dětskou prdýlku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
27.3.11 20:47

Já neeko spíš dodělávám, z eko je dobrý třeba Frosch, bohužel ale ne český. Je levný, kvalitní, ten byl určitě na seznamu. Něco mají v DM (octový čistič), něco jsem objednávala (nějaké univerzální čističe, „jar“ - stojí pár desítek korun - na Babaku (myslím) spolu s perkarbonátem (mají ho za stejnou cenu jako Fichema). Dělají i prací prášky…
Jinak třeba Ulrich, Ecover, to znáte…
V DM jsou eko jejich tablety do myčky, mají takový zelený design - 30 ks za 99 Kč, prý stačí i půlka, nevím, ještě nemám vyzkoušeno.
Na praní střídám sliz+ perkarbonát a Excel, Batole. Jsou české, sice nejsou echt eko, ale mají alespon značku ekologicky šetrný výrobek, jsou relativně rychle rozložitelné (běžně dostupné v krámech ale bohužel moc nejsou, objednávala jsem přímo na stránkách výrobce Qalt , dohromady s kamarádkou a měly jsme dopravu zadarmo. Mají i další prostředky, ale nevím jestli jsou eko, ani jsem je nezkoušela.
Jinak vyloženě agresivní domácí prostředky jsem nepoužívala nikdy - třeba Domestos, ten poznáš, že je cítit po chloru.
Co se týká formaldehydu, tak mám dojem, že ho neobsahuje žádný běžný prostředek do domácnosti, protože je toxický a podezřelý z karcinogenity (viz např. wiki)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
27.3.11 20:48
obrazek píše:
ahoj holky, asha mi sem poslala odkaz, protože mám nějaké dotazy ohledně látkování…

Zajímalo by mě, jak na pokakaný plínky (i když to už taky trochu vím, i když si to představit neumím - prý separační vložka - těch se musí tedy nakoupit hromady a z čeho jsou?), a zda je opravdu „bezpečný“ nežehlit ani na miminko.
Jako nemluvím o sterilitě, což už tam v té diskuzi (o plavečkách) padlo, ale prostě přežehlená plena má dle mého selského zdravého rozumu méně bakterií než nepřežehlená.

A pak taky, jak a co nakoupit… Čekáme v létě druhý mimčo, takže velikosti - určitě „jedna velikost“?

jestli si některá zkušená mamina dáte čas mě trošku zasvětit, díky. Fakt přemýšlím, jestli by nás to nevyšlo v dnešní době levněji, nehledě na tu citlivou dětskou prdýlku ;-)

Jééé ahoj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
27.3.11 20:52
Mirii píše:
Tak ja pouzivam na vsechno ecover- do zachodu,pak na cisteni koupelen,na podlahu, na prani vlny - vsechno je dost neutralniho az prijemneho pachu krom teda ecoveru na klasicke rani,ten mi smrdi.....posledni dobou mi prijde ze se kolem eko veci dela zbytecne velka veda a ze se na tom ryzuje. Pritom soda,ocet,citron apod.....je dostacujici na vsechno :nevim: nicmene jsem na to lenoch a tak ecover to jisti :wink:

Jo to si taky myslím, běžně používám kys. citronovou (ocet mi smrdí), mám ji taky od Fichemy. Když se udělá vodní roztok nejlépe s nějakým eko saponátem, tak máte celkem univerzání čistič.
Dřez čistím, že nasypu perkarbonát a zaleju vroucí vodou - výsledek - čistoskvoucí lesk :-)
hodně se dá vyčistit i obyčejnou sodou a výborný pomocník jsou mikrovlákenné utěrky, zrovna jsem taky koupila jednu v DM na vany apod, je z jedné strany hrubší a fakt bezva a nepoškrábe nerez narozdíl od houbiček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
27.3.11 20:58
Oskárek píše:
obrazek píše:

jestli si některá zkušená mamina dáte čas mě trošku zasvětit, díky. Fakt přemýšlím, jestli by nás to nevyšlo v dnešní době levněji, nehledě na tu citlivou dětskou prdýlku ;-)

Tak tedy já začla v cca půl roce prcka, takže postřehy s miminkem moc nemám, spíš co jsem vyčetla…

Ad separační vložky - používám viskozové Popliny, počůrané se dají přeprat několikrát. Na menší miminko jsou prý lepší celulozové - nemám zkušenost, nebo vlastně mám. Malej se mi po nich víc opruzoval - jsou pocitově mokřejší, ale na vaječinu zase prý lepší…
Ad žehlení, ano nežehlí, ani by to tak nějak u jiných než čtverců apod nešlo…Dá se přidat tea tree do máchání, měl by mít taky antiseptický účinky ( i když v tom množství co se nakape nevim, nevim:-)
My máme sušičku, takže si myslím, že to co přežije pračku, sušičku už moc ne.
Ad co s nimi - prodat :palec: Nebo schovat na další :mrgreen:
Musím běžet ostatní určitě poradí holky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
27.3.11 21:17

oskárku jéé ahoj :mrgreen: :mavam:

tak si mě rozesmála - s tím „schovat na další“ :lol:
jj, to je taky varianta, kdyby nám náhodou za čas ruplo v bedně - nebo kdyby nám zkrátka rupnul kondom :mrgreen: ale tatínek o třetím nechce ani slyšet, má hrůzu z toho, že bysme tři děti v dnešní době „neuživili“ (resp. do školního období by to ještě šlo, ale potom - ty šíleně mastňácký kroužky, už to taky víc jí a víc se oblíká, chce to různý „vychytávky“, bez kterých dnešní děti nemůžou být…) :mrgreen:

holky, daly byste mi sem nějaké odkazy, kde a jaké kupujete kalhotky a ty separační vložky? nějaký ten „zlatý střed“? a kolik jich stačí do začátku?
počítám na jeden den u miminka minimálně 8ks, tak třeba 20ks? nebo víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
27.3.11 21:27
obrazek píše:

Obrázku takže plenky opravdu dle nových studií není třeba žehlit. Většina bakterií se zničí při praní na 60st a zbytek při sušení. Navíc ani jednorázovky nemáš sterilní. Jak jednou balík otevřeš, tak jsou v něm hned bakterie taky. Pryč jsou doby, kdy se řešila až tak sterilita. Vše 100% sterilní být nemůže a ani by to nebylo zdravé. Takže ano, pleny stačí prát na 60st a žehlit se nemusí.

Hovínko u kojeňátka jsem vždycky spláchla do umyvadala - nebo vyhodila spolu se separačkou a flek řádně přeprala žlučovým mýdlem. Skladovala jsem a skladuju na sucho. Nějak mi to přijde příjemnější, než mít plíny ve smradlavé vodě :-( .

Plenky doporučuji namíchat více značek a zkusit jednovelikostní ale i vícevelikostní. Na pidimimi jsou jednovelikostní plenky hodně velké a dělají velký zadeček. Výjimkou jsou asi Anavy, které mi přijdou, že relativně krásně sedí i na malém miminku.

Plenky se dají velmi dobře prodat na bazárku - třeba na Mimibazaru. Vícevelikostní se prodávají lépe.

LÁTKOVÁNÍ ZDAR!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
27.3.11 21:44

Ještě bych chtěla napsat takový tip - plenky i vynikajícím stavu se dají pořídit z druhé ruky. Udělala jsem to tak zhruba u poloviny výbavičky, to co se nám osvědčilo jsem si nechala, ostatní s minimální ztrátou poslala dál 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
27.3.11 21:48
Oskárek píše:
Ještě bych chtěla napsat takový tip - plenky i vynikajícím stavu se dají pořídit z druhé ruky. Udělala jsem to tak zhruba u poloviny výbavičky, to co se nám osvědčilo jsem si nechala, ostatní s minimální ztrátou poslala dál 8-)

No jo, to já už tady moc nikomu neradím :wink: :mrgreen: , ale také jsem to tak řešila. V těhu jsem na to ale měla spoustu času, takže jsem na netu lovila kousky a pak z nich měla obrovskou radost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure