Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
PetraKad píše:
ahoj holky, vždycky jsem přemýšlela jestli má dcera je spokojená v látce a včera jsem dostala krásnou odpověď. Dceři jsou skoro tři roky a pořád látkujeme na noc a na ven, ale protože Deniska už umí řádně čůrat a plenka to už tolik nepochytí, tak jsem to poslední týdny začala kombinovat s jednorázovými kalhotkami. Včera na noc, když jsem ji chtěla uložit, tak jsem ji nabídla jednorázovku na noc a Deniska odmítla a řekla, že chce ty co se perou. Tak se ji ptám proč a odpověděla mi, že jí pipi pálí a že nemůže dýchat. Nikdy jsem jí nevysvětlovala rozdíl mezi plenami. Tak mě její odpověď zarazila.
Musím se pochlubit - Tobík už spí 14 bez plenky a bez nehody. Poli má tak o 2 plenky navíc
![]()
A Poli začíná zajímat nočník. Dnes si několikrát přinesla a sedla si na něj. Když jsem jí sundala plenku, tak jí měla mokrou a do nočníku u nic. Ale neprostetuje, když jí tam posazuji. Takže asi začnu trénovat. Uvidím.
lenholka píše:careynka píše:zahojeny to nejni… obcas se trosku osype kdyz se pokadi, ted kadi jak protrzena, ale neni to zadna ruda zase, spis ma cerveno hned u konecniku a sem tam flicek kterej zamaznu a je to ok…tak snad to vydrzi…lenholka píše:tak to je skvely! ma to uplne zahojeny nebo se to nezhorsilo?
se musim pochlubitdneska anavka u mudry, pak anavka zpet od mudry…odpo plenka ze sijemdetem, dopo plenka od kisy a mame zadecek krasnej
Hele že by i ty laktobacily pomohly? Dáváš je?
Katy davala jsem je ted uz zas ne, ja nevim jestli po nich nemela mala sranderu
jestli to nebylo z nich tak mozna nejakej efekt mely…
jinak jsem je davala jak jsem si vzpomnela, dvakrat jo, jednou ne, a tak…
lenholka píše:
Katy davala jsem je ted uz zas ne, ja nevim jestli po nich nemela mala sranderujestli to nebylo z nich tak mozna nejakej efekt mely…jinak jsem je davala jak jsem si vzpomnela, dvakrat jo, jednou ne, a tak…
Tak to je super, ze to nema po Anavach a pod., co?
Jen tak dal!
Teda ta zmena casu je na palici, B. stoji v postylce, rve a nechape, ze ma uz jit spat… A ja za nim nechci jit, protoze pak teprve neusne. ![]()
Zdravím vás maminky,
chtěla jsem vás jako zkušené látkařky požádat o radu. Mám doma 7týdenního chlapečka a látkujeme, mám pro něj vícevelikostní biofroťáčky od Popolini. Už je mám po jednom miminku, tak mi přijdou docela tvrdý a zejména jsou dost objemný. Hledala jsem na internetu nějakou další alternativu a líbily se mi Imse bioflanel univerzální, které jsou údajně vhodné pro novorozence. Chtěla jsem se zeptat na váš názor na ně, popřípadě na další tipy na plenky, na ceně mi příliš nezáleží, důležitější je, aby se malej cítil dobře. Moc vám děkuji za reakce M.
asha píše:
Teda ta zmena casu je na palici, B. stoji v postylce, rve a nechape, ze ma uz jit spat… A ja za nim nechci jit, protoze pak teprve neusne.
a chlap by nepomohl kdyby tam sel? Malej usina se stmivanim, takze musim rychle poridit roletky, jinak za chvili bude cumakovat jeste v deset
Mikro píše:
Zdravím vás maminky,chtěla jsem vás jako zkušené látkařky požádat o radu. Mám doma 7týdenního chlapečka a látkujeme, mám pro něj vícevelikostní biofroťáčky od Popolini. Už je mám po jednom miminku, tak mi přijdou docela tvrdý a zejména jsou dost objemný. Hledala jsem na internetu nějakou další alternativu a líbily se mi Imse bioflanel univerzální, které jsou údajně vhodné pro novorozence. Chtěla jsem se zeptat na váš názor na ně, popřípadě na další tipy na plenky, na ceně mi příliš nezáleží, důležitější je, aby se malej cítil dobře. Moc vám děkuji za reakce M.
na www.anavy.cz maji i novorozenecky plinky
ja malyho zacala latkovat od 7. tydne a normalni zmensovaci pliny byly dost veliky. Mam s temahle vybornou zkusenost. BOhuzel z tech cos psala musi holky, zrovna tyhle nemam. A na miminko se mrkni jeste na vicevrstve anavy na snapku, ty mam mooooc rada ![]()
Mikro píše:
Zdravím vás maminky,chtěla jsem vás jako zkušené látkařky požádat o radu. Mám doma 7týdenního chlapečka a látkujeme, mám pro něj vícevelikostní biofroťáčky od Popolini. Už je mám po jednom miminku, tak mi přijdou docela tvrdý a zejména jsou dost objemný. Hledala jsem na internetu nějakou další alternativu a líbily se mi Imse bioflanel univerzální, které jsou údajně vhodné pro novorozence. Chtěla jsem se zeptat na váš názor na ně, popřípadě na další tipy na plenky, na ceně mi příliš nezáleží, důležitější je, aby se malej cítil dobře. Moc vám děkuji za reakce M.
Popo jsou obri, mymu prteti jsou dobre az ted (pres 11 kg
)
Imse bioflanel mam taky a nic moc, skoro jsem ji nepouzila. Mela jsem na snapku, ktera na flanelu skoro nedrzi, savost taky nic moc.
Na malose jsou idealni zavazovacky a pak nejaky kalhotovky, treba Anavy, ja mam rada i bambusovy Tots…radsi vicevelikostni, pokud mas mrne.
careynka píše:asha píše:a chlap by nepomohl kdyby tam sel? Malej usina se stmivanim, takze musim rychle poridit roletky, jinak za chvili bude cumakovat jeste v deset
Teda ta zmena casu je na palici, B. stoji v postylce, rve a nechape, ze ma uz jit spat… A ja za nim nechci jit, protoze pak teprve neusne.
Hm, ten prisel z prace ted, dve vteriny pote, co B. usnul.
Musím prásknout manžela, jak dneska perlil ![]()
Vyprala jsem plínky a říkám: Jdu se Šimonem ven pověsit plínky.
Vrátila jsem se:
„kdes byla?“
„věšet prádlo“
„tys něco prala?“
„jo, plínky“
Odpoledne se obloha zatáhla a já koukám starostlivě z okna, jestli jako nebude pršet. Manžel: „My tam máme nějaký prádlo?“ ![]()
Ale zas ho musím pochválit. Odpo jsem tu nechala spící dítě a šla nakoupit. Dítě se probudilo sotva jsem vytáhla paty z baráku, takže musel hlídat a dokonce umývat pokaděný zadek a zvládl to ![]()
Mikro píše:
Imse bioflanel mám a nedoporučuju. Na malý děcko jsou velký, na velký je zase nenarveš a prd poberou. Dle mého názoru jsou na malý mimčo nej čtvercovky na novosklad a často přebalovat…
pomeranca píše:
Musím prásknout manžela, jak dneska perlil
Vyprala jsem plínky a říkám: Jdu se Šimonem ven pověsit plínky.
Vrátila jsem se:
„kdes byla?“
„věšet prádlo“
„tys něco prala?“
„jo, plínky“Odpoledne se obloha zatáhla a já koukám starostlivě z okna, jestli jako nebude pršet. Manžel: „My tam máme nějaký prádlo?“
Ale zas ho musím pochválit. Odpo jsem tu nechala spící dítě a šla nakoupit. Dítě se probudilo sotva jsem vytáhla paty z baráku, takže musel hlídat a dokonce umývat pokaděný zadek a zvládl to