Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj holky, jdu s dovolením sem za váma na radu, neb nevím, ke komu povolanějšímu bych měla jít…nicméně jsem jedna z výše zmíněné diskuze, která se ohradila vůči výrazu „hnuska“, jelikož mi to fakt vadí…no i tak doufám, že mi poradíte ![]()
Ráda bych používala látkové plenky, zda mi to půjde, si ověřím už za cca 5 týdnů…coby výbavu mám především klasické čtvercovky, jednak jsou mi sympatické, jednak mám pocit, že pro novorozence jsou ideální…samozřejmě mám i pár moderních plenek, jejichž počet pak případně rozšířím, až jak bude prcek na světě a budu vědět, co a jak…no ale k mému dotazu - stále nevím, jaké pořídit separačky, už jsem se dost prokousávala samotnýma plenkama a už se mi nechce studovat ještě kvalitu, složení, cenu a já nevímcoještě u separaček…takže budu vděčná za radu, co se osvědčilo vám, případně neosvědčilo…v tomto bodě fakt tápu ![]()
Předem děkuji ![]()
locika píše:
Ahoj holky, jdu s dovolením sem za váma na radu, neb nevím, ke komu povolanějšímu bych měla jít…nicméně jsem jedna z výše zmíněné diskuze, která se ohradila vůči výrazu „hnuska“, jelikož mi to fakt vadí…no i tak doufám, že mi poradíte
Ráda bych používala látkové plenky, zda mi to půjde, si ověřím už za cca 5 týdnů…coby výbavu mám především klasické čtvercovky, jednak jsou mi sympatické, jednak mám pocit, že pro novorozence jsou ideální…samozřejmě mám i pár moderních plenek, jejichž počet pak případně rozšířím, až jak bude prcek na světě a budu vědět, co a jak…no ale k mému dotazu - stále nevím, jaké pořídit separačky, už jsem se dost prokousávala samotnýma plenkama a už se mi nechce studovat ještě kvalitu, složení, cenu a já nevímcoještě u separaček…takže budu vděčná za radu, co se osvědčilo vám, případně neosvědčilo…v tomto bodě fakt tápu
Předem děkuji
Já mám ráda Popolini v roli, viz http://ekopleny.cz/…l155155.html.
ivuska.h píše:
Díky. A na jak dlouho (zhruba) ten balík vydrží?
locika píše:ivuska.h píše:Díky. A na jak dlouho (zhruba) ten balík vydrží?
To záleží, jak často ti bude mimčo kadit, protože pokaděnou vyhodíš a počůranou vypereš (cca 5× než se začne trhat)… Novorozenci kadí při každém kojení (ale na „vaječinu“ jsem separačky nepoužívala, přišlo mi to zbytečné, když to jde snadno osprchovat, nejsou v tom tuhé kousky), později pak dítě kadí třeba 2× denně (ale to se hodně liší). Tak třeba když by kadilo 2× denně, vydrží ti ta role na 50 dní. Pak jsou teda ještě pratelné flísové separačky (buď kupované nebo se dají nastříhat z deky Irma z Ikei).
Aha, takže na začátek teda asi nemá moc cenu separačky pořizovat jo?
locika píše:
Podle mě ne. Ale určitě se tu najde někdo, kdo si bude myslet opak ![]()
No tak uvidím, zas určitě nezkazím nic tím, když si už teď jedno balení koupím, stejně bych ho dřív nebo později pořídila…takže je už můžu mít aspoň připravené, na vaječinu aspoň zkusit a když mi to přijde zbytečné, tak začnu používat až později…
asha píše:
Teda ta zmena casu je na palici, B. stoji v postylce, rve a nechape, ze ma uz jit spat… A ja za nim nechci jit, protoze pak teprve neusne.
Tak u nás změna času naprostý luxus (doufám že to tak vydrží co nejdéle
). Spát chodí furt stejně, po deváté, a vstává až po osmé
(dříve vstávala po šesté), tak nějak nechápu že si to posunula o dvě hodiny
- ale mě to vyhovuje
![]()
POsun času super
. Chodí oba spát okolo osmé, vstávájí v půl deváté. Tím pádem Tobík dnes zaspal do školičky. ![]()
ivuska.h píše:locika píše:Podle mě ne. Ale určitě se tu najde někdo, kdo si bude myslet opak
Ja treba mam roli uz od prosince a vubec je nepouzivam
pro me je jednodussi to hodit pod sprchu a hotovo ![]()
Achdarek píše:
POsun času super. Chodí oba spát okolo osmé, vstávájí v půl deváté. Tím pádem Tobík dnes zaspal do školičky.
a to ti staci pulhodinka spanku?
![]()
careynka píše:Achdarek píše:a to ti staci pulhodinka spanku?
POsun času super. Chodí oba spát okolo osmé, vstávájí v půl deváté. Tím pádem Tobík dnes zaspal do školičky.
![]()
![]()
U nas zmena casu taky parada ![]()
Jinak dnes poprve mala na noc v latce( megerka s malou vkladackou s itti + BI vkladacka) s pul gatatama( pac longiese ma starsi a fler jeste v CR) a mala mi spinkala celou noc. Poprve od narozeni celou noc
a nikde zadny mokro…tralalalalala
Ja posledni noci porad jen prevlekala z hnusky, vsude mokro…des
tak ted uz jen v latce i na noc...... Jupiiiii
Achdarku gratuluji k uplnemu odplenkovani Tobika! Uz at mate treti,pac za chvilku uz budete bez plinek uplne i s Polinkou ![]()
Tak mě teda změna času hodně vadí, totálně mi to rozhodilo moje vnímání toho, kolik je hodin, takové to intuitiví. Prostě se v mých 11 děsně divím, že už je poledne a tak dále. Na děcka to vliv má ten, že holt šly spát v 9 místo v 8 a stejně tak vstávaly… Ale to se za pár dní zas normalizuje.