Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9868
27.3.11 21:52

holky díky :wink:

ještě k tý sterilitě - ne já nemyslím, aby byly plínky vysloveně sterilní, to taky v domácích podmínkách nejde, žehlením se pouze dezinfikují (fyzikální dezinfekce), neboli zbavují většiny choroboplodných zárodků.
ale právě že v pračce se mohou zadržet fekální bakterie i jiné bakterie, protože samozřejmě na všechno prádlo používáme jednu pračku, i na dospělácký trenky, ponožky, kalhotky, tátovy montérky, prababiččiny počůraný kaťata… :nevim:

no ale je pravda, že sušičku mám a používám.
ale furt mi nějak neleze do hlavy to nežehlení plínek pro čerstvý mimino, jsem tak nějak naprogramovaná na to žehlení :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.3.11 22:03
obrazek píše:

ještě k tý sterilitě - ne já nemyslím, aby byly plínky vysloveně sterilní, to taky v domácích podmínkách nejde, žehlením se pouze dezinfikují (fyzikální dezinfekce), neboli zbavují většiny choroboplodných zárodků.
ale právě že v pračce se mohou zadržet fekální bakterie i jiné bakterie, protože samozřejmě na všechno prádlo používáme jednu pračku, i na dospělácký trenky, ponožky, kalhotky, tátovy montérky, prababiččiny počůraný kaťata… :nevim:

ale furt mi nějak neleze do hlavy to nežehlení plínek pro čerstvý mimino, jsem tak nějak naprogramovaná na to žehlení :nevim: :mrgreen:

Tak pracku obcas prozen octem a mas to. Ja to teda fakt neresim, zijem vsichni. Nejmladsi byl od narozeni na latkovkach. zehlila jsem jen ctverce a jen proto, ze se mi to libilo :lol:
A pres leto ty pliny staci vyhodit na slunicko a efekt je stejny. Ja teda nevim, jestli to muze mit nejakou souvislost, ale kamoska, co vsechno desinfikuje, zehli atd. ma kazdou chvili problem s nejakou srajdou, cela rodina. U nas je to jednou za uherak (za tech 7 let asi dvakrat a to jsme nekde lapli strevni chripku), pocitam, ze jsme odolnejsi a mozna i diky ty nesterilite :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
27.3.11 22:03
obrazek píše:

ale furt mi nějak neleze do hlavy to nežehlení plínek pro čerstvý mimino, jsem tak nějak naprogramovaná na to žehlení :nevim: :mrgreen:

Br,,tak jak jsi napsala o těch fekálních nečistotách, tak mě nadráplo :poblion: . :-D…No můžeš žehlit, samozřejmě, ale prostě to fakt prý není nutné. Navíc do posledního máchání já valím ocet, tak snad to trošičku dezinfikuje..ikdyž na to množství vody nevím..Tak holt pračku častěji projeď lázní s octem a je…Občas to dělám. Celý litr octa a operu na 90st.

Pokud ale chceš žehlit a prát na 90st, tak pak doporučuji klasické čtvercovky, Imse Vimse flaneky nebo froté a dokonce Imse Vimse inzeruje i u svých AIO plen, že se na 90 prát mohou. Myslím že i u vícevrstvých plen by teplota na 90měla být o.k. a i Baby Lucy flanelky se mohou na 90 prát. Samozřejmě že pleny se více opotřebovávají, ale měly by tyto teploty vydržet úplně v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
27.3.11 22:19
zelazuzu píše:
Oskárek píše:
Ještě bych chtěla napsat takový tip - plenky i vynikajícím stavu se dají pořídit z druhé ruky. Udělala jsem to tak zhruba u poloviny výbavičky, to co se nám osvědčilo jsem si nechala, ostatní s minimální ztrátou poslala dál 8-)
No jo, to já už tady moc nikomu neradím :wink: :mrgreen: , ale také jsem to tak řešila. V těhu jsem na to ale měla spoustu času, takže jsem na netu lovila kousky a pak z nich měla obrovskou radost :palec:

Jj, taky si to teď užívám :dance: :lol:

Ad pračka, abych pravdu řekla, tak jsem nad tím nikdy nepřemýšlela, že by se ty fekální nečistoty usazovaly v pračce :nevim:
Ale čas od času proženu pračku na 90 s balíčkem (myslím 100gramovým) kys. citronové + dávka perkarbonátu. Myslím, že to přežije jen hodně rezistentní fekální bakterie :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
27.3.11 22:23
Oskárek píše:
zelazuzu píše:
Oskárek píše:
Ještě bych chtěla napsat takový tip - plenky i vynikajícím stavu se dají pořídit z druhé ruky. Udělala jsem to tak zhruba u poloviny výbavičky, to co se nám osvědčilo jsem si nechala, ostatní s minimální ztrátou poslala dál 8-)
No jo, to já už tady moc nikomu neradím :wink: :mrgreen: , ale také jsem to tak řešila. V těhu jsem na to ale měla spoustu času, takže jsem na netu lovila kousky a pak z nich měla obrovskou radost :palec:

Jj, taky si to teď užívám :dance: :lol:

Ad pračka, abych pravdu řekla, tak jsem nad tím nikdy nepřemýšlela, že by se ty fekální nečistoty usazovaly v pračce :nevim:
Ale čas od času proženu pračku na 90 s balíčkem (myslím 100gramovým) kys. citronové + dávka perkarbonátu. Myslím, že to přežije jen hodně rezistentní fekální bakterie :twisted:

Jo, to byly dobré lovy plenek :-D…Měla jsem tak většinu své plenkové výbavy nakoupeno :-D..A to jsem vždycky lapila krásné kousky :palec: ..Jsem hodně náročná, takže jsem jela jen po min. použitých plínách a to jsem se vždycky šíleně těšila na balíčky :dance: ..no a tak vznikla moje plenková závislost :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
27.3.11 22:43

asho co je Vojta, tak jsme ještě neměli střevního něco nikdo, ani on :-) ale já normálně dezinfekci nepřeháním, to fakt ne ;-)
tu pračku, to je náhoda, že jsem to teď nedávno někde četla, že by se lidi divili, kdyby se dělal stěr z filtru, co je v pračce…
ale máme v plánu koupit novou.
do tý starý dává paní tchýně fakt hrozný hadry, právě že i babičky, tý je 99.
jj, taky pračku občas proženu octem a 90, snad to stačí.
a pak ta sušička a žehlení.

ale tak to už je moje věc, že si přidělávám práci.

až bude malá na světě, počítám, že budeme mít hotovou rekonstrukci, a snad nám vyjdou peníze i na novou pračku ;-)

ty ee bakterie, no je to hnusnej výraz, pardon. prostě e.coli, enterokoky… to zní snad trochu líp :think: :mrgreen: já jsem trochu postižená zdravotnictvím ;-) ale doma sterilno fakt nemáme, to ani omylem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.3.11 23:36
obrazek píše:
asho co je Vojta, tak jsme ještě neměli střevního něco nikdo, ani on :-) ale já normálně dezinfekci nepřeháním, to fakt ne ;-)
tu pračku, to je náhoda, že jsem to teď nedávno někde četla, že by se lidi divili, kdyby se dělal stěr z filtru, co je v pračce…
ale máme v plánu koupit novou.
do tý starý dává paní tchýně fakt hrozný hadry, právě že i babičky, tý je 99.
jj, taky pračku občas proženu octem a 90, snad to stačí.
a pak ta sušička a žehlení.

ale tak to už je moje věc, že si přidělávám práci.

až bude malá na světě, počítám, že budeme mít hotovou rekonstrukci, a snad nám vyjdou peníze i na novou pračku ;-)

ty ee bakterie, no je to hnusnej výraz, pardon. prostě e.coli, enterokoky… to zní snad trochu líp :think: :mrgreen: já jsem trochu postižená zdravotnictvím ;-) ale doma sterilno fakt nemáme, to ani omylem :lol:

No koukam, ze mame ty prtatka dva dny od sebe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
28.3.11 09:10

Bakterie máš všude, to by se člověk zbláznil, kdyby to měl furt řešit. Opravář na pračky mi řekl, že fakt stačí jednou za čas vyprat na 90. Další varianta je ta octová lázeň či kyselina citronová, musí se to ředit. Lepší je prý ocet vinný, který neobsahuje barvivo karamel (kvůli nějakým součástkám v pračce). Já jsem si pořídila speciální deinkrustátor, je český, ekologický a užívá se v prádelnách, čistí usazeniny v pračce, ve kterých se to právě drží. (www.dongemini.cz).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
28.3.11 12:34

HELP! Čím dostanu z plíny mrkev? 8-o
Plínou byla utíraná pusinka. Ten samý dotaz se týká bryndáku a bodýčka a mého trička. :oops: Oblečení peru na 40 navíc :roll:

• Citovat
  • Upravit
51750
28.3.11 12:41

Bruni mě se dařilo vždy žlučákem, ale co nejdříve po zašpinění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
28.3.11 12:46

Bruni žlučák…Pokud neopereš na poprvé, tak na podruhé už snad jo, ale chce to příště nejlépe co nejdřív namazat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
28.3.11 12:47

Aha, já se na to vykašlala :roll: Takže hnedka svlíknout a žlučákem, dobrá.

• Citovat
  • Upravit
22590
28.3.11 12:47
Brunifid píše:
Plínou byla utíraná pusinka. Ten samý dotaz se týká bryndáku a bodýčka a mého trička. :oops: Oblečení peru na 40 navíc :roll:

Tak to ja neresim, pliny flekate,bryndaky taky, krmim vicemene ve starych hadrech a kdyz krmim v necem jooo peknym,tak si davam jooo bacha,aby si to mala neupatlala :mrgreen:
Bruni pockej az Pavlinka prijde na to jaka je sranda prskat s plnou pusou jidla :zed: :mrgreen: to je ted nase nejvetsi zabava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
28.3.11 12:51

Já se z toho nehroutím, nové věci na sobě nemá, bryndákům je 20 let, takže katastrofa to není.
Prskání - hmmmmm, tak to doufám, že z plovoučky to pustí mokrým hadrem :oops:

• Citovat
  • Upravit
29730
28.3.11 12:54
Brunifid píše:
Plínou byla utíraná pusinka. Ten samý dotaz se týká bryndáku a bodýčka a mého trička. :oops: Oblečení peru na 40 navíc :roll:

Okamzite preprat, nenechat zaschnout. Ja na to jdes dyl, uz to z toho nedostanes…casem se to opere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure