Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Jsme zpět od doktorky. Nic nenašla (uši, zuby, poslech…) tak prý to bude asi fakt ta 6. nemoc. Takže nás čeká další den „placatění se doma“…
No tak malá má tu jednu pidi skleničku mrkve na 4 dny. Teda pokud dneska nedojí ten zbytek co v ní je, ale to si myslím, že ne. No tak já ji k té mrkvi přidám bramboru
Mám v té malé skleničce první lžička bramboru, tak zkusím to a když to nebude chtít, tak jí to namíchám s tou mrkví. ![]()
Najednou se ozval zvonek, přijeli známí a dovezli nám golfky
prostě jen tak, nic za ně nechcou a ještě nám je dovezli až dom ![]()
Šimon usnul, jdu hodit do pračky tu trochu plínek, co vyprodukoval… A že jich ubylo
Zato mu častěji měním oblečení, aby nebyl v propoceným, tu a tam něco pokadí…
Tak já teda v Brně a okolí nemám problém s restauracemi či kavárnami přizpůsobenými dětem, skoro všude mají aspoň nějaký košík s hračkama, když už ne zrovna hrací koutek. Teď o víkendu jsme byli na obědě v Tišnově (cca 7000 obyvatel) a dokonce i tam je několik restaurací s koutkem. A před časem jsme byli v čokoládovně tady ve městě a taky tam koutek byl. Takže já si nestěžuju. Jediné co mě štve, je pořád ještě malé procento nízkopodlažních vozidel MHD.
ZOO jsme za loňský rok objeli několik (namátkou Jihlava, Hodonín, Lešná, Olomouc a samozřejme Brno) a všude to bylo pro děcka hezky přizpůsobené, různá hřiště, výběhy se zvířaty, kam děti můžou vlézt, automaty na krmení pro kozy, aby si děti mohly nakrmit atd.
ivuska.h píše:
Tak já teda v Brně a okolí nemám problém s restauracemi či kavárnami přizpůsobenými dětem, skoro všude mají aspoň nějaký košík s hračkama, když už ne zrovna hrací koutek. Teď o víkendu jsme byli na obědě v Tišnově (cca 7000 obyvatel) a dokonce i tam je několik restaurací s koutkem. A před časem jsme byli v čokoládovně tady ve městě a taky tam koutek byl. Takže já si nestěžuju. Jediné co mě štve, je pořád ještě malé procento nízkopodlažních vozidel MHD.ZOO jsme za loňský rok objeli několik (namátkou Jihlava, Hodonín, Lešná, Olomouc a samozřejme Brno) a všude to bylo pro děcka hezky přizpůsobené, různá hřiště, výběhy se zvířaty, kam děti můžou vlézt, automaty na krmení pro kozy, aby si děti mohly nakrmit atd.
Tak vetsi mesta to je bez debat,ale ja treba u nas v KM nenasla jedinou restauracku a i holky mi to potvrdily…nejaka byla ale maminky tam byly cely den u jednoho kafe,tak to nevynaselo
CR zoo jsou lepe udelane nez ta jedina nase tady
,hlavne ty kozenky a ta moznost je krmit.
ivuska.h píše:
Jediné co mě štve, je pořád ještě malé procento nízkopodlažních vozidel MHD.
mě štve spíš spousta kočárků
Co se MHD týče, tak jezdím radši se šátkem. To mám jistotu, že se vlezu a že nemusím shánět nikoho, kdo by mi pomohl. A když jedu s kočárem, mám s sebou manžela, který mi pomůže a to si spíš vybíráme nenízkopodlažní. Ale ani to není vždy záruka, že se vlezeme ![]()
Tak vam musim napsat, co se mi povedlo. Na noc jsem Benovi dala Tuut, zapla, dala pyzamo, spacak, nakojila, dala do postylky. Pak uklizim binec na prebalovaku a v okoli a koukam…ja mu nedala svrchnaky ![]()
pomeranca píše:ivuska.h píše:mě štve spíš spousta kočárků
Jediné co mě štve, je pořád ještě malé procento nízkopodlažních vozidel MHD.![]()
Co se MHD týče, tak jezdím radši se šátkem. To mám jistotu, že se vlezu a že nemusím shánět nikoho, kdo by mi pomohl. A když jedu s kočárem, mám s sebou manžela, který mi pomůže a to si spíš vybíráme nenízkopodlažní. Ale ani to není vždy záruka, že se vlezeme
No jo, jenže se dvěma děckama je to už horší. S jedním taky preferuju šátek, jenže já nemůžu nosit na zádech (chytají mě z toho křeče do ramen) a když mám Ondru navázaného na břiše, tak nemůžu v případě nouze vzít Klárku do náruče, což je dost nepříjemné. Zas když mám golfáč, nemůžu ani vést Klárku za ruku, protože jednou rukou golfáč neuřídím. O nemožnosti nástupu do šaliny nebo autobusu se schodama nemluvě.
Mirii ty pocházíš z Kroměříže?
Já byla v Kromclu zrovna minulý týden v podzámecké zahradě, až bude malá větší tak tam budeme jezdit častěji
a taky se chystáme do ZOO v Lešné ![]()
pomeranca píše:ivuska.h píše:mě štve spíš spousta kočárků
Jediné co mě štve, je pořád ještě malé procento nízkopodlažních vozidel MHD.![]()
Co se MHD týče, tak jezdím radši se šátkem. To mám jistotu, že se vlezu a že nemusím shánět nikoho, kdo by mi pomohl. A když jedu s kočárem, mám s sebou manžela, který mi pomůže a to si spíš vybíráme nenízkopodlažní. Ale ani to není vždy záruka, že se vlezeme
Ja kvuli MHD kupovala utraligt golfky, 4 kilovy, kdyz jsem byla tehotna s Tynou a Matyse s sebou tahala na kontroly… Obdivuju zensky, co vyrazi do centra s tankem. A jinak taky radsi beru nositko. Stejne uz je to ted daleko lepsi, kdyz jsem mela Matyse, nejezdily k nam vubec nizkopodlazni busy…
A ja uz se fakt zblaznim, mam pomaly PC, u nej nefunkcni mys, mam rychly notas, ale DH mi ho vecer bere…vcera vzal B. do ruky mys k notasu, fakt na vterinu a od ty doby funguje napul ![]()
No a to jsem ani nepsala, ze na Aprila B. shodil ze stolku televizi, bylo ji tak 15 let, takze uz ji radsi ani nezapnem, aby nebouchla a nejlepsi bylo, ze mi to na Aprila nikdo neveril… Stroj stale nemam, no co ja mam po vecerech delat???
asha píše:
Obdivuju zensky, co vyrazi do centra s tankem.
Mě to čeká příští týden - auto bude v servisu asi celý týden, ve středu máme cvičení, ve čtvrtek plavání a do města se nějak dostat musím
. Golfky budu už mít od soboty, ale nevím, malá je přeci jen na golfáče ještě malinká, nesedí. Golfky sice jdou do skoro lehu, ale fakt nevím jestli by pro ní už byli pohodlné ![]()
ivuska.h píše:pomeranca píše:No jo, jenže se dvěma děckama je to už horší. S jedním taky preferuju šátek, jenže já nemůžu nosit na zádech (chytají mě z toho křeče do ramen) a když mám Ondru navázaného na břiše, tak nemůžu v případě nouze vzít Klárku do náruče, což je dost nepříjemné. Zas když mám golfáč, nemůžu ani vést Klárku za ruku, protože jednou rukou golfáč neuřídím. O nemožnosti nástupu do šaliny nebo autobusu se schodama nemluvě.ivuska.h píše:mě štve spíš spousta kočárků
Chápu… maminkám by měly narůst další ruce, když se narodí druhé dítě ![]()
petka.konecna píše:asha píše:Mě to čeká příští týden - auto bude v servisu asi celý týden, ve středu máme cvičení, ve čtvrtek plavání a do města se nějak dostat musím
Obdivuju zensky, co vyrazi do centra s tankem.. Golfky budu už mít od soboty, ale nevím, malá je přeci jen na golfáče ještě malinká, nesedí. Golfky sice jdou do skoro lehu, ale fakt nevím jestli by pro ní už byli pohodlné
Ja myslim, ze golfky uz v pohode, ja jezdila na plavco s Matysem v golfkach nalezato od 4 mesicu… On si ten vyhled desne uzival
A lezel jen na ty zadovy operce, ta nesla uplne do lehu, on byl malinky, ze mu stacila jen ta operka. Tohle tem deckam fakt nevadi, pater nemusi byt uplne rovne, jen se nesmi vertikalizovat. Muzes tam dat nejakou deku, aby neklouzala a bude to ok.
Mirii - k doktorce jdeme zítra na 18.mešíční prohlídku. S doktorkou jsem mluvila po telefonu. Bud se nejpozdeji dnes osype a jsou to neštovice, tak pak nemáme chodit. A nebo se neosype a máme přijít a koukne se na ní.
Kroužky - já teda s dětmi na žádné kroužky nechodím. Ale doma terda rozhodně nejsme. Tobík je dvě dopoledne ve školce. Já jsem dvě dopoledne v práci, to jsou doma s hlídací tetou. Ale jinak jezdíme různě na návštěvy, na výlety. Já bych doma nevydržela. Pak jim vymýšlím různé blbosti. Předminulý týden jsme třeba jeli vlakem na zmrzlinu.
Na nádraží jsou to cca 3 km, vlak jede každou půl hodinu. Dojeli jsme na Smíchov, koupila jsem Tobíkovi zmrzlinu, POli dostala kornoutek, u Vltavy nakrmily labuťe, chvíli byli na hřišti a pak zase vlakem domů. Večer lehly a hned usnuly.
Chápu, že v menších městech je to možná problém. Ale v Praze se dětmi fakt nenudím. JEzdím s nima na procházky do parků, na různá hřiště … JEN teda ZOO nemusím. JSem z toho vždycky tak KO, že raději jezdíme jinam. Do Berouna na medvědy
Pro Pražačky či blízké okolí doporučuji ZOO Chleby. Velikostně úplně ideální. ![]()
Já fakt nevím, jak to dělat v noci. NEvím, zda se POli budí kvůli mokré pleně (přes den jí nevadí) a nebo protože, jí rostou zuby nebo jí trápí něco jiného. Ale poslední 3 noci fakt děs. Ale je fakt že ani s jednorázovkou to není lepší. Dnes v noci ji manžel přebalovat a ona si tam pak 2,5 hoidny povídala.
![]()