Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
pomeranco, Ivusko… no u nás to začlo ve čtvrtek s horečkama stejně, podzření na zuby, s tím že klidně můžou být 40°, ale malá se včera osypala a je to 6. nemoc… (jinak to byly tři dny skoro nesrazitelnejch horeček bez jakejchkoliv dalších příznaků a pak se ten třetí den jak zmizly z ničeho nic teploty osypala)
jsme u našich na moravě a prý tu žádí tahle 6. potvora a spála
zelazuzu píše:ivuska.h píše:No jasně že jo..Proč taky ne..Spíš jsem měla na mysli takové to cárání s malýma dětma po večerech po městě a tak..A navíc jde spíš o to, zda to je pravidlem, nebo ne po celý rok..To že jsou v létě dlouhé večery, kdy se i s dětma opékají špekoně a hrají se hry - o tom přece léto jezelazuzu píše:Tak my když v létě pracujem na zahradě nebo jsme jen tak venku, tak po 8. klidně Klárka venku je (resp. byla, letos to ještě nenadstalo, neb je brzo tma a zima). Nijak jí to nevadí, aspoň pak rychleji usne a ráno dýl spí
Asho jenže tady je jiná mentalita a jiné podmínky..Tady je fakt divné, když je dítě po 20hod venku..A ani se nedivím, mě to přijde divné taky..Já byla odchovaná na večerníčku a pak spát, takže ve 20večer jsem už byl tuhá.
Samo že v destinaci kde jsou vedra velká, to nočním životem žije a spí se přes den, to je zas pochopitelné..v tomto prostředí tak ale i tomu přizpůsobená pracovní doba lidí a i škola dětí tuším…Jít spát po večerníčku, to je totální utopie, kdyby se přehodila na tento režim, vstávala by v 6 ráno a o to nemám zájem
.
No ale proc ne? Prece co je komu do toho, jak dlouho jsou moje deti venku? To je prave to, co mi tady taky vadi, kazdy ma potrebu resit druhy lidi. Pocinaje poctem deti
Obcas se tu dycha dost nesvobodne
(„co by tomu rekli lidi“…z toho uplne silim
)
A holky jak je dneska, co deticky? My nikdy 6. nemeli, ani nestovice… Zato ryma kasel je u nas furt. Ted zas Ben ![]()
ivuska.h píše:pomeranca píše:Zítra můžeš volat manželovi, bude to mít u sebe.ivuska.h píše:
Jinak Klárka má od odpoledne horečku (39.4 max), jinak žádné příznaky. Ondrovi lezou špičáky, tak byl taky velmi zábavný, celý den jsem ho musela nosit, jinak řval jak tur.koukám, že něco lítá ve vzduchu… tak přeju, ať se taky brzo uzdravíte
můžu mít dotaz, kdy se můžu těšit na plínečky?
Díky… Pošlu pro to svého muže, ale až zítra, dnes nemá čas. Já s teplotujícím dítětem radči nikam nepůjdu…
Co Klárka, má ještě teplotu?
Tak Šimon má po ránu 38,9 (v zadku) a to se mi na pohmat zdál docela OK. Snad to bude fakt ta šestá nemoc… ![]()
pomeranca píše:
Tak Šimon má po ránu 38,9 (v zadku) a to se mi na pohmat zdál docela OK. Snad to bude fakt ta šestá nemoc…
jsem zvedava jak dopadnete, drzim pesti at to neni nic vaznyho ![]()
Holky tak co děti? Už je jim lépe?
Pomeranco tak to vypadá, že jo
Uvidíš jestli se zítra osype.
HOlky mám na vás dotaz. Ještě se vrátím k těm příkrmům. Myslíte, že mám malé přidat po mrkvi jablko a nebo je lepší třeba brambora? ![]()
Majo my jedeme zatim bez ovoce, jenom zelenina, ale u nas je problem do ni cokoli dostat.. ![]()
LEni tak to malá si tu mrkev vezme, ale zase to nějk divně polyká. No a po více lžičkách začne natahovat, ale tak těch 6 lžiček (ne plných) sní. Za to vedle ní sedí pes a čeká co jí zbyde ![]()
Majo tak to u nas vede brokolice, ty sni nejvic, mrkve nejmin, ale ted po brokolici mi hodila
2× savli jako blazen, byla ze sklenicky tak jsem asi se sklenickama skoncila a holt bude mala na domaci, i kdyz ta ji jede jeste min
ale da tak tech 5 lzicek tak rikala nase mudra ze to je v pohode…nevim jestli po 3 tydnech je to ok ale hrotit to nebudu
a kdybych ji dala ted jablko tak uz do mrkve nekousne ani nahodou ![]()
Brokolici malá nepozře doteď - samotnou teda. Maximálně s květákem nebo mrkví, jinak ne. Ze skleničky je to pěknej
, ale nevzala si ani doma připravovanou.
Ovoce bych nedala hned na začátku.
M-a-j-a píše:
HOlky mám na vás dotaz. Ještě se vrátím k těm příkrmům. Myslíte, že mám malé přidat po mrkvi jablko a nebo je lepší třeba brambora?
Já úplně jako první dala mrkev, tu pidiskleničku měla tři dny, nechtěla jsem jí toho najednou dávat moc. Pak už jsem uvařila - mrkev s bramborou. To měla několik dní, po třech dnech jsem jí do toho přidala trošku olivového oleje. A včera změna, uvařila jsem mrkev + bramboru + cuketu. Na to jsem byla zvědavá, ale snědla to kráááásně, půlku jsem oddělila na dnešek, půlku snědla (tj. 90dkg), nechala mi akorát oblíznout lžičku. Kdybych nečistila tyčový mixér, tak ani nevím, jak to chutná, snědla to moc hezky. A ani u toho nebyla jak prase, já se těch příkrmů vždycky děsila, jak to bude všude a ono ne, jen jí utřu pusinku a prstíčky na tlapičkách a je to ![]()
Brunif - neboj to přijde. KOLem 9. měsíce chtěly jak Tobik, tak Poli jíst sami. A podle toho to vypadá. Do židličky jsem je dávala svlečené, jen v plence, po jídle osprchovat.
OVšem od roku jedí oba krásně sami a většinou ani nenadělají moc velký bordel.
asha píše:
A holky jak je dneska, co deticky? My nikdy 6. nemeli, ani nestovice… Zato ryma kasel je u nas furt. Ted zas Ben
Klárka dostala na noc Nurofen, teď měla něco málo přes 37, tak vyčkávám. Má cosi v krku, ale nestěžuje si na bolest, tak uvidíme.