Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
když už mluvíte o čůrání holčiček na bříšku. Tak s tím mám taky problém. Přemýšlím čím vším možným dovycpat plenku, protože ta moje už hází pěkný nálože v noci a spí převážně na bříšku, tak pravidelně měním ráno prostěradlo
. No zítra mi příjdou pulky thirsties a tak zkusím narvat do nich BI bamboo extra s všemi vkládačkami od itti bitti a ještě do toho ještě vv bambusky. Jestli to nepomůže tak jedině přidávat další vkládačky itti bitti.
no vidite to… premyslim uz dva dny ze dam latku na noc
ale porad nevim…
jo teď jsem si vzpomněla. Potřebuju ještě poradit, jak obnovit bambusové plenky. Blbec jsem si asi zníčila všechny itti bitti co mám (17 sad vkládaček a 6 pulek).Před dvěma lety, když jsem si je koupila, tak jsem je poctivě prala v eko šetrných prostředcích, ale jak ubíhal čas, tak jsem začala na to kašlat a to jela chemka- ariel, persil apod. No a teď kvůli to moc nesají
Prostě malej (6kg, skoro 8 týdnů) je pročůrá úplně v poho za hoďku, někdy stačí i půl hoďky. Pulky šustí a ty asi nezachráním, ale z těch vkládaček bych chtěla dostat tu chemku co se tam usadila, ale jak na to…Přeci jen to sálo nemalé peníze.........jsem vůl ![]()
lenholka píše:
no vidite to… premyslim uz dva dny ze dam latku na nocale porad nevim…
já jsem zkoušela jednorázovku…ta to zvládne, ale malá si vyžaduje „ty co se perou“
PetraKad píše:lenholka píše:já jsem zkoušela jednorázovku…ta to zvládne, ale malá si vyžaduje „ty co se perou“
no ja aby se mi mala zase neoprudila, jsem rada ze jsem se toho konecne zbavila… porad ma sem tam nejakej pupinek ale to mazu akorat na noc a rano to neni
lenholka píše:PetraKad píše:no ja aby se mi mala zase neoprudila, jsem rada ze jsem se toho konecne zbavila… porad ma sem tam nejakej pupinek ale to mazu akorat na noc a rano to nenilenholka píše:já jsem zkoušela jednorázovku…ta to zvládne, ale malá si vyžaduje „ty co se perou“
opruzeniny jsou opruz
..to znám…napadá mě jen seperačku a namazat.....mě na opruzeniny zabral jedině sudocrem…Můj přítel taky trpí na opruzeniny (chudák
) a tak zkouší různé mastičky a mě informuje co jak zabírá. Prý sudocrem hned uleví, rybilka promastí, ale neuleví a ty ostatní (nivea, johnson apod.) jsou naprd. Nezkoušel ale přírodní varianty…malému při červenání zabírá saloos…pak ten sudocrem (nám hrozně rychle zabral na novorozenecké akne)
Lenholko - já dávám malé na noc anavku (dlouhou vkládačku nezapínám na patentky, poskládám na třetiny, na to dám krátkou, všechno to posunu dopředu) a na to jí dám vlňáky a zatím jsem neměla problém s protečením.
Když jsem jí dávala flísáky na noc, tak to trošku bylo provlhlé, ale nikdy jsem jí nemusela převlíkat okamžitě a nikdy neměla mokré prostěradlo.
Čůrá převážně k ránu. V noci má plínu skoro suchou. A kdybych nebyla líná, jakmile ona otevře oko jí vzít a dát na nočník tak si myslím že je plína je minimálně počůrána.
Na nočník máme čas, malá ještě nesedí, takže to nehrotím - zatím jen do něj blije
(nočník leží na zemi v pokoji a už dvakrát tam bylo nablito).
petka.konecna píše:
zatím jen do něj blije(nočník leží na zemi v pokoji a už dvakrát tam bylo nablito).
tak to je slušný, jsem se při neděli pěkně zasmála ![]()
já dávám vkládačky tak, jak bylo asi myšleno: velkou na půl a na to prdnu malou - tu teda taky šoupu víc dopředu. spí sice na zádech, ale vždycky to má víc mokré vpředu ![]()
petko ja se spis bojim opruzeni a mala mi spi na zadech tkz to davam presne jako zuzka pres den na spani, na noc porad jedem v alanach…
máte tu některá tu anavy jednovelikostní na snapku? Přemýšlím nad ní…já moc nejsem na ty motivy. Brala bych spíš jednobarevný…Hlavně když už tak spíš svrchňáčky nějaký s obrázky…ale co já vím, třeba se taky nakazím ![]()
PetraKad píše:
máte tu některá tu anavy jednovelikostní na snapku? Přemýšlím nad ní…já moc nejsem na ty motivy. Brala bych spíš jednobarevný…Hlavně když už tak spíš svrchňáčky nějaký s obrázky…ale co já vím, třeba se taky nakazím
Taky mám oboje, snapkovou dávám víc než na patentky, tu máme „na ukazování“.
Snapkové plenky obecně mám moc ráda. ![]()
Ahojky,
moc se omlouvám, že skáču do tak rozjeté diskuze, ale potřebovala bych se poradit se zkušenýma
Mám 18m syna, s nočníkem to u nás nevypadá ještě dlouho, doteď byl na jednorázovkách, ale nějak začínám přicházet na chuť látkovkám..myslíte, že má cenu to na malého ještě zkusit? Podotýkám, že plánujeme ještě dvě děti a finanční situace nás zas až tak netrápí, takže bych případně plenky využila na další drobotinu..Konkrétně se mi zamlouvají jednovelikostní plenky Anavy..tak mi prosím napiště, co si o tom myslíte?
Díky ![]()
Vevercaci píše:
Ahojky,moc se omlouvám, že skáču do tak rozjeté diskuze, ale potřebovala bych se poradit se zkušenýmaMám 18m syna, s nočníkem to u nás nevypadá ještě dlouho, doteď byl na jednorázovkách, ale nějak začínám přicházet na chuť látkovkám..myslíte, že má cenu to na malého ještě zkusit? Podotýkám, že plánujeme ještě dvě děti a finanční situace nás zas až tak netrápí, takže bych případně plenky využila na další drobotinu..Konkrétně se mi zamlouvají jednovelikostní plenky Anavy..tak mi prosím napiště, co si o tom myslíte?
Díky
Ahoj , určitě se to ještě vyplatí . Já začala v roce a kousek u třetího dítěte (první jsem látkovala taky , ale čtverce před 16 lety) .
Dělám to pro zdraví malé a sobě pro radost
. Děsně mě to baví .
Měla jsem na začátku různé plenky , ale postupem času jsem rozprodala a mám už v podstatě jen ANAVY (Kalhotkové i AIO) a asi 3 jiné AIO - na léto do šatiček ![]()
jak dlouho se dá mimčo/batole snapkovat? Vím že malá jednu dobu nechtěla nasadit plenku za žádnou cenu a byl s ní boj, ale kdybych pak malého „přeprala“ a nasadila rychle a šup na to svrchňáčky na patentky, tak by snad šanci neměl…Mě se začíná líbit to zapínání na snapku…přeci jen to fakt sedne na to dítě…já teď dávám pulky s patentky a prostě má to zapíná z každé strany jinak a má tam jednu patentku mezitím a tak to pak jakoby lehce plenku nakřivo.. ![]()