Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10170
15.4.11 21:01

Kolik je Daníkovi? Tobík to ze začátku taky dost matlal - přesně ,jak píšeš 5 znaků pro 20 věcí, ale byly mezi nimi vidět drobné rozdíly. A podle kontextu se dalo pochopit co myslí.

Složité znaky jsem s ním nedělala. Letadlo jsme měli rozpažené ruce.

Knižku třeba začal znakovat až ted, když to ukazuje Polince. :mrgreen:

Ale zvládl spoustu i dle mého složitých znaků.

S Polinkou je to úplně jiné, ta chce mluvit. Ale znaky používá taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
15.4.11 21:04

korigovaných 19 měsíců, začali jsme ale nedávno, on na mě házel bobek minimálně do roka a kousek - a mně to tím pádem nebavilo :-)
Je vidět, že teď ho to baví, protože ještě nemluví a má radost, že může něco sdělit… třeba si prohlíží sám knížku a znakuje si u toho - je to sranda…
Ale právě hrozně ty znaky fláká:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
15.4.11 21:09
Oskárek píše:
korigovaných 19 měsíců, začali jsme ale nedávno, on na mě házel bobek minimálně do roka a kousek - a mně to tím pádem nebavilo :-)
Je vidět, že teď ho to baví, protože ještě nemluví a má radost, že může něco sdělit… třeba si prohlíží sám knížku a znakuje si u toho - je to sranda…
Ale právě hrozně ty znaky fláká:-)

Tak to má čas:-)

Tobík začal pořádně znakovat asi až kolem 18 měsíce. A to jsme začaly kolem 9. měsíce. Bavilo ho, když jsem znaky ukazovala já, ale neopakoval je. Ale pak to najednou přišlo.

Já jsem to brala hlavně jako zábavu. UKazovaly jsme si v knížkách a kromě toho, že jsme mu vše říkala, a tak jsem navíc přidávala znaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
15.4.11 21:31

koukám, že recenzí na anavy je tam už sedm :pankac: teďd by to chtělo ještě další značky, aby se nám tam jedny látkovky neztratily v záplavě „hnusek“ :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
15.4.11 21:40
pomeranca píše:
koukám, že recenzí na anavy je tam už sedm :pankac: teďd by to chtělo ještě další značky, aby se nám tam jedny látkovky neztratily v záplavě „hnusek“ :twisted:

Já se na to chystám, ale nemám teď absolutně čas. Mě ty oslavy jednou zničí :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14105
15.4.11 21:54

Já chtěla napsat PoP In, ale jsem líná najít přesný popis. :oops:

To znakování mě celkem zajímá, myslela jsem vždycky, že se začíná mnohem dřív, tak to pak asi taky zkusím. :-) Třeba té mojí lenošnici půjde aspoń něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14105
15.4.11 21:58

Achdárku: Pro to znakování si ty znaky vytvářím s dítětem nebo jsou nějaké pro určité věci dané? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
15.4.11 21:59

Se znakováním doporučují začínat okolo 9.měsíce. Může se začít i dřív, alepak se dlouho čeká než dítě začne reagovat a dost ordičů to potom vzdá.

S Tobíkem jsem začala okolo 9.měsíce - přesně v té době jsem se o znakování dozvěděla. S POli jsem začala o něco dřív, protože jsem se nemohla dočkat, až bude dělat první znaky. :roll:

Akorát mě přijde, že se z toho dělá děsná věda a že to trochu módní hit. Mně takové věci dokáží odradit. Ale fakt doporučuju. KDyž se dětí roznakují, tak je to docela sranda. JE teda pravda, pohledy lidí v HMD? když Tobík znakoval čepici, byly trochu nechápavé. (4epice se znakuje poklepáním na hlavu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
15.4.11 22:02
Flyingfrog píše:
Achdárku: Pro to znakování si ty znaky vytvářím s dítětem nebo jsou nějaké pro určité věci dané? :oops:

JE to zcela na tobě. Jak si to vvymyslíš, tak to budeš mít. Spíš ty různé stránky se „slovníky“ beru jako inpiraci, jak který znak udělat. Začít můžeš libovolnými znaky. Má zkušenost je, že na ty praktické znaky jako jíst, pít bolí stejně děti kašlou a jako první znakují různá zvířátka. Teda aspoň u nás to tak bylo. JEdiný praktický znak, který zvládly oba brzo, bylo „hotovo“ .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14105
15.4.11 22:04

No devět měsíců je u nás za dva měsíce, takže to je za chvilku, to stačím aspoň něco načíst.

Já o tom četla asi zhruba v době jako o bezplenkovce, obojí se mi líbilo, ale na bezplenkovku jsem se neodhodlala. Na jednu stranu jsem ráda, to bych pak neměla doma krásné anavky, na druhou mě to mrzí, že jsem aspoň nezkusila. I když teď poznám, když tlačí většího tuhoše, tak jí můžu aspoň pomoct (dávám do klubka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
15.4.11 22:23

Doporučuju tuto knížku
Je to hezky pospaný a bohatě to stačí. Většinu znaků máme odtamtud + jsme dostali leporelo od Babysigns, tam je pár zvířat ze ZOO, je fakt že ty znakoval malej jako první:-)
Já si i hodně znaků vymýšlím, prostě přemýšlím třeba jak je dané zvíře něčím nejnápadnější.
Tak nějak to vychází z té přirozenosti, jak bys třeba zvíře popsala - tak třeba ryba - otvírá, zavírá pusu. Psa děláme poklepem na nohu, jako je povel ke mně. Pták mává křídlama. Klokan hopsá. Slon má chobot…atd…
U nás je to tak, že malej nemluví, takže jsem ráda, že může s námi nějak komunikovat a je vidět, že on z toho má taky radost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
15.4.11 23:27

Chjo , to je práce - půl dne bez PC a k dočtení asi 8 stránek .
Gratulace Achdarkovi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.4.11 23:35

Achdárku, gratuluju, ať je všechno tak, jak má být :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14105
16.4.11 08:00

Oskárku: Dík za tip na knížku, zkusím se po ní podívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
16.4.11 08:17

holky já vím, že to tady nedávno proběhlo, ale nechce se mi to hledat :oops: :oops: :oops:
V pátek jdeme poprvé plavat a nemám pro malou plavky. CHci se zeptat, které jsou nejlepší? Hlavně aby při případné nehodě neprotekly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure