Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
PetraKad píše:ivuska.h píše:Ani smradlavý plenky nemám, ale savost je nějak fuč…Já se této kůry celkem bojím…Docela mě štve, že někde píšou, že ocet odstraňuje přebytku pracího prostředku a změkčí plenky. A tak jsem Itti Bitti octovala a pak zase někde jinde píšou, že ocet ničí bambus..Mirii píše:To je pojem z amerických diskuzí… Stripping. Prostě je to taková kůra na odstranění kde čeho, od smradu, přes nepropustnost vnitřku kapsovek, až po dekalcifikaci. Ten jar na nádobí (oni teda používají Dawn, což je prostě něco na nádobí) má být proti smradu nebo když si kapsovky popatleš mastičkou na zadek a nepropouští ti čůrání.PetraKad píše:Nmam ani tuseni o cem je rec…hod odkaz
holky zkoušela jste některá „strip wash“? Prostě se dá do horké vody obyčejný mycí prostředek na nádobí a v tom se nechají plenky přes noc a pak se šoupnou do pračky (bez pracích prostředků) a perou a perou a perou dokud nejsou žádné známky bublinek.....Prý to pomůže proti pachu a když plenky začnou méně sát. Chtěla bych to zkusit, ale bojím bojím![]()
…Tak co teď? Já už se začínám bát plenky vyprat v čemkoliv…Takže teď už jenom budu odstraňovat vajíčka žluč.mýdlem nechám v tom chvilku a pak jen pračka s mini množstvím nějakého ekoprostředku (případně ještě trochu puer sůl) a hlavně víc vody a machání a na 60 a doufat, že to stačí a že to zachrání itti bitti. Jak fakt nevim
…
já bych pleny prohnala několikrát v ekoprášku a tím by se ty komerce mohly vymýt a snad budou sát dobře. Ty komerce totiž obsahují v dnešní době zároveň i aviváš, která snižuje savost, takže si myslím, že by se savost po několika normálních eko praních mohla vrátit či alespoň dost zlepšit.
Petro a jak mas stare ditko? Nemuze ti to protykat tim,ze uz proste vic cura? U maloska ti to neprijde, tam je to mnozstvi mensi.....dle me zkusenosti jsou itti bitti tak na 2 hodky max.....a to jen kdyz to neni plna naloz po mliku,ale jen takove to ucuravani. Ja prala pliny i v komerci a nestalo se nikdy nic. Nektere holky dokonce pouzivaji jen komercnpraci prostredky a savost porad stejna. Navic s tim octem a bambusem je taky vice teorii ![]()
Ja ted jedu zlucove mydlo na kakance, mydlove orechy s trochou aroma kapek a puer na skvrny. Tot vse a vse ok.
Mirii píše:
Petro a jak mas stare ditko? Nemuze ti to protykat tim,ze uz proste vic cura? U maloska ti to neprijde, tam je to mnozstvi mensi.....dle me zkusenosti jsou itti bitti tak na 2 hodky max.....a to jen kdyz to neni plna naloz po mliku,ale jen takove to ucuravani. Ja prala pliny i v komerci a nestalo se nikdy nic. Nektere holky dokonce pouzivaji jen komercnpraci prostredky a savost porad stejna. Navic s tim octem a bambusem je taky vice teorii
Ja ted jedu zlucove mydlo na kakance, mydlove orechy s trochou aroma kapek a puer na skvrny. Tot vse a vse ok.
Mám skoro tříletou holčinu…u ní to chápu, ona umí zaplnit skoro půlku nočníku (plenkujeme ještě na noc a na ven)…ale mám teď taky 2 měsíčního chlapečka a tam mi to taky pročůrá do hodinky…Pulky chápu, že prostě časem přestanou být stoprocentní (na doma mi stačí), ale ty vkladačky chci zachránit. Vkladačky jsou takové tvrdé a dost opotřebované i ten fleese, už po počůrání nedělá sušší pocit…
Petro tak leda zkusit prat v eko prostredcich a treba to bude ok…mozna ze uz je to opotrebenim
ja je u prvni nepouzivala nejak moc a ted u druhe taky jen jednou za cas…ale jinak je mam teda taky pekne tvrde a to i ze susicky ![]()
asi čekám moc od itti bitti
…mám je dva roky a jeli jenom oni přes den, takže asi ta jejich životnost je fuč…
Tak jsem zpět od zubařky… Naštěstí jsem nemusela čekat dlouho. Nejdřív mi říkala, že nic nevidí, klepala mi do těch zubů, zkoušela citlivost na studený atd… pak mi tvrdila, že to bude určitě od těch osmiček, ale já se nedala a trvala na tom, že to bude určitě ta šestka. No tak mi to opíchala, vrtla do toho a povídá: no to bude ono, tady to teče… A teda myslela jsem že po injekci to bolet nebude, ale jo.
No pak mi tam plácla něco růžovýho a něco modrýho, objednala mě za měsíc na vytažení nervů (prý to už nebude bolet) A krom toho jsem dostala ještě doporučení na vytržení osmiček
že prý jsou tam úplně blbě ![]()
A douška na závěr, cestou domů jsem natrefila na revizorku, která mě oslovila „slečno“
(páč jsem jela pochopitelně bez Šimona)
PetraKad píše:
asi čekám moc od itti bitti…mám je dva roky a jeli jenom oni přes den, takže asi ta jejich životnost je fuč…
Itti vkladacky mi ztvrdly taky a to je mel jen svatecne jako pidimimi. To je matrosem ![]()
ivuško: Prosím pěkně, kdy budeš doplňovat plíny? Ukecala jsem chlapa na další easy a tak bych je nerada prošvihla.
asho: Mrkla jsem do toho klubu a psék je perfektní. ![]()
Majo: Stela má tyhle plavky . Mně se líbí jak vzhledově, tak kolem těch nožiček celkem těsní. Mám i problém jí tam prostrčit prst.
Chci pak kupovat červené větší. ![]()
holky, omlouvám se hnuskám, že jsem o nich tak hnusně mluvila
napsala jsem si přímo do jedné fabriky, kde vyrábí vložky a plíny.
dotaz: Na mnohých internetových stránkách se uvádí, jak ten či ten výrobek splňuje hygienické normy. Dívala jsem se ale na obal vložek i na obal od jednorázových plenek a nenašla jsem, jaké je vlastně číslo normy, kterou má daný výrobek splňovat. Jde mi konkrétně o normu, kterou mají splňovat jednorázové plenky. Můžete mi s tím prosím pomoci?
odpověd:norma, podle které jsou v České republice schvalovány jednorázové plenky je vyhláška MZ č. 84/2001 Sb. o hygienických požadavcích na hračky a výrobky pro děti ve věku do 3 let.
![]()
PetraKad píše:Mirii píše:Mám skoro tříletou holčinu…u ní to chápu, ona umí zaplnit skoro půlku nočníku (plenkujeme ještě na noc a na ven)…ale mám teď taky 2 měsíčního chlapečka a tam mi to taky pročůrá do hodinky…Pulky chápu, že prostě časem přestanou být stoprocentní (na doma mi stačí), ale ty vkladačky chci zachránit. Vkladačky jsou takové tvrdé a dost opotřebované i ten fleese, už po počůrání nedělá sušší pocit…
Petro a jak mas stare ditko? Nemuze ti to protykat tim,ze uz proste vic cura? U maloska ti to neprijde, tam je to mnozstvi mensi.....dle me zkusenosti jsou itti bitti tak na 2 hodky max.....a to jen kdyz to neni plna naloz po mliku,ale jen takove to ucuravani. Ja prala pliny i v komerci a nestalo se nikdy nic. Nektere holky dokonce pouzivaji jen komercnpraci prostredky a savost porad stejna. Navic s tim octem a bambusem je taky vice teorii
No podívej, to, že ti to 2měs. mimino pročůrá za hodinu, vůbec nemusí být známka snížené savosti vkládaček… Zkus si třeba zvážit tu plínku před a po a uvidíš. Některé děti prostě už v tomto věku čůrají hodně.
a hele jaké prďácké gatě budeme mít
plínu v barvě už máme ![]()
http://www.fler.cz/…02898687.jpg
Flyingfrog píše:
ivuško: Prosím pěkně, kdy budeš doplňovat plíny? Ukecala jsem chlapa na další easy a tak bych je nerada prošvihla.
Dneska asi večer, ale Easy nebudou žádné
Příští týden budem ještě dělat inventuru a pár Easy nám zřejmě přebývá, ale přesně se teprv uvidí a pak je vložím na eshop.
zuzanecka81 píše:
holky, omlouvám se hnuskám, že jsem o nich tak hnusně mluvilanapsala jsem si přímo do jedné fabriky, kde vyrábí vložky a plíny.
dotaz: Na mnohých internetových stránkách se uvádí, jak ten či ten výrobek splňuje hygienické normy. Dívala jsem se ale na obal vložek i na obal od jednorázových plenek a nenašla jsem, jaké je vlastně číslo normy, kterou má daný výrobek splňovat. Jde mi konkrétně o normu, kterou mají splňovat jednorázové plenky. Můžete mi s tím prosím pomoci?
odpověd:norma, podle které jsou v České republice schvalovány jednorázové plenky je vyhláška MZ č. 84/2001 Sb. o hygienických požadavcích na hračky a výrobky pro děti ve věku do 3 let.
No vidíš, jsem to říkala ![]()
zuzanecka81 píše:
a hele jaké prďácké gatě budeme mítplínu v barvě už máme
http://www.fler.cz/…02898687.jpg
Tý bláho!
![]()