Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
peti, je, já už po ní koukala ![]()
ani, teď koukám, že v tom příkrmu brambor s cuketou je rýže
a pak se divím
![]()
zuzanecka81 píše:
peti, je, já už po ní koukalaani, teď koukám, že v tom příkrmu brambor s cuketou je rýže
![]()
![]()
a pak se divím
![]()
![]()
Ona brambora taky není dvakrát zázrak…
Jinak nemléčné kaše mají i v DM, jáhlovou a čtyřzrnou (ale ta pro vás asi ještě není vhodná). Kaše s MM řídne proto, že v MM jsou enzymy, které rozkládají škroby, tudíž to pak řídne. Pomůže MM převařit, tím se ty enzymy denaturují a tudíž přestanou fungovat.
ivuska.h píše:zuzanecka81 píše:
peti, je, já už po ní koukalaani, teď koukám, že v tom příkrmu brambor s cuketou je rýže
![]()
![]()
a pak se divím
![]()
![]()
Jinak nemléčné kaše mají i v DM, jáhlovou a čtyřzrnou (ale ta pro vás asi ještě není vhodná). Kaše s MM řídne proto, že v MM jsou enzymy, které rozkládají škroby, tudíž to pak řídne. Pomůže MM převařit, tím se ty enzymy denaturují a tudíž přestanou fungovat.
No MM bych neprevarovala, to uz pak trochu ztraci smysl
Ja delala kasi z MM pul roku a fakt to chce jen vychytat teplotu. Trochu vyssi, nez u UM, ale nevarit.
Zuzi - v DM je i třízrná a ta je od 6m - zrovna včera jsem jí koupila.
Já tu kaši chci zkusit večer od cca osmi měsíců, dřív ne. Jak mám ohřát to MM? Ve vodní lázni? V mikrovlně? A chtěla bych to na lžičku, ne do flašky. Oni na pytlíku píšou, že se to má připravit a nechat chvíli odstát, že to zkoustne, pak znovu zamíchat a podívat. No uvidím, co mi na to poví.
Jinak skleničky skoro nedávám, všechno vařím. Zeleninu, maso, ovoce. Včera jsem nějaké skleničky koupila s tím, že jí to občas zkusím dát, aby na to byla zvyklá, kdybychom někam jeli na dva dny. Jinak i na cestu vařím - v úterý do bazénu jsem brala doma připravené ovoce. Ono to podle mého vyjde o dost levněji, skleničky žádná láce nejsou. ![]()
Brunifid píše:
Já tu kaši chci zkusit večer od cca osmi měsíců, dřív ne. Jak mám ohřát to MM? Ve vodní lázni? V mikrovlně? A chtěla bych to na lžičku, ne do flašky. Oni na pytlíku píšou, že se to má připravit a nechat chvíli odstát, že to zkoustne, pak znovu zamíchat a podívat. No uvidím, co mi na to poví.
Jinak skleničky skoro nedávám, všechno vařím. Zeleninu, maso, ovoce. Včera jsem nějaké skleničky koupila s tím, že jí to občas zkusím dát, aby na to byla zvyklá, kdybychom někam jeli na dva dny. Jinak i na cestu vařím - v úterý do bazénu jsem brala doma připravené ovoce. Ono to podle mého vyjde o dost levněji, skleničky žádná láce nejsou.
Vetsinou ta kase ridne casem, kdyz to nechas ustat, budes to mit jako mliko. To se mi stavalo, ze zacatku husta a kdyz jsem nekrmila hned, zridlo to. Ohrivala jsem ze zacatku ve vodni lazni, pak uz jsem to davala primo na ohen, jak to zaclo po krajich sycet, sundala jsem to. Takze pred varem. A je teda fakt, ze spousta znacek ridla i tak, ale tusim, ze prave ta pytlikova Nestle drzela a pak ty ze zdravy vyzivy. A sypala jsem, dokud to nehoustlo, podle navodu to moc nejde.
asha píše:ivuska.h píše:No MM bych neprevarovala, to uz pak trochu ztraci smyslzuzanecka81 píše:
![]()
![]()
a pak se divím
![]()
![]()
Jinak nemléčné kaše mají i v DM, jáhlovou a čtyřzrnou (ale ta pro vás asi ještě není vhodná). Kaše s MM řídne proto, že v MM jsou enzymy, které rozkládají škroby, tudíž to pak řídne. Pomůže MM převařit, tím se ty enzymy denaturují a tudíž přestanou fungovat.Ja delala kasi z MM pul roku a fakt to chce jen vychytat teplotu. Trochu vyssi, nez u UM, ale nevarit.
No já neříkám, že doporučuju převařit obecně, ale jako prevence řídnutí kaše je to jediná možnost
A i převařené MM je podle mě lepší, než UM, ale já jsem stejně dělala kaše nejraději do řídkého zeleninového či ovocného pyré.
Ahoj ![]()
Já kaši přidávám do zeleniny.
No a prý se ta nemléčná kaše může dělat i do vody, ale já si myslím, že to bude hnusné.
Ahojky ..jdu si pro radu.. uživatelky VV, jak moc to udrží kakání malého mimina? Teď dávám čč na nudli (částečně bezplenkuju a každou chvilku přebaluju,ale bojím se, jak bude o něco větší a třeba hodí velkou nálož, tak mi se to rozgychne do stran a vše bude okaděné.. novosklad se mi nechce, tak mne napadli ty VV..
Co jaké máte zkušenosti?
M-a-j-a píše:
Ivuš a proč by neměla být vhodná ta čtyřzrná?
Je v ní i lepková obilnina, takže to záleží, jak kdo chce zavádět lepek. Vědecké teorie se v tomto celkem liší, takže čert ví, jak to vlastně je.
hm tak to ja naopak musim davat sklenicky jak to maco ptz to moje dite nic jinyho nesni
uz me s tim beruska pekne stve
ptz jsem chtela varit…
no zacnu ji to asi michat a uvidime… i kdyz jak ona neco cejti co tam nema bejt tak zamkne pusu
viz namichane sklenicky…
M-a-j-a píše:
Ahoj
Já kaši přidávám do zeleniny.
No a prý se ta nemléčná kaše může dělat i do vody, ale já si myslím, že to bude hnusné.
Ale neni, oni jeste nemaji takovy chute jako my
Ja tam treba pridavala ovoce. Stejne jsem pak vecer davala trochu presnidavky i do mlecny kase, tak pak i do nemlecny z vody.
Dajma píše:
Ahojky ..jdu si pro radu.. uživatelky VV, jak moc to udrží kakání malého mimina? Teď dávám čč na nudli (částečně bezplenkuju a každou chvilku přebaluju,ale bojím se, jak bude o něco větší a třeba hodí velkou nálož, tak mi se to rozgychne do stran a vše bude okaděné.. novosklad se mi nechce, tak mne napadli ty VV..Co jaké máte zkušenosti?
Jé, tys už porodila, moc gratuluju!
VV na kalhotkový sklad z obyč (nepružného) prefoldu ti velkou nálož určitě nepobere, hlavně jestli ti kadí třeba při kojení, když leží trochu na jednom boku, tak to asi není šance. Pružná VV udrží víc, ale mega nálož taky ne ![]()
IVO-jj porodila, dokonce až po 2.termínu ![]()
Aha, tak ale z toho oboustranného bambus froté by to šlo, ne?