Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ted jsem byla u babičky… a ona se přiznala, že má bércák přes půl nohy
no taky to mohla říct dřív. A že jí z toho teče, má věčně mokré ponožky kalhoty i papuče
No tak honem vymýšlím, co na to. Nemáte někdo s bércákem zkušenosti, co se na to dává ![]()
pomeranca píše:
Ted jsem byla u babičky… a ona se přiznala, že má bércák přes půl nohyno taky to mohla říct dřív. A že jí z toho teče, má věčně mokré ponožky kalhoty i papuče
No tak honem vymýšlím, co na to. Nemáte někdo s bércákem zkušenosti, co se na to dává
konopnou mast. Mám doma vyráběnou od jedné maminy z diskuse a je tam použití i na bércové vředy, ovšem nevím jak často to mazat apod. Můžu se jí zeptat.
mehlo píše:pomeranca píše:konopnou mast. Mám doma vyráběnou od jedné maminy z diskuse a je tam použití i na bércové vředy, ovšem nevím jak často to mazat apod. Můžu se jí zeptat.
Ted jsem byla u babičky… a ona se přiznala, že má bércák přes půl nohyno taky to mohla říct dřív. A že jí z toho teče, má věčně mokré ponožky kalhoty i papuče
No tak honem vymýšlím, co na to. Nemáte někdo s bércákem zkušenosti, co se na to dává
knopnou mast bych mohla sehnat…
Mě trochu láká to moderní mokré hojení, ale tohle by se mi líbilo tkay. Ještě musím vzmzslet, jak se to čistí ![]()
tinpet píše:
Ahojky, mám na vás prosbu. Vím, že už jste tu odpovídaly milionkrát, ale nemám sílu se tím vším prokousávatNadchla mne představa látkování - mám 13 měsíční dceru, má 9 kilo. Jenomže se v tom úplně ztrácím. Chtěla bych to vyzkoušet, ale zároveň do toho nevrazit x stovek.. Poradíte? Líbí se mi ty látkové kalhotky s potisky, na ty asi patří ještě svrchní kalhoty? Nejsou nějaké, na které už se svrchní nedávají? Do těch kalhotek se musí vložit i klasická plínka? K čemu jsou dobré vy „vložky“? Pokud bych to chtěla jen zkusit, co konkrétně si mám pořídit? Zkusila bych asi nejdřív z druhý ruky… Poradíte? Potřebuju návod pro blondýnu
kup tohle, tohle a tohle
díky moc
kalhotky s potisky potřebují svrchňáky, pokud nejde o pleny vše v jednom.
Dle mého je varianta kalhotky plus svrchňáky ta nejlepší
ale to tě vyjde spíš na pár tisíc, než na pár set. V látkovkách celkem platí, že cena odpovídá kvalitě. Osobně doporučuju anavy a NEdoporučuju babylucy.
do kalhotek nemusíš dávat klasickou plínku, lepší jsou tzv vkládačky (vložky)
pokud to chceš jen zkusit a nevadí ti skládání plínek, tak si kup svrchňáky (imse, thisties) separačky (popolini) a snappi sponku.
z druhé ruky klidně zkus, ale vyhni se značce sketch.
A klidně se ptej dál ![]()
Ahoj holky, zdravím po víkendu kousek od Prahy. Táhla jsem s sebou jednu celou tašku plín.
A pohoda paráda. Jen bych asi fakt potřebovala větší pytel jak to L od PopIn. ![]()
A předem se omlouvám, že nedočítám. ![]()
Ahojky,
tak ja se vratila z vikendu v decine, skoda ze jsem to letos nevychytala, ale na pristi rok jsem domluvena, nam zase zacly mestke slavnosti a jsou tam ruzny adrenalinove akce, tak na priste jsem domluvena ze se svezu z pastyraku pres labe na zamek
to bude zuzo…
jsem zvedava jestli achdarkovi zustanou vsechny plenky ![]()
asho super ze zacinas odplenkovavat, budete mit na to akorat pocasi od pristiho vikendu, ja jsem zvedava kdy se to uskutecni u nas… rikam si tam do roka a pul ze bych rada tak jsem zvedava
Tak jsem dočetla a koukala jsem, že se řeší kaše a lepek. Já to mám jednoduché, kaši dělám Sinlac pro alergiky.
Mně chutná, Stele tak nějak sice chutná, ale moc jí nesní. ![]()
A teda pošlete někdo průjem, už dva dny nekadila.
Ale teda až zítra po 10h, aby mi neprůjmila při plavání. ![]()
Flyingfrog píše:
Tak jsem dočetla a koukala jsem, že se řeší kaše a lepek. Já to mám jednoduché, kaši dělám Sinlac pro alergiky.Mně chutná, Stele tak nějak sice chutná, ale moc jí nesní.
A teda pošlete někdo průjem, už dva dny nekadila.
Ale teda až zítra po 10h, aby mi neprůjmila při plavání.
Sinlac mně taky moc chutnal. Ňam.
ASho, taky u Poli pozoruju delší intervaly mezi čůráním, docela často má suchou plenku a sama si sedá na nočník. Asi to zkusím na začátku července nějka důsledněji, manžel bude s TObíkam 4 dny na vandru a pak hned bude Tovík na příměstském táboře. Takže budu mít na Poli víc času.
Aha, tak už lozím
chápu to dobře, že bych dala tu separačku, plenku a na to ty svrchní?
tinpet píše:
Ahojky, mám na vás prosbu. Vím, že už jste tu odpovídaly milionkrát, ale nemám sílu se tím vším prokousávatNadchla mne představa látkování - mám 13 měsíční dceru, má 9 kilo. Jenomže se v tom úplně ztrácím. Chtěla bych to vyzkoušet, ale zároveň do toho nevrazit x stovek.. Poradíte? Líbí se mi ty látkové kalhotky s potisky, na ty asi patří ještě svrchní kalhoty? Nejsou nějaké, na které už se svrchní nedávají? Do těch kalhotek se musí vložit i klasická plínka? K čemu jsou dobré vy „vložky“? Pokud bych to chtěla jen zkusit, co konkrétně si mám pořídit? Zkusila bych asi nejdřív z druhý ruky… Poradíte? Potřebuju návod pro blondýnu
kup tohle, tohle a tohle
díky moc
Ono se musí chvilku zkoušet, než přijdeš na to co to vyhovuje.
Existuje i půjčovna plenek
koukni se na odkazy v mém podpisu. JEndka tam mám recenze plenek. A pak svou výbavičku. Doma většinou používám čč na rovno do flesových svrchňáčků nebo kalhotové plenky do vlňáčků, na ven kapsové plenky. Některé jsou taky hezké obrázkové.
Klidně se ptej dál.
Jste zlatý
teď jsem ještě našla od Imse plenka 2v1 Aio… to je copak?
Achdárek: přesně to jsem ji hledala (půjčovnu) jsi mě předběhla, než jsem našla nějaký odkaz. Já našla např. http://ditevsatku.cz/…ovna-plenek/
Plena AIO nebo 2v1, SIO, kapsové pleny (to jsou pleny, kde už nepotřebuješ svrchní kalhotky) nepropustná vrstva je již integrovaná.
Našla jsem kapsovou plenu Lollipop, k těm jsou ještě i dvě tvarované fleesové pleny… a cenově kolem 300… což mi přijde taky dobrý.. a nebo pak ty svrchní kaťátka, do nich plínku a na to ten papírek… stejně v tom mám chaoz :-d
a pro velký úspěch ještě jeden dotaz - když se malá počůrá, tak peru u těch vše v jednom jenom ty „vložky“, nebo pročůrá i ty kalhotky?
tinpet píše:
a pro velký úspěch ještě jeden dotaz - když se malá počůrá, tak peru u těch vše v jednom jenom ty „vložky“, nebo pročůrá i ty kalhotky?
Asi jak u kterých.
Já mám zkušenosti s AIO PopIn a u nich jsem prala jen ty vložky a ty kalhotky jsem používala i na klasické čtvercové plíny jako svrchní kalhotky. Po týdnu jsem je vyprala.
Třeba Anavy peru vždycky - ty mám počůrané dost i ty svrchní kalhotky.
Mommy´s Touch taky peru i s těmi kalhotkami - protože tam je ta vložka našitá a nejde odepnout.
S jinými nemám zkušenost.