Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
ivuska.h píše:M-a-j-a píše:Je v ní i lepková obilnina, takže to záleží, jak kdo chce zavádět lepek. Vědecké teorie se v tomto celkem liší, takže čert ví, jak to vlastně je.
Ivuš a proč by neměla být vhodná ta čtyřzrná?
Já jsem právě četla, že lepek by bylo dobré dávat mezi 6-7m.
No a teď jsem se bavila s manžel. sestřenkou. Má holčičku, která má alergii na lepek. No a teď mají další holčičku a alerg. jí doporučil dávat lepek právě mezí tím 6-7m, protože je ještě dost kojená a prý se tělo s tím lepkem lépe vypořádává. Má to prý nějak souvislost s MM ![]()
asha píše:M-a-j-a píše:Ale neni, oni jeste nemaji takovy chute jako my
Ahoj
Já kaši přidávám do zeleniny.
No a prý se ta nemléčná kaše může dělat i do vody, ale já si myslím, že to bude hnusné.Ja tam treba pridavala ovoce. Stejne jsem pak vecer davala trochu presnidavky i do mlecny kase, tak pak i do nemlecny z vody.
No já nevím
ono už to od pohledu vypadá hnusně ![]()
Dajma píše:
IVO-jj porodila, dokonce až po 2.termínu
Aha, tak ale z toho oboustranného bambus froté by to šlo, ne?
Jojo, to je na to velmi vhodné.
M-a-j-a píše:asha píše:No já nevímM-a-j-a píše:Ale neni, oni jeste nemaji takovy chute jako my
Ahoj
No a prý se ta nemléčná kaše může dělat i do vody, ale já si myslím, že to bude hnusné.Ja tam treba pridavala ovoce. Stejne jsem pak vecer davala trochu presnidavky i do mlecny kase, tak pak i do nemlecny z vody.
ono už to od pohledu vypadá hnusně
Nehodnot! ![]()
M-a-j-a píše:ivuska.h píše:Já jsem právě četla, že lepek by bylo dobré dávat mezi 6-7m.M-a-j-a píše:Je v ní i lepková obilnina, takže to záleží, jak kdo chce zavádět lepek. Vědecké teorie se v tomto celkem liší, takže čert ví, jak to vlastně je.
No a teď jsem se bavila s manžel. sestřenkou. Má holčičku, která má alergii na lepek. No a teď mají další holčičku a alerg. jí doporučil dávat lepek právě mezí tím 6-7m, protože je ještě dost kojená a prý se tělo s tím lepkem lépe vypořádává. Má to prý nějak souvislost s MM
Ano, to je ta nová teorie, že MM chrání zažívací trakt před alergiemi. Dřív se ale zas říkalo, že v půl roce ještě střevo není na lepek zralé, že je líp až později… Takže nejlíp udělat kompromis obojího, tj. kojit hodně cca do 9. měsíce a lepek zavést v tu dobu.
ivuska.h píše:M-a-j-a píše:Ano, to je ta nová teorie, že MM chrání zažívací trakt před alergiemi. Dřív se ale zas říkalo, že v půl roce ještě střevo není na lepek zralé, že je líp až později… Takže nejlíp udělat kompromis obojího, tj. kojit hodně cca do 9. měsíce a lepek zavést v tu dobu.ivuska.h píše:Já jsem právě četla, že lepek by bylo dobré dávat mezi 6-7m.M-a-j-a píše:Je v ní i lepková obilnina, takže to záleží, jak kdo chce zavádět lepek. Vědecké teorie se v tomto celkem liší, takže čert ví, jak to vlastně je.
No a teď jsem se bavila s manžel. sestřenkou. Má holčičku, která má alergii na lepek. No a teď mají další holčičku a alerg. jí doporučil dávat lepek právě mezí tím 6-7m, protože je ještě dost kojená a prý se tělo s tím lepkem lépe vypořádává. Má to prý nějak souvislost s MM
Těžko říct jak to je
Jenže víš jako to je, kdoví jestli budu v 9m ještě kojit ![]()
asha píše:M-a-j-a píše:Nehodnot!asha píše:No já nevímM-a-j-a píše:Ale neni, oni jeste nemaji takovy chute jako my
Ahoj
To je jasné. Třeba jsem přišla na to, že takový pastinák s mrkví a bramborem je dobrota
a taky to nevypadá valně, ale ta kaše prostě vypadá divně ![]()
M-a-j-a píše:ivuska.h píše:Já jsem právě četla, že lepek by bylo dobré dávat mezi 6-7m.M-a-j-a píše:Je v ní i lepková obilnina, takže to záleží, jak kdo chce zavádět lepek. Vědecké teorie se v tomto celkem liší, takže čert ví, jak to vlastně je.
Uz jsem to tu psala pred casem…doporucuje se davat lepek kolem 6 mesice proto, ze se tak pripadna alergie lip pozna. Pozdejs uz je to slozitejsi. Na druhou stranu lepek je pomerne narocny na zpracovani, takze u deti, kde nehrozi riziko alergie (coz se tezko odhadne) se klidne dava mnohem pozdejs. Pokud tam ta alergie je, tak se s tim telo mozna lip vyporada, ale az nebude dite kojeny, stejne se to rozjede. Jde hlavne o to rozpoznani. Ja davala az v 11ti mesicich, alergii jsem necekala, ale davala jsem hodne bacha. Pro mne to bylo prijatelnejsi, nez zatezovat lepkem brzo. Kdyby byl jakykoliv duvod, zacla bych asi driv, ale zas ne o moc.
M-a-j-a píše:asha píše:To je jasné. Třeba jsem přišla na to, že takový pastinák s mrkví a bramborem je dobrotaM-a-j-a píše:Nehodnot!asha píše:No já nevímM-a-j-a píše:Ale neni, oni jeste nemaji takovy chute jako my
Ahoj
a taky to nevypadá valně, ale ta kaše prostě vypadá divně
Vsechny tyhle blivajziky vypadaji priserne ![]()
tak u nas bych s kasi taky nepochodila,to ji taky nejede!
vcera jsem ji ze zoufalstvi dala ochutnat na lzicce banan - jako ze ji to treba zachutna a rozji se… tak ji to prislo tak hnusny, ze se z toho rozbrecela.
dneska zkusim tu hollandii.
a ja zatim sklenickuju, neb z vareni by me trefilo: jednunsklenicku ma natrikrat a jeste vyhazuju…
pardon za diakritiku,pisu z mobilu
asha píše:M-a-j-a píše:Uz jsem to tu psala pred casem…doporucuje se davat lepek kolem 6 mesice proto, ze se tak pripadna alergie lip pozna. Pozdejs uz je to slozitejsi. Na druhou stranu lepek je pomerne narocny na zpracovani, takze u deti, kde nehrozi riziko alergie (coz se tezko odhadne) se klidne dava mnohem pozdejs. Pokud tam ta alergie je, tak se s tim telo mozna lip vyporada, ale az nebude dite kojeny, stejne se to rozjede. Jde hlavne o to rozpoznani. Ja davala az v 11ti mesicich, alergii jsem necekala, ale davala jsem hodne bacha. Pro mne to bylo prijatelnejsi, nez zatezovat lepkem brzo. Kdyby byl jakykoliv duvod, zacla bych asi driv, ale zas ne o moc.ivuska.h píše:Já jsem právě četla, že lepek by bylo dobré dávat mezi 6-7m.M-a-j-a píše:Je v ní i lepková obilnina, takže to záleží, jak kdo chce zavádět lepek. Vědecké teorie se v tomto celkem liší, takže čert ví, jak to vlastně je.
No popravdě já jsem ho teď malé už 2krát dala, protože mám z té alergie strach. cca od 3m jsme bojovaly s hlenovitou stolicí a s krvavýma nitkama v ní, takže mám celkem strach, aby tu alergii neměla, takže uvidíme
Necpu to o ní horem spodem, ale zkusila jsem ![]()
zuzanecka81 píše:
tak u nas bych s kasi taky nepochodila,to ji taky nejede!
vcera jsem ji ze zoufalstvi dala ochutnat na lzicce banan - jako ze ji to treba zachutna a rozji se… tak ji to prislo tak hnusny, ze se z toho rozbrecela.
dneska zkusim tu hollandii.
a ja zatim sklenickuju, neb z vareni by me trefilo: jednunsklenicku ma natrikrat a jeste vyhazuju…
pardon za diakritiku,pisu z mobilu
U nás první reakce na banán byl úplně stejná
Teď jí dávám přesnídávku banán a jablko a je to v pohodě ![]()
ja uz lepkuju, ale velmi decentne: pridavam tak tretinku lzicky te lepkove kase z dmka do zeleniny
zuzanecka81 píše:
ja uz lepkuju, ale velmi decentne: pridavam tak tretinku lzicky te lepkove kase z dmka do zeleniny
Zuzi tak to já jsem jí do jídla dala asi dvě malé (ne plné) lžičky. Jenže ona sní cca 200 a někdy i více
Je to takový malý otesánek.