Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
tinpet píše:
a pro velký úspěch ještě jeden dotaz - když se malá počůrá, tak peru u těch vše v jednom jenom ty „vložky“, nebo pročůrá i ty kalhotky?
Ono záleží.
Mám itti bitti a vždy jsem prala vše.
U svrchňáků je to různý. Někdy mně doma šité flísáčky vydrží celý den a někdy je po prvním použití hodím do prádla.
Příští týden je týden opravdových plen (TOP). V rámci TOPu je docela dost akcí, různé výstavy, přednášky … tak se koukni a třeba něco najdeš.
uf
no nic, zkusím jedny objednat a uvidím
jen ještě nevím, jestli do těch vše v jednom mám mít taky ty separační papírky… a je někde návod na skládání plenek? čtvercových? ještě jednou moc díky za vyčerpávající odpovědi ![]()
pomeranca píše:
Ted jsem byla u babičky… a ona se přiznala, že má bércák přes půl nohyno taky to mohla říct dřív. A že jí z toho teče, má věčně mokré ponožky kalhoty i papuče
No tak honem vymýšlím, co na to. Nemáte někdo s bércákem zkušenosti, co se na to dává
Hemagel – http://www.lekarna.cz/hemagel-30g/.
Jinak nemám dočteno, byli jsme v Ikei, dojeli jsme domů a Ondrův dudlík nikde. V autě ho ještě určitě měl, doma už ne, na trávníku není, doma taky ne, tak nevím. Zatím po něm neteskní, jen si mírně stěžuje, tak uvidíme. Mám tu sice asi 5 dalších dudlíků, ale on všechny krom toho svého starého hnusáka odmítá ![]()
ivuska.h píše:pomeranca píše:
Ted jsem byla u babičky… a ona se přiznala, že má bércák přes půl nohyno taky to mohla říct dřív. A že jí z toho teče, má věčně mokré ponožky kalhoty i papuče
No tak honem vymýšlím, co na to. Nemáte někdo s bércákem zkušenosti, co se na to dává
Hemagel – http://www.lekarna.cz/hemagel-30g/.
Jinak nemám dočteno, byli jsme v Ikei, dojeli jsme domů a Ondrův dudlík nikde. V autě ho ještě určitě měl, doma už ne, na trávníku není, doma taky ne, tak nevím. Zatím po něm neteskní, jen si mírně stěžuje, tak uvidíme. Mám tu sice asi 5 dalších dudlíků, ale on všechny krom toho svého starého hnusáka odmítá
To jsou závilosti.
Já dnes odpoledne jezdila po prodejnách nábytku (XXXLutz, Mobelix, sconto) a hledala nějakou skřín, která by se hodila k nábytku z IKEA. NIc jsem nenašla, takže ted hledám inzeráty na prodej.
ahoj holky!
mám taky závisláka - na svém mlíku
ona prostě jakékoliv um odmítá
všichni radí, že až bude mít hlad, vypije to. jo, prdlajs. jedla ve dvě a v 8 večer nám tu ječela hlady - fakt totál hysterák, ovšem um ne-e, to spustila ještě větší řev. nakonec jsme do ní narvali asi šedesátku a usnula.
na tohle nemám nervy, to je pro ní šílený trauma, ať mi nikdo neříká, že ne
tak od zítra zkusím to hnusné um pomalu namíchávat do svého mlíka. a když ani tohle nezabere, tak fakt už nevím. asi bude o jogurtech a kaších ![]()
Zuzi a kolik vypije normálně tvého mlíka? Ono to totiž vypadá, že moc mlíková nebude
Třeba jí bude stačit ráno a večer a přes den fakt jogurt ![]()
Taky mam zavislaka na MM. A zatim ani neodstavuju, kojim tak 1 az 3× denne, vecer vzdycky. Mlika uz asi moc nevypije.
A srajdi porad, trikrat denne a je to teda sila. Navic mi dosly separacky, tak to lepim eonackyma ubrouskama, uz nechciii… u ostatnich clenu se to projevilo jednorazovym prujmem, takze celkem ok. Ale jak jsem cetla, radi to ted uplne vsude.
maji,bez příkrmů pila cca 190,180,150,180,80. moc toho nedala. a teď co má k tomu zeleninu a ovoce, zapíjí to tak. 120kama. děs
zuzanecka81 píše:
maji,bez příkrmů pila cca 190,180,150,180,80. moc toho nedala. a teď co má k tomu zeleninu a ovoce, zapíjí to tak. 120kama. děs
Jakože jí dáš zeleninu a pak ještě mlíko?
Malá teda po zelenině nikdy mlíko nechtěla, až tak za dvě tři hodinky, a to třeba snědla jen 100g zeleniny, ale pít nechtěla.
Teď už jí velké porce na oběd, mlíko má ráno, odpoledne a večer - mlíka pije 180ml v jedné dávce.
Mně po příkrmu (ovoce či zelenina) chce dokojit vždycky. Včera snědla ovoce ze skleničky (normálně vařím), a to celou 200g a ještě se dokojila
Večer jsem uvařila zeleninku a snědla celou misku na pudink plus samozřejmě dokojit ![]()
Já nevím, kam to dává, vždyť je malinká a hubená ![]()
Brunifid píše:
Mně po příkrmu (ovoce či zelenina) chce dokojit vždycky. Včera snědla ovoce ze skleničky (normálně vařím), a to celou 200g a ještě se dokojilaVečer jsem uvařila zeleninku a snědla celou misku na pudink plus samozřejmě dokojit
Já nevím, kam to dává, vždyť je malinká a hubená
No jo, to jsou geny…muj sedmiletak vazi asi 22 kilo…pro srovnani jeho stejne stara kamaradka ma o deset vic
No a zere jak prokopnuty.
Mel to tak vzdycky, nastesti mel baculaty oblicej, tak mi vsichni rikali, jaky je to krasne oplacany miminko…a pod oblecenim tycka ![]()
asha píše:
No jo, to jsou geny…
To ale nevím čí geny by to byly, já jako dítě nejedla, byla jsem živá ze vzduchu, furt mi vyhrožovali ozdravovnou (a já si přála hladomornu), ségra to samé. Jak prokoplá žeru cca od puberty dodnes ![]()
moje dite nezere nic jinyho nez MM
neeee abych ji nekrivdila da tu malou sklenicku ovoce a cca ctvrt az pul, kdyz je velice dobry den tak 3/4 maly sklenicky zeleniny…a vzdy nasleduje mliko
Zuzi tak to jo. Já jsem myslela, že pila méně ![]()
Bruni já bych mohla taky hned po jídle dokojovat a to sní taky 200, ale vždycky čekám tak hodinu, protože mám strach, aby mi malá potom neblila.
Maja: Já bych taky ráda počkala, jenže ona chce HNED
Zas si říkám, že má třeba žížeň, já taky piju hnedka po jídle a ne až za hodinu ![]()