Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
ahoj!
holky, jak uspáváte dítě? u nás se večer usíná totálním hysterickým řevem, při kterém zalíhají uši.
a vydrží ječet fakt dlouho. rudá, ani nadechnout se nemůže… absolutně netuším, co s ní ![]()
zuzko nase stepka ted pro zmenu nechce usinat sama, tkz dokud nevytuhne totalne tak musim lezet u ni, a tak cca za hodku, nekdy hodku a pul se probudi s hysterakem, kolikrat nejde utisit jedine u prsa… taky nevim co s tim ![]()
a jeste si me minulej tejden rozmazlila, spala do 9, parkrat jsem vstavala driv jak ona a od vikendu vstava na 6 ![]()
Zuzi mi dáme malou do postýlky, dáme křížek, zhasneme a jdeme pryč. Ale malá chodí spát tak kolem půl deváté a do postýlky ji dávám v polospánku ![]()
Ja davam do postylky a odejdu. Delam to zhruba od tri mesicu, do ty doby byl s nama v obyvaku do pulnoci. Nejvic jsem si to vyzrala s Matysem, to jsme uspavali a pak tam na stridacku chodili. S dalsima detma uz to dost dobre neslo ![]()
Jen mam teda pocit, ze se B. bude dost tezko vzdavat toho prsa pred spanim…
tak to jste mi moc nepomohli. nela si začne šůrovat oči a tahat se za ucho - znak, že je ospalá. dám do postýlky. chvíli jen tak leží a kouká. pak začne kňourat a přetáčet se na břicho. a pak víc a víc řve, až je úplně nepříčetná
a jestli je sama, nebo u ní někdo je je fuk.
zuzanecka81 píše:
tak to jste mi moc nepomohli. nela si začne šůrovat oči a tahat se za ucho - znak, že je ospalá. dám do postýlky. chvíli jen tak leží a kouká. pak začne kňourat a přetáčet se na břicho. a pak víc a víc řve, až je úplně nepříčetnáa jestli je sama, nebo u ní někdo je je fuk.
Tak my uspáváme a spí s náma ještě pořád v posteli.
Ale taky mě to občas točí, když nechce zabrat a dělá si z maminky prolízačku.
zuzanecka81 píše:
tak to jste mi moc nepomohli. nela si začne šůrovat oči a tahat se za ucho - znak, že je ospalá. dám do postýlky. chvíli jen tak leží a kouká. pak začne kňourat a přetáčet se na břicho. a pak víc a víc řve, až je úplně nepříčetnáa jestli je sama, nebo u ní někdo je je fuk.
tak mě jedině napadá, že by to mohla dělat z přetažení. Nám se občas stane, že Marečka dáme do postýlky, já se k němu nakloním, aby věděl, že tam s ním jsem a tak usne a já pak odejdu. Když se nám tohle někdy nedaří, že jako nemůže zabrat, tak ho mezitím vždycky ponosím a zkouším ho do té postýlky pořád vracet. A právě někdy na rukou už pak spustí hysterák a to je u nás, že už se mu chce jako hodně spát a že my ho nenecháme ![]()
No, já obě děti cca do 8 měsíců uspávala chování a houpáním na miči. Kolem toho 8 měsíce jsem je začali ukládat do postýlky a oba se velmi rychle naučili usínat sami. Takže neporadím. Jne jsme teda měli od začátku vytovřený rituál, který postupně upravoval.
Včera dorazila plenka z Fleru od Aleeczech. Je prostě jiná. NEjsem nadšená,a le ani zklamaná. blbý je, že nejse vyfotit na Polince.
Přijde mi, že je pěkně ušitá, je dost velká. JE krásně měkoučká. ALe je fakt tenká, je to vrstva úpletu a aksamitu. Ale vkládačky jsou pěkné, takže savost bude střední. Líbí se mi, že tím, jak je tenká, tak netvoří žádný pbjem na bocích a bříšku. Jen teda jsou potřeba svrchňáky na patentky. Natahovací nefungují, to se mi to celé rozpadne.
Nám se spaní pokazilo asi před 14 dny - normálně jsme jí dali do postýlky, rozsvítili hračku, zavřeli dveře a usnula do minuty.
Teď s ní musím tak hodinu ležet u nás v posteli než nevytuhne. A včera třeba jsme takhle leželi já jí položila zpět do postýlky a ona si klidně ještě půl hodiny pochodovala než usnula. Samozřejmě s šíleným řevem (ale od včera má taky plnou pusinku i krk aftů
- takže to bylo možná i tím). Dávala jsem na to homeopatika celý den, k večeru se zdálo že je to pryč a teď ráno to vypadá úplně stejně jako včera před léčbou ![]()
petka.konecna píše:
Nám se spaní pokazilo asi před 14 dny - normálně jsme jí dali do postýlky, rozsvítili hračku, zavřeli dveře a usnula do minuty.Teď s ní musím tak hodinu ležet u nás v posteli než nevytuhne. A včera třeba jsme takhle leželi já jí položila zpět do postýlky a ona si klidně ještě půl hodiny pochodovala než usnula. Samozřejmě s šíleným řevem (ale od včera má taky plnou pusinku i krk aftů- takže to bylo možná i tím). Dávala jsem na to homeopatika celý den, k večeru se zdálo že je to pryč a teď ráno to vypadá úplně stejně jako včera před léčbou
Peti, to se klidne stat muze, davej ty homeo porad. Nekdy dojde pred vylecenim ke zhorseni… ![]()
asha píše:petka.konecna píše:Peti, to se klidne stat muze, davej ty homeo porad. Nekdy dojde pred vylecenim ke zhorseni…
Nám se spaní pokazilo asi před 14 dny - normálně jsme jí dali do postýlky, rozsvítili hračku, zavřeli dveře a usnula do minuty.Teď s ní musím tak hodinu ležet u nás v posteli než nevytuhne. A včera třeba jsme takhle leželi já jí položila zpět do postýlky a ona si klidně ještě půl hodiny pochodovala než usnula. Samozřejmě s šíleným řevem (ale od včera má taky plnou pusinku i krk aftů- takže to bylo možná i tím). Dávala jsem na to homeopatika celý den, k večeru se zdálo že je to pryč a teď ráno to vypadá úplně stejně jako včera před léčbou
Dr mi říkala i 5 dní
- akorát teď nás čeká čistící akce - všechny hračky a prostě všechno vydezinfikovat
to bude akce ![]()
petka.konecna píše:asha píše:Dr mi říkala i 5 dnípetka.konecna píše:Peti, to se klidne stat muze, davej ty homeo porad. Nekdy dojde pred vylecenim ke zhorseni…
- akorát teď nás čeká čistící akce - všechny hračky a prostě všechno vydezinfikovat
to bude akce
Panejo
To ti teda nezavidim. Ja se desim vsi, protoze si nedovedu predstavit, jak uplne vsechno peru ![]()
asha píše:PanejoTo ti teda nezavidim. Ja se desim vsi, protoze si nedovedu predstavit, jak uplne vsechno peru
Tak já asi všechno čistit nebudu, třeba malá má na zemi plyšáky ale nehraje si s nima. Ona si hraje většinou s plastovými nebo dřevěnými štěrkadli a takovými. A to asi hodím do vany s vodou a octem ![]()
Zuzko: Stela takhle usínala do Silvestra. Mně to způsobovalo křeče v břiše až. Pak jsme vychytali režim no.
Teď usíná tak, že ji dáme do postýlky, hračku, jeden z nás je tam s ní dokud neusne. Přes den ji dám do postýlky, vzpomenu si na něco na sporáku, letím jak šílená, přiběhnu nahoru a dítě spí. Večer tohle nezabírá.
![]()