Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
rosslyn píše:
děkuju!tak teď ji v tom nechám, protože chvilku zmateně koukala, co se děje a pak spokojeně usnula. Jak má ale ty nožičky od sebe, tak vypadá jako přejetá žábaNo, co, však my se do toho dostaneme:)
rosslyn neboj, ona brzy doroste a už nebude vypadat jak přejetá žába.
![]()
Achdarek píše:Katy2 píše:Máš tam hlas.
Ahoj holky, zdravím po delší době, už tu moc nechodím, přeci jen už mám Eli přes den odplenkovanou, plíny má jen na spaní.
Ale chtěla jsem vás poprosit, zda vy co jste registrované na farmeres, zda by jste nám nedaly hlas ve fotosoutěži, je to fotka Eliška, poznávací znamení, velký černý pes.Díky všem které hlas dají.
![]()
A koukám, že řešíte oblečení, my teď chodíme ven hodně na lehko, ale nohy má stále zakryté a to především kolena, nerada bych, aby když sebou praští na beton byla celá sedřená, už tak je obitá jak po boji.
TAk to máš super, že máš Eli bez plenek. Co ted budeš šít?
Hmm ti nevím, zatím jsem se k ničemu nedokopala.
![]()
Mirii píše:
Fly a v cem peres? Ja zase zjistila ze na plenach zustava nejspis prasek…prala jsem s plenama i spinave pul pytle na pleny a ten pytel je vevnitr celej lehce slizkej a proste na nem jde poznat ze tam ty zbytky prasku jsou…tak asi budu jeste muset ubrat,nebi pridat machani
Zpátky v persilu, po dedře se mi osypávala ze separaček a perlanu.
Ale už je tam jen po dně, tak pak chci zkusit ecover, i když v tom jsem taky kdysi zkusila a fleky zůstaly.
Fly to je teda dost divny,ze tam mas fleky po curani
a nepouzivas treba nejaky krem na zadek? Ja kdyz maznu male zadek rybilkou,tak se to pak vetsinou nevypere ze separacky..ale fleky na plinach nemam a to pouzivam,ecover,orechy a nebo ted jeden tady jejich eco prostredek…a ecover jsem mela i tekuty i prssek a ok…
Mirii: Nepoužívám, naprosto minimálně, jen když je potřeba a tohle jsou fleky žluté. Přesně ta kolečka, co jsou, když čůrá. ![]()
Ahoj, tak se jdu nahlásit jako nová látkařka. Zatím jsem ďneska zkoušela vv a svrchňáky a teď jsem malou poprvé zamotala do čč a svrchňáků. vypadá spokojeně:) Jsem zvědavá na to praní a skladování, ale jinak tady stepuju a čekám až budu moct zase přebalit:)
Flyi to je divny, ale hadam ze to bude pracim praskem..davas predpirku nebo machani navic? To by take mohlo pomoct… A vesis na slunicku, nebo nemate balkon? Mm dojem zes psala,ze leda veset nad silnici
ale ja nemam flekate pliny ani po vyprani,natoz naslunicku......a jeste bych zkusila pridavat pekarbonat,ten ja teda k plinam davam skoro pokazde ![]()
Mirii: Dávám je na balkon, kupodivu voní vzduchem i nad tou silnicí (jako od silnice dělí náš balkon chodník a zeleň a taky pár metrů krychlových vzduchu), ale jsou flekaté. I když mi tu celé dopoledne praží slunce. Dávám je na nějaký program, kde je trojí máchání. ![]()
tak tady asi budu teď otravovat častěji…otázka č. 1 - přijde mi, že má strašně velký balík mezi nožkama. Co je tlustší - kalhotovka a svrchňáky nebo novosklad, vkládačka a svrchňáky?
a č.2 - asi jsem paranoidní, ale přijde mi, že pokaždé, když ji dám látku, tak pláče a vzteká se,je to možný, že je potřeba, aby si mimčo zvyklo na ten větší balíček? Jednou jsem ji odpo dala pampersku, když jsme jeli na nákup a bála jsem se, že toblbě vážu, aby mi to neproteklo a byla vpohodě. Teď na noc jsem ji přebalila taky do pampersky a je taky klid ![]()
Holky řešíte tu praní - v čem tady tak převážně perete? Já teda zatím vše v tekuté Lovele, s tím že předtím plenky potřu žlučákem, ale přemýšlím i nad něčím jiným…třeba nad těma ořechama, ale musím se přiznat, že tak úplně nevěřím, že to dokonale vypere…co vy na to? ![]()
Rosslyn, přesně to jsem tu řešila před pár dny - že je malý v těch čtvercovkách jak Ferda Mravenec a že to možná na něho neumím umotat…ale tak zas má teprve 14 dní, tak si říkám, že to tak na mě působí, že on je prostě jen moc maličký ještě
Taky je to prostě pořádný balík na té jeho prdelce, ale tak tváří se spokojeně, tak snad je to OK…
Ale teda nemůžu porovnat, co je větší, jestli kalhotková nebo čtvercovka…zatím používám jen čtvercovky a popravdě bych u nich ráda co nejdýl zůstala…i když něco maličko kalhotkových mám samozřejmě taky…chci spíš přikoupit ještě nějaké AIO, pro manžela - teda jako né pro něho
- až bude malého balit - aby to měl snadnější…
Flyingfrog píše:
Jo a jedno farmers dítě.(až na čapku a ponožky)
Jé, to je bomba! To by se mému muži vojákovi určitě moc líbilo ![]()
Ahoj, prosím zkušené látkařky o radu - jaké jsou nejlepší kapsovky? Mám zděděné od sousedky 4 smart nappy z anglie: smart nappy , ale ty u nás nejsou k sehnání, tak sháním nějaké hodně podobné. Tyhle mají kapsu z nějakého „šusťáku“ (ne PUL, jde to krásně profouknout) a vnější je také nějeký zcela prodyšný materiál na vnitřní straně krásně hebounký. Z popisů na netu si nějak nemohu vybrat co by mohlo být nepodobnější. Moc děkuji za rady!
Jinak abych se trochu představila - mám holčičku 2měsíce, látkujema od začátku krom asi 10dní. Že budu látkovat jsem přemýšlela ještě než se narodila, ale říkala jsem si že to nechám časem až jak se rozběhnem. Ale malá si to zařídila jinak - už v poro se mi oprudila a domů jsme přišli s zadkem jak pavián, do pár dnů úplně do živa rozmokvané. Zajela jsem na doporučení kožařky hned pro čč a už jsem balila, ze začátku to byl frkot - přebalovala asi co půl hodiny, pořád byla pokaděná, tak si dovedete prředstavit ty hromady plen, trvalo to asi pět neděl, než se jí stolička srovnala a za tu dobu jsem ten její zadek proklínala že nesnese jednorázky, ale ted jsem ráda
u látek zůstanu! A jak rády používáte - stává se ze mě závislák, zatím se chodím jen kochat do e-shopů, doma mám jen čč + 2× svrchní pulky, 3× svrchní fleesky a 4× kapsovky smart nappy, ale hodlám rozšiřit o víc těch kapsovek. Myslím že budou nejlepší volba, chtěla bych do nich vkládat i čč, když jich mám mraky..
Omlouvám se za výlev, ale nemám si s kým o tom pokecat ![]()
rosslyn: Ahoj
Já ze začátku dávala jen novosklad z jedné plínky, právě proto, aby to bylo menší. Později ze dvou. Kalhotovek jsem měla jen pár a to vícevelikostních, takže žádný velký zadek. Naštěstí mám malého obříka a od takových 4 měsíců není problém používat jednovelikostní plenky. ![]()
Jinak je asi možné, že si potřebuje na větší balík zvyknout. Ale je ještě malá, určitě si brzo zvykne na látku, když ji budeš hodně dávat ![]()