Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
locika Já peru v mýdlovém slizu a stačí to
strouhám do toho ještě tak třetinu žlučáku. Ale mladej tvoří povětšinou už jen tuhou stolici, takže fleky moc neřeším. Ze začátku mi tam občas něco zůstalo, ale časem se to zase vypralo ![]()
Stased Vítej mezi závisláky
S kapsovkama neporadím, mě nijak neoslovily. Jen jsem tu občas zahlédla značku fuzzi bunz, že prý je dobrá.
Jojo, ze začátku je to drsný, pak se to srovná a postupně toho ubývá, já teď peru jednou za 2,5 dne
dřív jsem měla občas problém, aby to všechno stihlo uschnout
Tak jsem si říkala, jak mám hodné dítě, že mě nechá na emimi, nic nechce, dokonce ani nakojit… No našel na zemi sudocrem a udělal si pleťovou masku, zábal na ruce a taky ochutnal
![]()
locika píše:Flyingfrog píše:Jé, to je bomba! To by se mému muži vojákovi určitě moc líbilo
Jo a jedno farmers dítě.(až na čapku a ponožky)
Vojakovi?
![]()
Ty taky???
![]()
Ahojky, tak dneska prvně látkuju
Donutily mě k tomu vaše ohlasy a hlavně okolnosti - s hrůzou jsem včera večer zjistila, že mi zbyla jedna jednorázovka
Naštěstí jsem včera vlítla v obchoďáku do dětského shopu, a protože mi ještě nedorazily naobjednané proprietky, jen pro případ nouze (netušila jsem, že přijde tak brzy
) koupila obyč svrchňáčky g-mimi a separačky Canpol Babies (jiné neměli)… No a dneska od rána běháme s čč mezi nožičkama
jen si nejsem moc jistá, zda vůbec správně skládám plínku
Ještě sháním nějaké ňaminkové svrchňáčky pod letní šatičky, je to pro 9 kg holčičku, tak kdybyste se jich chtěl někdo zbavit, písněte mi, prosím
a držte nám palce, ať mi malá moc nepočůrá byt po mém neodborném látkování ![]()
tys dávala ze začátku jenom novosklad z jedné čč, na to separačku a nazdar? Už navíc žádná vkládačka?
A Emmča teda na šest neděl není žádný drobek..má 62cm (musím nakupovat už 68!!!)a 5300g. Na menším mimi by ta plína asi byla větší než celej prcek ![]()
ahoj děvčata, koupila sem si 50ks čtvercových plen, že pojedeme doma na čtvercích akorát sem si blbec koupila rozměr 70×80
je nějaká šance z toho složit novosklad nebo si je mám radši přešít
já vím sem tele ![]()
rosslyn píše:
tys dávala ze začátku jenom novosklad z jedné čč, na to separačku a nazdar? Už navíc žádná vkládačka?
Ahoj, já jsem to tak dělala jeden čč na novosklad, separačku a svrchňáky. Přebalovala jsem s každým krmením, takže co 2h a vydrželo to v pohodě, neěmla jsem pocit že je malá v mokru.
Doteď dávám jen jeden čč na novosklad a bohatě stačí na ty dvě hodiny.
iiiv píše:
ahoj děvčata, koupila sem si 50ks čtvercových plen, že pojedeme doma na čtvercích akorát sem si blbec koupila rozměr 70×80je nějaká šance z toho složit novosklad nebo si je mám radši přešít
já vím sem tele
Já mám doma čč staré 12 let a určitě to nejsou čtverce ale spíše už takové obdelníky a vždycky jsem z toho nějak ten novosklad uvázala, jen to nebylo tak výstavní, jako opravdu ze čč které byli čtverci ![]()
Holky, pomoc
tak nejen, že už se mi podařilo u svrchňáčků zlikvidovat gumičku kolem křidýlka, ale ještě jsem teď zjistila, že obyč složení plínky - na obdélníček (dlouhý) a na třetiny je asi blbě…? Mám se naučit novosklad nebo draka??? to znamená, že ještě musím pořídit snapi sponku? díky
tinpet píše:
Holky, pomoctak nejen, že už se mi podařilo u svrchňáčků zlikvidovat gumičku kolem křidýlka, ale ještě jsem teď zjistila, že obyč složení plínky - na obdélníček (dlouhý) a na třetiny je asi blbě…? Mám se naučit novosklad nebo draka??? to znamená, že ještě musím pořídit snapi sponku? díky
Já dávala vždycky jen čtverce narovno (tak jak to popisuješ ty), kombinovala jsem je s vícevrstevnýma a tak nějak jsem neměla chuť se novosklad učit. Pravda, utíkalo to na svrchňáky, ale na oblečení málokdy.
Měla jsem BambinoMio kalhotky.
rosslyn: jo, ze začátku jen jeden čtverec, separačku, svrchňáky a nazdar. Asi tak do měsíce, takže pro tebe (teda pro tvou malou) bych už něco přidala ![]()
iiiv taky jsem to skládala s ne úplně čtverců… zkus, jak to půjde a uvidíš
tinpet jestli to jde až na svrchňáky, tak se sklad zkus naučit. Pochopila jsem správně, že tvoje dcera má 9 kg? tak to určitě draka, do novoskladu ze 70×70 se nevejde. Snapi sponku jsem si pořídila, až když synovi bylo 7 měsíců. Do té doby jsem zvládala jednou rukou nadzvednout zadek a zároveň přidržet sklad a druhou podsunout kalhotky. pak začal hodně zdrhat, tak už to bez snapky nešlo
ahoj holky, hlásím se po odmlce. Teď se pořád něco děje. Malej už se válí jen v tričku a kalhotkový plence a ty barvičky a vzory vypadají super. Konečně jsou vidět ![]()
Moje prezentace látkovek v mateřském centru docela zaujala, tak jsem zvědavá, ale vypadá to, že se pár mamin chytlo.
Ad čtverce 70×80. No já už čtverece souměrný taky nemám, to znamená, že u tebe ta šance po pár vypráních bude
zatímco my ostatní už z toho máme obdelníky, kosočtverce a já nevím co
koukám po nějakých kalhotovkách. Jakou máte zkušenost s Ella´s house? A Itti bitti SIO - nechápu proč je dražší než AIO? Jaký je mezi nimi rozdíl? musí se na SIO kupovat PULky? nějak tomu nerozumím, co je snap in one?
Ty jo, do toho draka se mi moc nechce, narovno je to nejpohodlnější
jen zase nevím, jestli stačí jedna plenka čč, nebo mám dávat ještě vkládačku třeba bambusovou… díky za rady
myslím, že tu budu ještě dlouho otravovat ![]()
rosslyn píše:
koukám po nějakých kalhotovkách. Jakou máte zkušenost s Ella´s house? A Itti bitti SIO - nechápu proč je dražší než AIO? Jaký je mezi nimi rozdíl? musí se na SIO kupovat PULky? nějak tomu nerozumím, co je snap in one?
SIO znamená, že je to jako AIO, ale vkládačky se tam dají připnout pomocí patentků.