Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
juuuu to je parada
gratulace!!
jinak ja mam na plinkach avivaz jo
mamce se z minulyho prani nejak proste nespotrebovala, vubec ji ten program nevzal tak jenom doufam ze se mi to z plen vypere, ctverce jsou mi fuk ale mela jsem tam tri kalhotkovy ![]()
Leni jasně že vypere..proč by se nevypralo..to vůbec neřeš..je to jen aviváž - žádná žíravina
![]()
Ivušce moc gratuluju ![]()
Přidávám jednu fotku neplínkovou, ovšem není zase úplně OT ![]()
V sobotu jsem měla sraz po x letech se spolužáky a hlídal manžel. Děti jsem uložila a odjela, kolem půlnoci mi volal, ať přijedu, že Violka hrozně pláče
-normálně se budí až ráno, ale jak vytáhnu paty…
Přijela jsem a manžel se chlubil, jak jí přebalil a chtěl jí dát lahev, ale že nechtěla
Přebalil tak, že vyměnil babmusku v HHS( tu nechal původní), vlňáčky naruby. Chtěl jí nacpat mlíko z krabice
ale jak není na flašku zvyklá, tak ho nechtěla.Naštěstí. Normálně jsem měla záchvat smíchu
![]()
Pastelko: Máš odvážného muže
![]()
Já dnes byla u zubaře… letos už potřetí a bohužel ještě ne naposled.
A jsem zas o dvanáct set lehčí
A manžel hlídal a zvládl to skvěle… ale Šimon už naštěstí jí i příkrmy, tak to měl snadné
Ahoj, přicházím opět s dotazem. Znáte to, člověk proleze kdejakou diskuzi, všude se dočte něco jiného
Prostě budu chodit sem, tady jsou největší profíci ![]()
skladování plínek - vezmu kbelík, dám do něho tu síťku, do půlky naliju vodu a pak do toho hážu plenky - počůraný rovnou a pokaděný nejdřív opláchnu, potřu žlučovým mýdlem a pak hodím do kýble. Do kýble můžu nakapat i třeba tea tree kvůli smrádku a bakteriím - je to tak?
praní plínek - tady v tom mám víc otázek. Koupila jsem mio fresh a teď jsem se dočetla, že v tom se ani plíny neperou, že se používá spíš jednou za čas asi jako vanish - na fleky a jako desinfekce? A plenky perete normálně teda v čem? Někde jsem četla, že v nějakých ořeších, které se můžou použít 3× za sebou, ale nesmí vyschnout..no, tak to je mi prd platný, protože tolik praček za sebou nedám…
Plínky stačí skladovat bez té vody…normálně dáš sítku a rovnou házíš.Pokaděný samozřejmě jak píšeš, opláchnout a potřít žlučákem. Kapu na dno a na víko. Střídám eukalyptus s TT.
Prát můžeš v čem chceš, já peru ve slizu, někdy v Excelu, teď mám třeba Persil(páč byl k němu box s víkem)je to fuk. Na skvrny přidávám perkarbonát.
rosslyn píše:
Ahoj, přicházím opět s dotazem. Znáte to, člověk proleze kdejakou diskuzi, všude se dočte něco jinéhoProstě budu chodit sem, tady jsou největší profíci
![]()
skladování plínek - vezmu kbelík, dám do něho tu síťku, do půlky naliju vodu a pak do toho hážu plenky - počůraný rovnou a pokaděný nejdřív opláchnu, potřu žlučovým mýdlem a pak hodím do kýble. Do kýble můžu nakapat i třeba tea tree kvůli smrádku a bakteriím - je to tak?
praní plínek - tady v tom mám víc otázek. Koupila jsem mio fresh a teď jsem se dočetla, že v tom se ani plíny neperou, že se používá spíš jednou za čas asi jako vanish - na fleky a jako desinfekce? A plenky perete normálně teda v čem? Někde jsem četla, že v nějakých ořeších, které se můžou použít 3× za sebou, ale nesmí vyschnout..no, tak to je mi prd platný, protože tolik praček za sebou nedám…
Ja skladuju „nasucho“, suchy to neni, kdyz zahovnousovany pliny beru nejdriv zlucakem…ale hazim rovnou do kyble bez vody, to uz by na mne bylo prilis
A kapnu na to teetree oil. Mio fresh je desinfekce, ale nikdy jsem ji nemela.
Ja peru v oresich. Muzes pouzit az trikrat za sebou (spis dvakrat), pokud peres na 40 a nenechas je vyschnout. Ja uz to davam s prehledem, denne nejmin dve pracky mivam. A nekdy zas zadnou
Ale to neznamena, ze je tak pouzivat musis, pokud je budes mit na pliny a budes prat na 60, stejne je to na jedno pouziti. Ale stale to vyjde nejlevnejs
A pridavam k tomu perkarbonat sodny, je to cisty a bez fleku.
děkuju moc. A co si myslíš o pracím gelu z mýdlových ořechů? A kolik zhruba praček vypereš z kila těch ořechů? Jaký je dávkování?
Pastelka píše:
A ještě jednu sourozeneckou…pro Mirii
JSou úžasný. U nás už to takový roztomilý není. ted se furt perou.
![]()
rosslyn píše:
děkuju moc. A co si myslíš o pracím gelu z mýdlových ořechů? A kolik zhruba praček vypereš z kila těch ořechů? Jaký je dávkování?
Mela jsem i ten gel…no u mne za vice penez stejna muzika
A to kilo…to ti nereknu, pisou, ze vydrzi cca 3/4 roku az rok. Zalezi, jak peres casto. Ja mela prvni kilovku urcite hodne pres rok, ale neprlala jsem v tom vsechno. A je teda dulezity nenechat ty orechy vyschnout, pytlik se musi uzavrit, aby k tomu nesel vubec vzduch.
aha, já myslela, že to vydrží tak na 5-10 praní
a kapeš tam na to nějaký olejíček? dává se to teda rovnou do bubnu, dávkování na tom bude asi napsaný…Kde se na to dá sehnat ten pytlíček?
Pastelka píše:
Achdárkunestraš!![]()
Furt ne, ted se tu zrovna honí a piští. ![]()