Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Lociko, já dělala pro malou novorozenecký sklad, zezačátku nám to stačilo že to nepročůrala, pak jsem začla do toho přidávat vkládačky… A nepřišlo mi že by v tom měla velkou prdelku
zkusím najít fotečku
Snapku jsem začla používat asi až v půl roce, dřív tak nějak nebylo třeba, jen jsem zahla růžky pod plenku ![]()
Locinkoperu vše na 60. Zkus přidat sůl na skvrny-mají v DM, nebo perkarbonát, ten to vybělí.
A taky se přidávám ke gratulaci
Hlavně to jméno jste vybrali krásné
Mám taky jednoho N.doma ![]()
Tady jsou malé asi 2 týdny
je to focený zespodu, tak vypadá větší… ale neměla ještě ani 3kg, tak to taky hraje roli ![]()
Petko, díky za fotku, tak tak nějak podobně to vypadá u nás taky, tak to jsem klidná ![]()
Myšičko, taky dělám novorozenecký sklad (jiný totiž neumím
), ale malý hodně čůrá a taky kadí spíš vodu než vaječinku, tak proto radši i vkládačku…no a nedat snapku, tak se mi to hned rozpadne určitě
On se u toho Nori vždycky vrtí jak žížala, mám co dělat, aby se mi to nerozsypalo pod rukama
![]()
Pastelko, tak ta sůl mě nenapadla, ale to žlučové mýdlo mi zatím přijde dobré…až se konečně dostanu do obchodu, tak zkusím i tu sůl teda…
Jinak Norberta vymyslel manžel, chvilku mi trvalo, než jsem se rozhodla pro, ale teď to jméno už miluju ![]()
Myšičko, tak to je fakt úhledné…a dívám se, že to máš až hodně nad pupík, mně to dosahuje jen těsně nad…
A taky se dívám na obě fotky i od Petky, že to máte tak hezky složené kolem těch nožiček, a to mi právě nejde…snažím se to trošku zahýbat směrem ven, ale vždycky mi tam zůstane díra…
Jinak kalhotky používám PUL, jiné zatím ani nechci, i když věřím, že třeba ty fleecové jsou asi příjemnější, ale já se cítím jistější, když mu dám ty PULky…
Mysicka31 píše:
Tady jsou malé asi 2 týdnyje to focený zespodu, tak vypadá větší… ale neměla ještě ani 3kg, tak to taky hraje roli
Mysicko krásně zavinuté miminko
..Mohla by jsi dělat prezentace plín..Tak jsem já naši malou neměla nikdy pěkně zabalenou..
Lociko, vidíš jsem úplně zapomněla na to, že jsem zezačátku používala místo vkládačky takové ty babmbusové čtverce (30×30) od Kikka, složené na 1/3 sají úplně bezvadně
a u takovýchto mrňousků nezaberou tolik místa
když mi dojdou vkládačky, tak je dávám ještě i dneska ![]()
Jsou to tuším tyto http://www.branakdetem.cz/…30cm-9ks.htm
Mysicka31 píše:
Lociko, vidíš jsem úplně zapomněla na to, že jsem zezačátku používala místo vkládačky takové ty babmbusové čtverce (30×30) od Kikka, složené na 1/3 sají úplně bezvadněa u takovýchto mrňousků nezaberou tolik místa
když mi dojdou vkládačky, tak je dávám ještě i dneska
Jsou to tuším tyto http://www.branakdetem.cz/…30cm-9ks.htm
Ja je pouzivam furt, jsou nejlepsi ![]()
Mysicko, tý jo, fakt krásně zabalené mimčo, to já se můžu jít zahrabat ![]()
To máš jako klasický novosklad, jo?
Zelazuzu, díky moc
i by mě to bavilo
jen nevím kde, tak „obtěžuji“ své kamarádky a dvě z 5 jsem už z jednorázovek převedla na látkování
![]()
Lociko, já se nejjistěji cítím ve vlňácích, proto je taky dávám nejraději, ale teď kvůli „objemnosti balíku“ pod nima už jen na noc, teď tedy zkouším ty háčkované a ty jsou NEJ, zkouším tedy teprve druhým týdnem a udělala jsem je krapet menší ![]()
K úhlednosti balení… malá se mi taky pěkně mrskala a prala se se mnou (to dělá dodnes), ale časem jsem chytla grif jak ji „přeprat“ a šup, šup bylo hotovo i ve 3 ráno se zavřenýma očima
chce to nebát se víc přitáhnout, neboj, malého to škrtit nebude, ono se to krapet povolí než nasadíš snapku a svrchňáky… A ty kraje kolem nožišek jsem zahýbala dovnitř, hlavně aby to pak nečouhalo z kalhotek, fakt jsem nechtěla „vajíčkovou vodu“ všude kolem
![]()
Asho, ty 30×30? A jak máš velké dítko? Mně to tedy malá už dokonale pročůrá i když má pod tím bambusovou vkládačku a někdy i čč, ale hodně pije a hodně čůrá, jak říká můj tatík, tak je to naše „chcanda“ (omlouvám se za výraz
) ale už chodíme celkem slušně i na nočník, tak je to lepší
ale ven by nám to tedy nestačilo ani náhodou, max. tak jako doplněk do další pleny… ven používáme nejvíc Pop-iny, ty miluji hned po vlňácích
ale ty máme až tak od půl roka…
To je malá tuším tak v 10týdnech