Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
ta cervena karkulka nebyla spatna… no sla jsem neco delat a ted jsem tam koukla znova ze si ji jeste prohlidnu a lup, je vtahu ![]()
**Flyingfrog píše:
A já nakoukla dneska ráno a hned objednávka, chlap nic neví a pak mě akorát zabije, chacha.Ale chystám se prodat jednu anavku, omrzela mě barva, tak snad to vezme jako kus za kus.
A obláček mi chyběl do sbírky.
Tak já jsem právě prodala Evičce Suelu, tak můžu taky načít další Anavku
…Asi to vyhrají velurové kytičky ![]()
Jo a Easy taky načnu - jen škoda že není obrázková ![]()
Lenholko** Červená karkulka byla Božíííí!!! Snad ještě bude a já ji uloupím ![]()
lenholka píše:
ta cervena karkulka nebyla spatna… no sla jsem neco delat a ted jsem tam koukla znova ze si ji jeste prohlidnu a lup, je vtahu
Ano, a je u mě. ![]()
Flyingfrog píše:lenholka píše:Ano, a je u mě.
ta cervena karkulka nebyla spatna… no sla jsem neco delat a ted jsem tam koukla znova ze si ji jeste prohlidnu a lup, je vtahu
Cože? Tak pak hlavně pošli fota prcka v plíně
…Na ty jsem teda natěšená ![]()
Ahoj holky, tak se tu po dlouhé době opět hlásím, už s miminkem, máme chlapečka Norberta
A mám rovnou dotaz…na kolik stupňů můžu prát vkládací plenky? Asi tak na 60 ne? A co klasické čtvercovky udělají, když je vyperu na 60? Vypere se to dobře? Zatím to totiž peru na 90 a nenašla jsem odvahu prát na míň, i když před praním to potírám žlučovým mýdlem…ale zas nechci prát zvlášť čtvercovky a zvlášť vkládačky, ty bych na těch 60° ani neměla s čím vyprat…prosím rychlou radu, musím jít zapnout pračku ![]()
Ahoj holky, měla bych dotaz na vás co šijete plenky a plenkové kalhotky, jak jsou na svrchňákách takové ty patentky nebo druky či jak se to správně jmenuje, tak ty se dají sehnat kde a nacvakávají se jak? Je to jako klasické kovové druky co jsou na body apod? A když je chci jen na řekněme 3 nebo 4 kalhotky vyplatí se to? Bylo by tak po 6 kouscích na každých, bylo by to tedy kolem 20, po kolika se prodávají? A nemáte je třeba někdo odzkoušený na vlněných háčkovaných svrchňácích? Nebo co jiného jde použít, sucháče na vlňáky asi ne a nemám je krom růčo jak přišít, knoflíčky drží dobře a malá je nerozepne, ale když se mi mrská, tak mám problémy i já ~t~ Tak jsem právě myslela vyzkoušet druky… Ty háčkovaný vlňáky se mi moc líbí v tom, že do nich jdou sklady narovno a vlastnosti mají jako vlňáky což já mám raději než PULky… hlavně teď na léto ![]()
Díky moc ![]()
Přikládám fotky malé v těch háčkovaných vlňákách, jsou tedy krapet menší, už se pracuje na větších ![]()
Lociko, gratuluji k Norbertkovi
Já čtvercovky peru stejně jako ostatní pleny jen na 60°C, na 90 jsem prala jen když jsem pořídila a pak už jen na 60, v šestinedělí jsem je žehlila, takže jsem neměla strach je prát na míň, když mi přijdou že ztrácí bělounkou barvičku a „žloutnou“ a flekatí, tak je čas od času hodím samostatně na těch 90, ale teď už jsem to tak dobrý 3 měsíce nedělala, jestli máš teď v létě možnost sušit venku na sluníčku, tak to flíčky krásně vybělí
teda alespoň já mám takové zkušenosti…
locika píše:
Ahoj holky, tak se tu po dlouhé době opět hlásím, už s miminkem, máme chlapečka NorbertaA mám rovnou dotaz…na kolik stupňů můžu prát vkládací plenky? Asi tak na 60 ne? A co klasické čtvercovky udělají, když je vyperu na 60? Vypere se to dobře? Zatím to totiž peru na 90 a nenašla jsem odvahu prát na míň, i když před praním to potírám žlučovým mýdlem…ale zas nechci prát zvlášť čtvercovky a zvlášť vkládačky, ty bych na těch 60° ani neměla s čím vyprat…prosím rychlou radu, musím jít zapnout pračku
Loci ono hodně záleží na tom, jaké vkládačky to sou. Klasické čtverce neudělají nic když se vyperou na 60st
. Můžou na nich jen zůstat flíčky, ale to i na vkládačkách. Já jsem prala čtverce normálně na 60st a jedno za čas jsem je prohnala na 90st - teď krásně venku svítí, tak oper na 60st a šupni je ven a sluníčko evet. flíčky vybělí ![]()
A ještě véééélká gratulace k chlapečkovi
. Pošli pak fotku ![]()
Děkuji
taky jsem s nima moc spokojená, akorát ty knoflíčky mě právě občas štvou
jsou totiž o trochu větší než by se hodilo, ale výběr byl mizivý ![]()
Mysicka31 píše:
A tady ještě z boku
Mysičko tak to jsou úžasné vlňáčky
..Moc pěkné. A ty knoflíčky bych tam nechala - vlňáčky jsou tak originální a dělá je to ještě hezčími ![]()
Super holky, to jste mě potěšily, takže to jdu vše hodit na 60…sušit můžu venku, takže to snad fakt vybělí…já mám totiž zatím vkládačky jen 3, nedokážu teď říct, jakou značku, jsou tuším z biobavlny…a žehlím teda zatím taky, malému budou zítra teprve 2 týdny, tak ještě chvilku to snad vydržím ![]()
A děkuji za gratulace…
No a ještě se rovnou zeptám, jak mám ty čtverce na prcka správně balit…mně přijde, že z něho udělám vždycky Ferdu Mravence…jako já vím, že malou prdelku v nich mít asi nebude, ale i vepředu má vždy takovou bambulu chudák…kdybyste některá třeba měly fotku mimča zabaleného jen v tom čtverci se snapkou, byla bych vděčná…on si teda Nori „nestěžuje“, že by ho to táhlo nebo tlačilo nebo tak něco, tak to snad není takový problém, ale nejsem si moc jistá, jak na to…