Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
jo a co jsem vcelku zírala: jindy divná doktorka mě fakt překvapila. prý vůbec neva, že nedávám maso, kaše… a že skoro nejí. že má dost času se to naučit. ať prý zkoušíme, nabízíme, ale nehrotíme ![]()
Hmmm mne se ani doktorka nezeptala, jestli jí ![]()
Plazení - to znamená, že tahá nožky za sebou a přistrkuje se předníma tlapkama? To u nás už jede dlouho, já čekám na lezení, jaože po kolínkách. Jestli teda nebude dřív stát ![]()
zuzanecka81 píše:
holky, co máte přibližně stará mimina (popřípadě i ty ostatní s dobrou pamětí) jak mají ta vaše robátka velký fontanely? mě přijde, že nele tepe půlka hlavy. na to jsem se doktorky samozřejmě zapomněla zeptat
má jí teď tak 4*3cm
se mi zdá, že se jí spíš zvětšuje.
Zkusila jsem prozkoumat fontanelu a má ji maličkou. Tepe půlka hlavy? To znad ne, nepleteš si to? Jestli to tepe i vepředu, tak to je normální, to mrká očima ![]()
Flyingfrog píše:
Zuzko: Podle mě to přibrání je taky OK. Ale ten exém, nemůže to být nějaká ta pátá nebo šestá nemoc? To se prý dělá něco v obličeji.Fontanelu na hlavě nemůžu Stele vůbec nahmatat. Vím, že ji tam musí mít, ale já ji najít nemůžu.
Holky, může se mi dítě osypat na zadku a na pipce po hexe? Včera ještě OK a dneska má zase červené ťupky plus zadek opruzený.
Po hexe se muze stat uplne cokoliv, i vzhledem k tomu ze norma pro hlinik je tam nekolikanasobne prekrocena ![]()
Benovi zarostla fontanela az pomerne nedavno, mel ji taky docela velkou.
A ja byla dneska po dvou letech na gynde, u novy dr.
Hlidal tatinek, dite prebaleno do Alany, kterou zahadno jak opet vycmuchal
A mam tu vsechny, ve skole maji reditelsky volno a zrovna chc.je a chc.je… ![]()
Příspěvek upraven 21.02.14 v 17:33
asha píše:
takze je to kojeni znat a budu teda fakt muset prestat, pokud to 4. chceme
Ty ještě kojíš? Jestli Ti funguje metřík, tak nejmladšímu budou dva roky, ne? ![]()
Tady taky prší ![]()
Bruni ty teda perlis ![]()
po hexe mi prislo ze se mi mala osypavala, ptala jsem se na to mudry, ale ta zasadne kroutila hlavou jako ze toto mozny neni, no stejne si myslim ze je…
my jsme vcera vyrabovali sekac, i s hrackama jsme to vzali a ted je to tu darda teda…to porad houka a hraje masinka, ozyvaj se rany jak kdyz se boura zed, no jsem zvedava kdy me z toho odvezou ![]()
jinak jak mi mala krasne bastila posledni dva tydny tak opet se zasekla a nechce skoro nic, nejlepe jenom mliko
ji dam a tak uz se dalo krasne dlouho courat venku aniz by se musel clovek porad spulit nekde…
asho: O hliníku vím. Ale nevím ty hodnoty, ty jsem nedohledala, kde to prosím tě najdu?
A gyndařka dobrá. ![]()
Bruni: Ty jsi číslo, prý mrká.
![]()
Já vím, že se po tom očkování může udělat všelicos.
Proto jsem to odložila aspoň takle, MMR nechám bůhvíkdy, jestli nechám.
Holky a jak motivovat dítě se plazit? Ona se točí jak hodinová ručička, couvá, přetočí se na jednu stranu ze zad na břicho a tím to hasne. Ručičkama sice umí paci paci a zamávat, přebírat si věci v nich, ale mně přijde, že je jinak zabržděná. Doktorka se na to smála a říkala, že má čas, že na to přijde. Ale jak to, že všechny mladší jsou napřeeeed.?
![]()
Fly: Jak napřed? Ta moje zas neumí paci paci, tlapičky totiž zásadně nepůjčuje, je furt sama potřebuje ![]()
Plazení se u nás nejlíp motivuje na flašku od piva. Položíš dítě na bříško, metr před něj dáš flačku od piva a pak jen sleduješ ten fofr ![]()
Brunifid píše:asha píše:
takze je to kojeni znat a budu teda fakt muset prestat, pokud to 4. chcemeTy ještě kojíš? Jestli Ti funguje metřík, tak nejmladšímu budou dva roky, ne?
Tady taky prší
No jo, vetsinou trikrat denne, nekdy dvakrat. S timhle to nebude tak jednoduchy, i kdyz jsem mu dneska oznamila, ze po druhych narozeninach koncime ![]()
Flyingfrog píše:
asho: O hliníku vím. Ale nevím ty hodnoty, ty jsem nedohledala, kde to prosím tě najdu?A gyndařka dobrá.
Bruni: Ty jsi číslo, prý mrká.
![]()
![]()
Já vím, že se po tom očkování může udělat všelicos.
Holky a jak motivovat dítě se plazit? Ona se točí jak hodinová ručička, couvá, přetočí se na jednu stranu ze zad na břicho a tím to hasne. Ručičkama sice umí paci paci a zamávat, přebírat si věci v nich, ale mně přijde, že je jinak zabržděná. Doktorka se na to smála a říkala, že má čas, že na to přijde. Ale jak to, že všechny mladší jsou napřeeeed.?Proto jsem to odložila aspoň takle, MMR nechám bůhvíkdy, jestli nechám.
![]()
Normy hliniku na kg zivy vahy nekde musis najit, slozeni vakciny je tady http://www.vakciny.net/…rn%20SPC.pdf
Je to prekroceny snad 25× a vsechny davky Hexy to prekroci jeste vic, vzhledem k tomu, ze hlinik se v tele kumuluje a odbourava se leta. Vakcina se navic nedava na kg vahy, je stejna pro 4kg mimino i pro 8mi atd. No mazec.
Brunifid píše:
Fly: Jak napřed? Ta moje zas neumí paci paci, tlapičky totiž zásadně nepůjčuje, je furt sama potřebuje
Plazení se u nás nejlíp motivuje na flašku od piva. Položíš dítě na bříško, metr před něj dáš flačku od piva a pak jen sleduješ ten fofr
Flaska od piva
U nas pomohlo cokoliv od pocitace ![]()
Brunifid píše:
Fly: Jak napřed? Ta moje zas neumí paci paci, tlapičky totiž zásadně nepůjčuje, je furt sama potřebuje
Plazení se u nás nejlíp motivuje na flašku od piva. Položíš dítě na bříško, metr před něj dáš flačku od piva a pak jen sleduješ ten fofr
u nás podobně funguje ovladač, mobil (prostě to co není hračka) ![]()
bruni, ne, ne. ona se fakt PLAZÍ = rukama se pohybuje po loktech a nohama jedno koleno vpřed, pak druhý a střídat, zadek na zemi
normální armádní styl ![]()
fly, u nás taky funguje motivace: mobil, klíče, foťák… ovšem nesmí to být moc daleko, páč to pak raději pohrdne a smíří se s věcí, která je jí blíž ![]()
bruni ona má tu fontanelu fakt mega - jak jsem psala 4 * 3 cm. no tepe jí často - mě to vždycky přijde, jako půlka hlavy ![]()