Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
evi, tak jako tak to budeš muset ozkoušet. babylucy mám, nejsou teda žádný terno, ale na domácí přebalování ujdou (moc nenasají, tak se nedají nechat na delší dobu).
Jestli chceš jít cestou nižších nákladů, tak radím udělat si základ výbavy ze čtverců a k tomu pořídit pár lepších kalhotovek, nebo vše v jednom, které budeš brát na procházky, k doktorovi apod. Přece jen, snažit se umotat novosklad v kočáře, to je o nervy.
Pár praktických rad: Pořiď si separačky - ze začátku celulózové popolini - s nimi se ti bude lépe manipulovat s vaječinou. Užitečná věc je snappi sponka. S látkovkama je většinou nutné častěji přebalovat (abys pak nebyla zaskočená).
Dobré svrchňáky jsou imse vimse (mám) a pak thirsties (nemám, ale slyšela jsem na ně chválu). Nejlepší je ale beztak vlna, já mám nejradši natahovací disany. Ale k tomu se propracuješ spíš až časem…
evculinda píše:
A ty Anavy koupit novorozeneckou (do 6kg) nebo rovnou tu jednovelikostní????
No já si myslím, že zezačátku jsou lepší čtverce a potom na větší dítko už jednovelikostní ![]()
Super čtverce jsou bambusové kikko, po pár vypráních jsou z nich sice obdélníky, ale na funkčnosti to nic nemění ![]()
Nebo je dobré to nakombinovat ![]()
ivuska.h píše:pomeranca píše:
ivuško: už dlouho se tě chci zeptatPořád mi vrtá hlavou, proč se u anav překrývá pravá chlopeň přes levou (jinými slovy musím dříve zapnout levou stranu… ) Nejsi ty náhodou levačka
Vím, hloupá otázka, ale dumám nad tím už fakt dlouho
No já jsem nad tím začla přemýšlet, až když se mi dostaly do ruky Itti Bitti, které to mají naopak, ale to jsou asi tak jediné, jinak všechny plínky, co jsem kdy měla, to mají stejně jako Anavy, namátkou Cuddle Buns, BBH Magic i Bambus, všemožné „švadlenkovské“ americké značky (např. Goodmama, PiddlePoddles, Little Boppers…), konec konců i třeba Loveybums.
A levačka nejsem
aha, no to bude tím, že já mám jen tz itti bitti (ze zmíněných). Tak aspoň že je ukojena moje zvědavost a můžu jíst spát ![]()
Pomeranco - MOC děkuju!!! Zítra na to zase najedu. Teď už mi z toho jde hlava kolem
Čvercovky mám klasické - 5 balení, tak to by mohlo pro úplný začátek stačit
dokoupím nějaký ty svrchní klahotky a separačky a asi počkám…
Teda, to je věda
![]()
evculinda píše:
Pomeranco - MOC děkuju!!! Zítra na to zase najedu. Teď už mi z toho jde hlava kolemČvercovky mám klasické - 5 balení, tak to by mohlo pro úplný začátek stačit
dokoupím nějaký ty svrchní klahotky a separačky a asi počkám…
Teda, to je věda![]()
Věda to je… neboj, skoro každá z toho byla na začátku vykulená, těch možností je milion, ale neboj, to dáš ![]()
5 balení čtverců by mělo jako základ stačit. Já na úplném začátku dávala jen jeden čtverec poskládaný na novosklad Později, až trochu vyrost, jsem začala používat zavazovačky a nějaké kalhotovky.
A ptej se klidně dál…
ahoj!
já třeba novoskladu taky nepřišla na chuť. zkusila jsem to asi 3*. prostě na to motání nejsem. a hlavně je s tím pro mě víc „prudivé“ práce = čtvercovka míň pobere, takže plín musím dát víc, takže peru větší objem, víc toho musím pověsit, pak poskládat, umotávat… teď už používám jen kalhotkovky (anavy a pár aio). peru jednou za 3 dny a pračka není narvaná. věšení je za chvilku, nemusím řešit, zda mám plínu pěkně narovnanou a při skládání se kochám
na malé mimino jsem dávala ráda vv kikko do pulek ![]()
Pomeranca - MOC děkuju!!! ![]()
Takže koupím nějaký svrchní kalhotky - kolik jich budu potřebovat??? A budu používat čtverce - aspoň ze začátku a třeba do toho víc proniknu…
Separčky mi jsou jasný a co vkládačky?, Z čeho jsou nejleší???
Evi do začátku jsou dobré min troje. Já jsem měla hlavně PUL a potom jsem si dokoupila jedny fleecové od Anavy a teď mám i vlňáky ![]()
Holky tak jsem si dneska všimla, že jsme v plození dětí teda béčka. Určitě znáte z emimina Fragolu. Dneska jsem na ni narazila a už má zase těhotenský metřík
Já ji obdivuju, že to dokáže zvládnout ![]()
M-a-j-a píše:
Holky tak jsem si dneska všimla, že jsme v plození dětí teda béčka. Určitě znáte z emimina Fragolu. Dneska jsem na ni narazila a už má zase těhotenský metříkJá ji obdivuju, že to dokáže zvládnout
To si děláš srandu
dyť nedávno porodila ![]()
Peti teď jsem na to koukala v jedné diskuzi. Poslední dítko má 4m.
M-a-j-a píše:
Peti teď jsem na to koukala v jedné diskuzi. Poslední dítko má 4m.
Kdo to je? Neznám? Kolik má dětí
?
zelazuzu píše:M-a-j-a píše:Kdo to je? Neznám? Kolik má dětí
Peti teď jsem na to koukala v jedné diskuzi. Poslední dítko má 4m.?
Tuším že 6 a to v krátkém rozmězí, možná tak 6ti let ![]()
Týýý jo..sedmé dítě
..Tak to hledím, že ještě stíhá navštěvovat diskuse…nechápu ![]()