Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
asho: NO až se někdo zase bude divit, že JEŠTĚ kojím devítiměsíční dítě přes den, řekmu mu o tobě.
![]()
Elisko, ja rikala, ze za nas (syn 13 kg) BabyBeehinds uz ne, ze mu nejsou, take jsem je poslala dal…Navic by mi je jen s tema origos vkladackama taky procural, pridavala jsem navic. Momentalne fakt co do velikosti vedou Merinostar, do zadne jine nic navic nedam. Nebo ty treninkovky, ale s tim nemam zkusenost…
petko, aby nebyla mejlka: já jí dávám skleničkový jablko, čerstvý ještě neviděla.
a zblajzla dvě kukuřičný křupky! a nadšeně! nevíte, kolik jí jich tak můžu za den dát? jinak mlíko opět bída, dala 70ku ![]()
Fly vůbec okolí neřeš, vždyť jim to může být jedno, co jim do toho.
Když nechce tak jí nenuť, akorát jí vypěstuješ ještě větší odpor. Hele Eli bude mít za dva měsíce na něco dva roky a chceš slyšet co vše dnes snědla?
Ráno 300ml mléka, dopoledna čtvrtku ruchého rohlíku, 2 x kousla do tvarohového šátečku, tím kousla myslím pidi kousance, pak cca 10lentilek, v poledne před spaním 270ml mléka, po probuzení 5 lžic hrachové polévky, svačinka 3 lžíčky lipánka, večer 270ml mléka a už spí.
Tak že sečteno a podtrženo, více méně je jen na mléce.
![]()
Zuzi a pije ti malá čaj či vodu?
katy, vodu pije. trochu. proč? a mě teda nespí. opět je v posteli a ječí ![]()
me mala od 20hodin hezky spinkala, ted dostala opet hysterak ![]()
Zuzi no ptám se jen tak, protože když sečtu to co ti malá vypije mléka, tak těch tekutin to teda moc není.
![]()
zuzanecka81 píše:
katy vody dala asi 150ku
NO i tak je to celkem nějakých 620ml a to se mě zdá málo, navíc když je teď dost teplo.
![]()
zuzanecka81 píše:
katy, jenže já do ní víc nenarvu. a že se snažím
Mi někdo řekněte, proč ty děti nechtějí pít? Já to fakt nechápu. U nás je našstěstí stav takový, že po lžičce mi čaj klidně pije, ale sama toho moc nevypije
![]()
tak jsem do ní teď nalila ještě dvacítku vody
takhle večer mi tu vodu vždycky docela dost pije (teda na její poměry)
Jídlo dneska u nás:
Nad ránem kojení
Po probuzení kojení
po hodině další
k svačině necelý banán
před spaním kojení
po probuzení oběd (cca 100 g rýže plus červená řepa)
kojení před procházkou
k večeři kaše ze 150 vody
na uspání dvakrát kojení…
A teď mi vysvětlete, proč jsem ještě nevykojila těch 7 kilo navíc ![]()
Katy: Uklidnila jsi mě.
Já mám kolem sebe asi supermatky no. ![]()
Jinak ta moje nevypije ani stovku ml vody denně, takže já právě kojím, co to jde, navíc když je teplo. ![]()
Tak dneska měla malá 6 jídel (3UM+ kaše+ zelenina+ ovoce). Jinak mívá tradičně 5 jídel (pouze 2UM = 2×180ml) a čaje za den vypije teda jen 50ml více ani ťuk. Teď v těch vedrech pije i 100 ale to jí nutím a nutím.
Poslední dva dny jí častěji a menší porce (třeba toho mlíka dá jen 100ml) - třeba jen půl skleničky (velké), a nenutím jí to dojídat. Myslím že v těch vedrech asi nechce, nebo nevím.
Stále jí trápí v puse afty (už to bylo pryč, ale od včera plná pusa
), takže jí to asi bolí a nechce jíst.