Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Hajkovic vlňáky už mám doma
- už se suší. Jsou pěkné, akorát nevím jestli malé vydrží tak jak jsem chtěla, zdají se mi být menší než jsem naměřila. Ale po zkušenostech vím že vlna povolí, tak snad jí budou i v zimě - na délku určitě v bocích nevím ![]()
ahoj!
kukuřičné křupky doporučuju! já dala neluši včera poprvé a normálně zbouchala dvě
zírala jsem, jak jí to jde: normoš požužlala, pak ukousla, pohonila v puse a spolkla
dneska už má taky dvě v sobě.
jinak já taky dávám skleničky. dneska jsem jí dala zeleninu dvakrát, neb mi poprvé taky snědla jen pár lžiček a usnula ![]()
a kousky nezkouším. taky dávám pořád skleničky pro 4. měsíc: cuketa s bramborem a dýně s bramborem (tu teď neměli, tak jsem koupila s fenyklem). takže to má velice pestré
ovoce jsem kvůli exému zavrhla, kaše nejí. takže jen to mlíko
ale dneska v mateřském centru zírala s pusou dokořán, jak jedna mamina krmila dítě přesnídávkou. tak jsem jí říkala, ať to pořádně okouká ![]()
jdu šít plíny, právě jsem vyhnala chlapa s neli na prochajddu ![]()
Ahojky, ženský, chci se zeptat, jak bělíte plenečky, hlavně vkládačky? Nakoupila jsem porůznu použité plenečky a vkládačky - na některých jsou flíčky od stolice, někde už jsme udělaly svoje.. některé jsou od praní zašedlé… máte nějaký zaručený tip? Žlučové mýdlo mám, používám, i tak mi na pokaděných vkládačkách flíčky na 40 stupňů zůstavají… na 60 jdou prát jen některé… Nezkoušely jste třeba vkládačky vyprat na 90? A ještě - neslyšely jste o tom, že by se mělo dát dobře vybělit klasickým práškem na záclony? Jediné, do čeho asi nepůjdu, jsou ořechy.. Díky ![]()
Peťko: Super vlňáčky.
Mně bude paní plést se sukýnkou a cyklo. Nechávám šít L, tak snad to bude i dobré za rok, při nejhorším prodám no.
Zuzko: A taky je Nela po křupce všude opatlaná?:-) Stela děsivě.
Ale taky to jí. ![]()
tinpet: Já nijak nebělím, jediné, co používám na skrvny, je perkarbonát sodný, ale ani ten není spasitelný, od jídla mám skrvny už na několika plínách a od moči taky. ![]()
Flyingfrog píše:
Peťko: Super vlňáčky.Mně bude paní plést se sukýnkou a cyklo. Nechávám šít L, tak snad to bude i dobré za rok, při nejhorším prodám no.
tinpet: Já nijak nebělím, jediné, co používám na skrvny, je perkarbonát sodný, ale ani ten není spasitelný, od jídla mám skrvny už na několika plínách a od moči taky.Ale taky to jí.
Jak používat ten pekarbonát? Slyšela jsem i o soli na skvrny, ale nemám s těmihle „cajky“ zkušenosti… Do teď jsem používala Ariel na skvrny, po tom, co jsem si u vás přečetla, tak na pokaděný plenky hned dávám žlučové mýdlo.. ale mám pocit, že jak se to nepere na 90, tak to tam prostě zůstává… nezkoušela jsi vyprat na těch 90? alespoň vkládačky? klasický plínky tak peru, ale u těch vkládaček nevím, co to udělá
tinpet píše:Flyingfrog píše:Jak používat ten pekarbonát? Slyšela jsem i o soli na skvrny, ale nemám s těmihle „cajky“ zkušenosti… Do teď jsem používala Ariel na skvrny, po tom, co jsem si u vás přečetla, tak na pokaděný plenky hned dávám žlučové mýdlo.. ale mám pocit, že jak se to nepere na 90, tak to tam prostě zůstává… nezkoušela jsi vyprat na těch 90? alespoň vkládačky? klasický plínky tak peru, ale u těch vkládaček nevím, co to udělá
Peťko: Super vlňáčky.Mně bude paní plést se sukýnkou a cyklo. Nechávám šít L, tak snad to bude i dobré za rok, při nejhorším prodám no.
tinpet: Já nijak nebělím, jediné, co používám na skrvny, je perkarbonát sodný, ale ani ten není spasitelný, od jídla mám skrvny už na několika plínách a od moči taky.Ale taky to jí.
Perkarbonat je sul na skvrny
Nejlip udelas, kdyz do kyble s horkou vodou das ten perkarbonat, pliny a nechas do rana. Pak hodis do pracky, plus dve lzice perkarbonatu a budou jako novy
Tak jsem odbarvovala zazloutly kojenecky obleceni i flekaty pliny.
Ahaaaaa, do rána nechat, to je možná ten zádrhel u mě.
Ozkouším. ![]()
Jinak jsem dneska zjistila, že až moje milé dítě bude maturovat, tak doplatíme byt. No není to krása? Hahaha. ![]()
Flyingfrog píše:
Jinak jsem dneska zjistila, že až moje milé dítě bude maturovat, tak doplatíme byt. No není to krása? Hahaha.
To my teda dřív, ale taky žádná sláva
- malé bude deset let ![]()
Peťko. Těch 10 se mi jeví snesitelněji. Kdysi, když naši kupovali byt (museli), tak to bylo na deset let a to nám bylo 11 a 10 a hle, už léta mají naši splaceno.
Ale 19? To je pro mě šílené scifi. ![]()
Petko v 10letech ditete to je prece krasny, co bysme za to my okolo dali ![]()
Ascha: a na kolik to pak dáváš? Zkoušela jsi na těch 90? Mám zkušenost, že ariel na skvrny na 90 zlikviduje všechno, u těch vkládaček se ale bojím, abych je nevysrážela nebo nezničila jinak savé jádro…
NO, tak my platíme pronájem. Nemáme nic. Tak nevím, co je lepší. ![]()