Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Po nějaké době látkování opět zdravím zkušenější!
Přes den už jedu na látce, skladuju na sucho, pokakanou plenku přeperu pod studenou vodou se žlučovým mýdlem, vyždímu a hodím do kýble. Peru po 2 max.3 dnech a plenky teda fest smrděj…jenže mi pak smrdí i pračka!Peru Formilem s přídavkem Arielu na skvrny, na 60 stupňů. Plenky jsou super vypraný, ale bez tý aviváže mi ta pračka pak páchne…když pak vyperu jiný prádlo s aviváží, tak vysmrádne, ale ten zápach pak trochu cítím z prádla… Jenže na plenky nemůžu aviváž, ne?
Co byste poradily? A ještě jak pračku vyčistit s tím octem? Moc děkuju! ![]()
janisska píše:
Po nějaké době látkování opět zdravím zkušenější!Přes den už jedu na látce, skladuju na sucho, pokakanou plenku přeperu pod studenou vodou se žlučovým mýdlem, vyždímu a hodím do kýble. Peru po 2 max.3 dnech a plenky teda fest smrděj…jenže mi pak smrdí i pračka!Peru Formilem s přídavkem Arielu na skvrny, na 60 stupňů. Plenky jsou super vypraný, ale bez tý aviváže mi ta pračka pak páchne…když pak vyperu jiný prádlo s aviváží, tak vysmrádne, ale ten zápach pak trochu cítím z prádla… Jenže na plenky nemůžu aviváž, ne?
Co byste poradily? A ještě jak pračku vyčistit s tím octem? Moc děkuju!
Projed to octem… Jinak teda to muze byt i kombinaci pracich prostredku. Ja peru bud v Ecoveru, nebo ted mam jen orechy a perkarbonat, kapnu tee-tree, pliny mam bez fleku a nesmrdi nic, ani pracka
Pliny peru na 60, jinak vsechno na 40.
Ocet davam podle oka a zapnu na 90. Jinak pokud budes davat ocet jako avivaz, pradlo ti sice nebude vonet (to je teda relativni
), bude vonet jen cistotou a vodou a zabijes dve mouchy jednou ranou, navic to muzes davat i k plinam. ![]()
A ten ocet když budu čistit pračku mám dát místo prášku nebo místo aviváže? Asi prášku, ne? Omlouvám se asi za stupidní dotazy, ale ještě nedávno jsem pračku neuměla používat…
mama hotel,no…Jinak moc děkuju! ![]()
Ráďa69 píše:M-a-j-a píše:
Holky dnešní pošta![]()
![]()
Tak ta mi přišla v pondělí
A super, že? ![]()
janisska píše:
A ten ocet když budu čistit pračku mám dát místo prášku nebo místo aviváže? Asi prášku, ne? Omlouvám se asi za stupidní dotazy, ale ještě nedávno jsem pračku neuměla používat…mama hotel,no…Jinak moc děkuju!
Ja to leju primo na buben, ja zadny prihradky nepouzivam
Bez predpirky teda, to by se ti splachlo. Jinak pokud to budes davat k pradlu, tak to ty prihradky na avivaz a mnozstvi asi tak glo-glo-glo ![]()
Holky, ty katata jsou nadherny
Jesteze nema nic poradnyho pro kluky ![]()
asha píše:
Holky, ty katata jsou nadhernyJesteze nema nic poradnyho pro kluky
Tobě se nelíběj zelený sovičky? Ty mi přijdou na kluka super ![]()
Ráďa69 píše:asha píše:Tobě se nelíběj zelený sovičky? Ty mi přijdou na kluka super
Holky, ty katata jsou nadhernyJesteze nema nic poradnyho pro kluky
Mne se libi ty zamluveny…ale 500 bych za ne stejne nedala.
M-a-j-a píše:Ráďa69 píše:A super, že?M-a-j-a píše:
Holky dnešní pošta![]()
![]()
Tak ta mi přišla v pondělí
No jasně
…že jsme si M-a-j-o, ale tenhle týden udělaly radosti ,že ? ![]()
Ale podotýkám , že jsem prodala několik plen a zimní kombinézu
na MMB…
A přiznám se , Desconhecida vystavila vlňáky , co nebyly na objednávku v mé barevné kombinaci - hádejte jak to dopadlo ![]()
Já teda zatím žádné oblečení neprodávám. Tiše doufám, že druhé dítě bude taky holka ![]()
Amálka si nenechala ujít první příležitost a hned karkulku pos.ala… ![]()
M-a-j-a píše:
Já teda zatím žádné oblečení neprodávám. Tiše doufám, že druhé dítě bude taky holka
To chápu
, já ale už končím , tak můžu ![]()
Jo - u nás byla Karkulka pos…asi po 10 minutách ![]()
Ahojky, po 14 dnech jsem zpet a nedocitam,nedavam to
usla mi nejaka novinka?
Dnes jsem delala lanolinovou lazen a dosel mi ecover na vlnu,samo ze jsem shanela a nikde jej ted nemaji
tak jsem do lazne dala nejakej jinej pripravek na vlnu z M&S a zadna zmena
,dala jsem jedno ydlo…nic a druhe mydlo a teda troxhu se to zabarvilo do bila,ale nic moc
toz nevim, vlnaky jsem tam supla ale teda jakej to bude uspech netusim ![]()
Mně dítě ty plíny už dávno neposírá.
Má kliku, jinak bych se vztekla.
Ahoj Miriiiii ![]()