Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
pomerančo: Na deníček se pak těším. Jsi dobrá, že jedeš i takhle v přírodě v látce. ![]()
zdarec!
tady jsou má nová veledíla (fly, maji ty horní jsou vaše, zítra posílám
)
já na noc opět hnuskuju. dáváme totiž plínu v 10večer a v 5 ráno se nela budí na krmení. pokud je v látce a přebalujem, úplně se vzbudí a pak už nechce usnout. hnusku nepřebalujem
a ještě usne ![]()
Přidávám zkušenost s pul plenkovými kalhotkami, které neprosáknou. Moc se mi v tomto osvědčily BUMMIS Super Brite nebo TOTS flexiwrap. Oboje se dají najít např. na Látkovky.cz.
Pokud trochu prosakují kolem nožiček, tak je namažu lanolinem, který mám na vlňáčky. Uvnitř pak je plena nacucaná do poslední nitky, ale ven se prakticky nic nedostane. Honzíkovi už budou tři roky a nějak se na noc nedá odplenkovat a tak zkouším, co mu vydrží.
Ty Tots kalhotky mám vyzkoušené ve velikosti 3 na Vojtíka, který je nosil až skoro do šesti let a když se náhodou počůral, tak opravdu i jemu vydržely a nemusela jsem stále převlékat postel.
Ještě trochu dodatečně vám napíšu, jaký dort jsem dělala všem dětem k prvním narozeninám.
Není tedy tak honosný, jako jste některé psaly, ale je ze všeho, co mi děti v jednom roce papaly, takže mi nevadilo, že ho jedly ![]()
Dělám dort z rozvařených jablek a podle množství jablek se do toho přidají cca dva vanilkové pudinky rozmíchané v troše vody a cukr dle chuti. Toť vše.
Do dortové formy rozložím piškoty a pak vrstvím jablka a piškoty. Dá se udělat hodně velký dort, který potřu šlehačkou - tu děti ochutnávaly většinou poprvé.
Dětem necháváme, aby si svůj dort sami osahaly a ochutnaly. Našla jsem jen fotku Elišky, která jako dáma jen tak decentně sahala, ale jeden z našich kluků se na dort tak vrhnul, že jsme ho museli zachraňovat, aby jsme také ochutnali
![]()
A ještě jsem zapomněla napsat, že ten dort je strašně moc dobrý, lahodný a osvěžující a všichni, kdo ho u nás jedli, tak si ho nemohli dost vychutnat ![]()
Honzík má za dva měsíce tři roky,
stehýnko má 30 - 30,5 cm
váží 14kg
Je takový dost drobný chlapeček.
A ještě bych měla prosbu, jestli některá nevíte, proč se mi na plenkách - myslím, že jen na bambusových - dělají díry, v podstatě se jakoby rozpadají.
Peru v Missivě nebo Qualt excel. Používám mýdlo s jelenem nebo žlučové. Máchám s octem. Peru na 60. Suším na šňůrách doma nebo venku.
Děkuji za radu ![]()
zuzanecka81 píše:
zdarec!
tady jsou má nová veledíla (fly, maji ty horní jsou vaše, zítra posílám)já na noc opět hnuskuju. dáváme totiž plínu v 10večer a v 5 ráno se nela budí na krmení. pokud je v látce a přebalujem, úplně se vzbudí a pak už nechce usnout. hnusku nepřebalujem
a ještě usne
Zuzi teda ty jsou
Už se těším až ji vyzkouším
Jsi moc šikovná ![]()
Zuzi já na noc taky dávám jednorázovku. Malou kolem 20:30 uložím a spí do 7-7:30, taže látku radši ani nezkouším.
AninaEli píše:
A ještě bych měla prosbu, jestli některá nevíte, proč se mi na plenkách - myslím, že jen na bambusových - dělají díry, v podstatě se jakoby rozpadají.
Peru v Missivě nebo Qualt excel. Používám mýdlo s jelenem nebo žlučové. Máchám s octem. Peru na 60. Suším na šňůrách doma nebo venku.Děkuji za radu
Ani a jak dlouho je používáš? Nemůže to být tím, že už jsou hodně používané?
Určitě ne, protože to udělaly v podstatě ty nejnovější. Jsou to poop-in a kupovala jsem je asi na podzim, to už Honzíkovi bylo přes dva roky, takže jsme je používali asi půl roku a ony to udělaly asi už po třech měsících ![]()
Dělá se to nejvíc kolem patentků, ale i hodně jan tak uprostřed - dírka vedle dirky.
M-a-j-a píše:AninaEli píše:Ani a jak dlouho je používáš? Nemůže to být tím, že už jsou hodně používané?
Peru v Missivě nebo Qualt excel. Používám mýdlo s jelenem nebo žlučové. Máchám s octem. Peru na 60. Suším na šňůrách doma nebo venku.Děkuji za radu
Ani - PopIn mám 11m, používám pořád a stále, dokola a nic podobného se mi s nimi nestalo.
Z jedné noční mi uletěl patentek, ale to bylo spíše mojí silou při odcvaknutí, než že by to byla vada.
Zuzko: Juuuuu, nádhera, nádhera.
Už se na ni těším. ![]()
Ani: Ten recept na dort se mi líbí, asi pak nakonec taky udělám.
A ty plíny, to je asi fakt na reklamaci, já mám taky Pop In, několikery a žádné mi nic takového nedělají. ![]()
Ivuško, Míša má okolo stehýnka 34 cm, měří 95cm, váží 16 kg, takovej větší kousek, věk viz metřík - akorát teď v létě odplenkováváme ![]()