Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Chm, já po venku nedělám nic, neb jaksi v bytovce netřeba, takže to mám spíš na chození ven a pak doma na vysávání a vytírání a mytí nádobí. ![]()
Zdravim latkarky, jdu si pro radu. Shanim lanolin na impregnaci vlnacku. Bylo mi doporuceno koupit ten z lekarny. Ale kdyz jsem se na nej ptala, tak na me ve trech lekarna koukali jak na exota. Kde ho kupujete vy? Driv jsem mela ten od Disany ale prijde mi hrozne predrazenej a moc neimpregnuje.
Já v lékarně - Pharmaland - řekni jim to latinsky - adeps lanae a budou vědět ![]()
Tak to zkusim latinsky. Nemate tip na lekarnu v Brne kde jste ho kupovali, at nemusim objizdet lekarny, zkousela jsem tu na Orli, i v Olympii a pak jeste jdu v centru.
Když jste u těch šátků, nechcete někdo Agáve vel. 6? Na srazu ve Štokách jsem vyzkoušela fialové pávy a nějak mám pocit, že je musím mít, tak se potřebuju prvně něčeho zbavit ![]()
bubli píše:
Tak to zkusim latinsky. Nemate tip na lekarnu v Brne kde jste ho kupovali, at nemusim objizdet lekarny, zkousela jsem tu na Orli, i v Olympii a pak jeste jdu v centru.
kupovala jsem v lékárně na Kobližné. Navážili mi ho dle přání. Není to teda na počkání, ale cca do hodiny.
Ha, když jsem zahlédla Ivušku
mám dotaz, nastouhám mýdlo, udělám si z něj hobliny (jádrové a žlučové poměr 1:1), hodím 5 lžic hoblin do kýble, zaliju litrem vroucí vody (aby se mýdlo dobře rozpustilo), doliji kýbl vodou. Namočím plenky, postupně přidávám, sem tam projedu zvonem, aby se voda látkou pořádně protáhla… a teď ten dotaz - vím, že přidáváte ještě sodu do kýble na namáčení plen - co udělá soda s Anavkama? Neublíží nějak barvičkám? Mám třeba červené velurky anavy… a zkoušely jste někdy s namáčenými plenami namáčet i Babyidea? Mám červené a trochu se bojím, aby nepustily… takže je namáčím separé.. už si začínám připadat jak malý chemik a koupelna jak laboratoř
když jsem vyprávěla nelátkařce, málem jí vypadly oči z důlků
a prohlásila, že jsem magor ![]()
tinpet píše:
Ha, když jsem zahlédla Ivuškumám dotaz, nastouhám mýdlo, udělám si z něj hobliny (jádrové a žlučové poměr 1:1), hodím 5 lžic hoblin do kýble, zaliju litrem vroucí vody (aby se mýdlo dobře rozpustilo), doliji kýbl vodou. Namočím plenky, postupně přidávám, sem tam projedu zvonem, aby se voda látkou pořádně protáhla… a teď ten dotaz - vím, že přidáváte ještě sodu do kýble na namáčení plen - co udělá soda s Anavkama? Neublíží nějak barvičkám? Mám třeba červené velurky anavy… a zkoušely jste někdy s namáčenými plenami namáčet i Babyidea? Mám červené a trochu se bojím, aby nepustily… takže je namáčím separé.. už si začínám připadat jak malý chemik a koupelna jak laboratoř
a prohlásila, že jsem magor
Soda v rozumném dávkování podle mě neudělá nic špatného, právě naopak, změkčí vodu a umožní lepší rozpuštění špíny. Dávám ji skoro do každého praní, případně do máchání před úraním, jak si zrovna vzpomenu. Ty naše velury by neměly vůbec pouštět, u BabyIdea netuším.
ha,
a ja mam dotaz zcela realny,vrta mi hlavou latkovani rok a pul stareho detatka v horach v zime ![]()
Kdo uz mate zkusenosti-jak velkou kombinezu volit?Ja uplne tapu,kdyz ted meri cca 76cm ale body ma i 98,abych ho zapla-co pak s kombinezou???Vzdyt kdyz koupim vetsi,bude v tom silene plavati?!Nebo mate ozkousene znacky?Anebo nedavate kombinezy??Jenn bundy a dolu velke gate? ![]()
U nas je to ale nutnost,tady minus 15 a vichrice je kazdodenni ukaz od rijna do brezna/no,prehanim,tak v lednu a unoru ale urcite
/
ivuska.h píše:tinpet píše:Soda v rozumném dávkování podle mě neudělá nic špatného, právě naopak, změkčí vodu a umožní lepší rozpuštění špíny. Dávám ji skoro do každého praní, případně do máchání před úraním, jak si zrovna vzpomenu. Ty naše velury by neměly vůbec pouštět, u BabyIdea netuším.
Ha, když jsem zahlédla Ivuškumám dotaz, nastouhám mýdlo, udělám si z něj hobliny (jádrové a žlučové poměr 1:1), hodím 5 lžic hoblin do kýble, zaliju litrem vroucí vody (aby se mýdlo dobře rozpustilo), doliji kýbl vodou. Namočím plenky, postupně přidávám, sem tam projedu zvonem, aby se voda látkou pořádně protáhla… a teď ten dotaz - vím, že přidáváte ještě sodu do kýble na namáčení plen - co udělá soda s Anavkama? Neublíží nějak barvičkám? Mám třeba červené velurky anavy… a zkoušely jste někdy s namáčenými plenami namáčet i Babyidea? Mám červené a trochu se bojím, aby nepustily… takže je namáčím separé.. už si začínám připadat jak malý chemik a koupelna jak laboratoř
a prohlásila, že jsem magor
Brunifid píše:
Jo takhle - no já vezmu šátek a tryskem se žene ke mně, nához přes hlavu miluje. A pak leží a čeká, až uvážu, ale já vážu průměrně třikrát denně, takže je fakt zvyklá. Zato kočár někde hnije, ten už nevyjel ani nepamatuju
Tak tak, u nás to samé:-)) Bruni, ty jsi mi pochválila na šátkařské diskuzi šátek a sama jsi se nepochlubila:-) Tak já Ti musím říct, že máš taky pěknýho krasavce
![]()
A na záda vážu takhle… http://www.youtube.com/watch?…
ale to sem asi nepatří…???
farska píše:
ha,
a ja mam dotaz zcela realny,vrta mi hlavou latkovani rok a pul stareho detatka v horach v zime
Kdo uz mate zkusenosti-jak velkou kombinezu volit?Ja uplne tapu,kdyz ted meri cca 76cm ale body ma i 98,abych ho zapla-co pak s kombinezou???Vzdyt kdyz koupim vetsi,bude v tom silene plavati?!Nebo mate ozkousene znacky?Anebo nedavate kombinezy??Jenn bundy a dolu velke gate?
U nas je to ale nutnost,tady minus 15 a vichrice je kazdodenni ukaz od rijna do brezna/no,prehanim,tak v lednu a unoru ale urcite/
za me kombineza od tchiba - jsou to 2 dily - bunda, oteplovaky, ale daji se vepnout dohromady…velikost bych vzala tu 98. byvaj zacatkem podzimu
no já mám s nošením docela útrum. Mládě má průzkumnické období, takže být uvázaný ho výrazně omezuje ![]()
Já se taky bála, ale vepředu mi překážela a potřebovala jsem něco dělat po venku