Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Zuzanečko, nakoukla jsem na Tvou galerii plínek, můžu se zeptat, jaké to jsou ty KISSy? Jak jsi spokojená? jsou dost podobné Anavy,že? A jak a z čeho sis vyráběla pastelky???
ahoj!
kisy jsou fajn. ale takovéhle se dají spíchnout doma - myslím to obrácené šití. anavy mají kanýrek a jsou šité overlockem, což doma každý nemá. ![]()
pastelky mám z bambusového oboustranného froté ze sijemdetem. dvě vrstvy, uprostřed kvůli větší pevnosti obyč flanel
zuzanecka81 píše:
ahoj!
kisy jsou fajn. ale takovéhle se dají spíchnout doma - myslím to obrácené šití. anavy mají kanýrek a jsou šité overlockem, což doma každý nemá.
pastelky mám z bambusového oboustranného froté ze sijemdetem. dvě vrstvy, uprostřed kvůli větší pevnosti obyč flanel
Takže jestli tomu dobře rozumím, dvě vrstvy bambusu a mezi to flanel, jedna vrstva, ?? Střih je asi podle plenky jakotakové, že? Nechává se nějak víc látky? Nebo to můžu rovnou objet a vystříhnout? A jaké nitě a jakým stehem? jsem krapet anlfabet, ale tohle snad zvládnu… ty Kissy teda ne, to je na mě moc složité…
katy-katy píše:zuzanecka81 píše:Takže jestli tomu dobře rozumím, dvě vrstvy bambusu a mezi to flanel, jedna vrstva, ?? Střih je asi podle plenky jakotakové, že? Nechává se nějak víc látky? Nebo to můžu rovnou objet a vystříhnout? A jaké nitě a jakým stehem? jsem krapet anlfabet, ale tohle snad zvládnu… ty Kissy teda ne, to je na mě moc složité…
ahoj!
kisy jsou fajn. ale takovéhle se dají spíchnout doma - myslím to obrácené šití. anavy mají kanýrek a jsou šité overlockem, což doma každý nemá.
jj, froté, flanel, froté. stříhala jsem podle origoš pastelky a to přesně - obšívala jsem to cikcakem.
Zuzanečko, můžu ještě se ptát? Krom toho froté, co ještě nakoupit na šití? Je potřeba nějaké gumička kolem nožiček? a kam se zašívají? Jaké to máš nitě, že jsou tak pěkně barevné?? děkuji ![]()
Holky,mám dotaz,na bambusky se nesmí dávat ocet,že? A po jak dlouhé době cca získají tu správnou savost? Koupila jsem si teď svoje první „luxusní“ plíny - na doporučení snad všech jsem šla do Anavy. Zatím nemůžu hodnotit,ale myslím,že naproti tomu co používám budu spokojená:-) A máte některá zkušenost s tots bots bamboozle? Díky za odpověď…
Brokianaa: ty tots bots mi docela ztvrdly, ale mám jednu tuhle a ta je dobrá http://www.veselepleny.cz/…-T-R-E-T-C-H
Jinak nejoblíbenější plínky jsou u nás tyhlety :
http://kucpav.blog.cz/
Jinak ocet nepoužívám dala jsem jednou a plínky mi z toho smrděly ![]()
ahoj ženy, vrátili jsme se z dovolené v Orlických horách… Těšila jsem se na praní v civilizaci kde teplá voda teče rovnou z kohoutku… ale kamenem úrazu bylo schnutí. Starej studenej barák…
No a při pokusu o důkladnější vyždímání jsem si málem odrovnala ruce (udělaly se mi puchýře). No tak jsem další praní odmítla… párkrát jsme teda museli dát alanu… a hned měl pěkně červenej zadek, chudák. Zlatý látkovky ![]()
Dočetla jsem a všechno zapomněla…tak třeba zítra ![]()
pomerančo: Taky mám Alany, ale Stela naštěstí na ně reaguje dobře.
Každopádně co ždímat v ručníku a šlapat na to? ![]()
Holky, snažím se naučit se úvaz na záda. Zatím jen batoh, Hammock se mi zdá ani ne tak složitý jako zdlouhavý a ona se mi pořád mele.
Může mít už ruce ven? Není totiž síla, která by ji donutila mít je uvnitř. A navíc se mi zdá, že to mám podivně u těch kolen. Snažila jsem se, aby mě jakoby objímala nohama, ale to pak má ten zadek tak divně dolů. ![]()
Fly: Ruce může mít ven, pokud sedí, já je dávám pořád dovnitř, protože mi na hrbu pravidelně usne ![]()
DH neumím dotahovat a necítím se v tom, tak ho nevážu.
Vážu batoh, batohokapsu a kapsu na záda.
Co to máš za hadr?
Zadek má mít níž než kolínka. A látku od kolínka ke kolínku, to na té fotce nemá. Jak nahazuješ na záda? Přes hlavu? Přijde mi tam taková povolená, ale na poponesení dobrý, si myslím ![]()
Bruni: Ona nesedí. Ale není síla, která by ji donutila mít ty ruce dovnitř. Už když ji na zemi rovnám, tak je hodí ven. ![]()
Hadr je Hoppediz.
Si tak říkám, že dobrý název za pruh hadru, co stál 1800,–. ![]()
Nahazuju přes rameno.
Já na záda dávám cca od půl roka, tím pádem striktně ruce dovnitř a je už tak zvyklá. Asi bych to na Tvém místě nevyžadovala, když jí je tam nedostaneš, ono se prd stane. Akorát je blbý, kdyby Ti tam spala, no.
Jak máš toho Hopa dlouhého?
A na záda je nejlepší nához přes hlavu, fakt že jo. Dítě to miluje a jak ho tam dáš, tak už nemusíš nic upravovat, látka je tam, kde má být.
Já mám teďka novej hadr
Už třetí ![]()
Brunifid píše:
Já mám teďka novej hadrUž třetí
pochlub se ![]()
Ja si budu muset koupit mobil, takze veskere hadry musi pockat (jak plinky, tak satky)
A tady nový krasavec navázaný. Didymos indio antracit s konopím.