Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
U nás je nejlepší hračka flaška od piva
A hned v závěsu myčka - jak ji otevřu, tryskem je u ní a pomáhá vyklízet.
To teda znamená, že jí v deseti nebude zajímat, až budu chtít, aby uklidila nádobí? ![]()
Vařila myšička neděláme, paci paci taky ne, protože mi nepůjčí ručičky. Umí pápá a pac
Co je to brambora? ![]()
Jak vezmu knížku a ukazuju, je mi knížka odebrána a mám po ptákách. Radši pak hodím dítě na záda do šátku a jdu ven ukazovat zvířátka živá, to zabírá daleko líp ![]()
s tou myčkou jsi mi připomněla - psí miska a granule. Vylívá vodu a cáká. Dneska převrhnul celou velkou konev na zalívání s odstátou vodou. Potopa. A samozřejmě se v tom s úžasným nadšením vymáchal ![]()
ahoj!
moje dítě na sebe taky nenechá šáhnout, takže paci či myšička jsou pasé.
brambora: to je ta říkanka kutálí se ze dvora…? tu děláme v mc a taky je nele šumák.
knížky taky nezájem, nějak zatím nevnímá, že tam jsou nějaké obrázky ![]()
dneska si třeba pěkně hrála s odpadkovým košem
třikrát jsem nacvakávala víko a dávala zpátky igelitku na bordel ![]()
jo a u nás už tekla první červená
neluše si to hnala po čtyřech a zakopla, rozplácla se a hryzla se. no řevu pěkně, pusa krvavá…
myčku taky miluje! pak občas chodí koukat do koupelny, jak pere pračka
a pomáhá mi „rovnat“ plíny a prádlo
No taky si musím postěžovat na toho svýho rošťáka, jak si naprosto ukázkově nehraje. Už je větší, nějak mi to okolí předhazuje, že by měl umět držet tužku a kreslit. Kámoščin stejně starý syn normálně už nakreslí kočičku
Ten náš - všechny pastelky rozlámal - i ty dřevěné, fixy mi málem sežral, propisky rozebere na prvočástice
a na vodovky nemám odvahu. Zato ale umí perfektně zatloukat hřebíky - to se jednou díval na tátu a šup, umí to líp jak já ![]()
Gina: Tak podle mého je k zatlučení hřebíku potřeba daleko větší manuální zručnost než k nakreslení kočky. Kočku zvládnu taky, radši teda přidávám popisek, kdyby někdo mé abstraktní umění nepochopil
![]()
tak u nas je to podobny..
uplne nejlepsi jsou kocici granule a miska s vodou, misku prevrhne a granule zere ![]()
pak je dalsi v poradi koupelna, ja mam teda pracku plnenou vrchem tkz smula, ale u mamky je klasika a tam teda cuci do bubnu jak do televize
jinak potom ji velice bavi prerovnavat veskery tekuty praci prostredky co mam pod umyvadlema a pak si z vany sebere kelinky derovany co ma do vany a s tema se nejakou dobu vyblbne…
dneska si docela vydrzela povidat se sebou v zrcadle…
jo jinak si oblibila muj jeleni luj, ten neda z ruky
a pak mame problem pri prebalovani, jak ji dam na zada tak se zacne vztekat, modrat a nasledne se mnou nemluvi
odtahuje se ode me jako kdybych ji delala buh vi co, nevim co s ni ale nandat ji plinu kdyz sedi fakt neumim
jeste kdyz to je ctverec ve svrchnakach…obcas kdyz stoji tak ji sundam abych ji teda nemucila na zadech
ale to nandavani, no hruza
PetkaK píše:Flyingfrog píše:
Petko: No tak sem tam taky řeknu říkanku, ukážu jí v knížce zvířátka. Ale jako abych deset minut v kuse ukazovala zvířata a říkala, jak se hlasově projevují, na to fakt nemám.Myšičku si nedá dělat, to jí lechtá, bramboru ukazuju jako nouzovku v autě, když už je jinak na prohození oknem.
No já si s ní třeba hraju těch 10 minut, pak odejde jinam a je klid, a pak zase příjde s něčím a hrajeme si. Tu hodinu si hrajeme když to sečtu za celý den
Myšičku si malá nenechá udělat, ale ukazuje už to sama, když to dělám já tak jí to lechtá taky
No jo, jenže mně ta moje je od rána za zadkem. Prostě si hraje na separační úzkost a rozhodně teď cca 14 dní nevím, co to je být 10min sama a dítě někde jinde. ![]()
Flašky taky vedou. ALe já mám z té mojí pocit, že ji ten okolní svět až tak nezajímá. Teď prostě vede maminka a je jedno, že už se umí plazit a při troše dobré vůle by mohla udělat z bytu kůlnu na dříví, ona je prostě tak hodná, že toho moc nekrámuje. To jí naopak ještě krámy předhodím a vykrámuju sama.
Gino: Okolí ať si trhne.
Tohle je přesně ten důvod, proč já pořád všechno řeším. Okolí. ![]()
Bruni: Koulela se ze dvora, velikánská brambora. Neviděla, neslyšela, spadla na ni závora. Kam koukáš ty závoro. Na tebe ty bramboro. Kdyby tudy projel vlak, byl by z tebe bramborák. Doprovází se to rukama. Stela to zbožňuje, ale právě proto, že to miluje, dělám to málo a spíš ve chvílích, kdy už je ultraprotivná, hned ji tak zaujmu. ![]()
Jinak tady nějaké MC je, ale já musím přiznat, že sice bych ráda, aby moje dítě bylo v kolektivu, ale sama mám osypky mezi ty ženské jít. ![]()
Flyingfrog píše:
Jinak tady nějaké MC je, ale já musím přiznat, že sice bych ráda, aby moje dítě bylo v kolektivu, ale sama mám osypky mezi ty ženské jít.
Proč? Já se tam těším, v září vyrazím. Dítě hodím do šátku na záda, s sebou tašku látkovek a bude
![]()
Bramboru nastuduju, nemohla by ses u toho nahrát na video a poslat mi to? Abych odchytila ty posuňky ![]()
Brunifid píše:palošek píše:To Ti z té deky neuteče?
Ona je totiž furt na dece a já vařím, žehlím, šiju, uklízím…
ona začala až teď couvat jako rak
Takže je i mimo deku
Ale donedávna ji ještě neopouštěla, teď to je tak kolem 1,5m dokola. Vytírám denně. Do skříněk mi neleze, dám ji na zem barevné misky, do nich házíme kostky, mícháme je teflon.měchačkou.apod.
Jinak paci, paci, vařila myšička…to děláme taky. Ukazujeme očičko, nos, pusu…stavíme kostky na sebe…teda ona je spíš bourá ![]()
A má strašně ráda našeho pejska. Minule jí olízal nožku, ale musíme to moc hlídat. Je to ještě štěně, a kouše co může…tak je moc často k sobě nedáváme. Zato kočky se malá bojí.
Ještě k tomu pohybu…těsně před termínem rehabky se malá začala samaotáčet a perovat na kolenou…dobré, že? Má prostě svoje (pomalé) tempo.
![]()
Ahoj holky , sice už moc neplínujem , ale čtu vás dál
. A musím se s vámi podělit o můj očkovací zážitek . Škoda ,že tu není Asha, tu by to asi celkem zajímalo…
Byli jsme včera na dvouleté prohlídce s tím ,že jsem byla připravená na poslední Prevenar . Když se chce , jde evidentně všechno - dr. sama navrhla ,že tu poslední dávku dávat nebudem , že protilátky co má z těch předchozích stačí ,že v některých státech se dává právě o tu jednu míň…
No , dali jsme nakonec Priorix - K. je zdravá, horko není a nikam nejedem - a máme pokoj - skončili jsme s očkováním.
Otázka na Ivušku a jiné vícematky (já už si to od kluků nepamatuju) - za jak dlouho po odplenkování přes den byla Klárka (vaše děti) bez plen v noci ? (Vím ,že je to individuelní , ale jen tak orientačně pro představu…)
Bruni: Já nemám moc ráda společnost cizích ženských, které jsem nikdy neviděla/neslyšela. Nemám tak obecně ráda cizí lidi. Například vy mi cizí nepřijdete, ale jít někam do MC se seznamovat, mám křeč v břiše.
Jinak dneska u doktorky byl hošík a maminka ho pak vázala do šátku. ![]()
Plus tam visí inzerát na prodej klokanky, BabyBjoern. Prý šetří záda mamince i dítěti, možno nosit i čelem od sebe. Já šla do kolen.
Chm, já s dítětem sice sem tam dělám pacipaci, ale spíš si pacá ona sama pro sebe. Ale oči a tak to ukazuju spíš náhodně. Mi přijde, že to naše hraní asi nedá ani tu hodinu. Ale dle doktorky je dítě OK. ![]()
Jen mě pobavila sestra, že ať ji na váhu posadím. Tož jsem ji musela zklamat, když mi dítě nesedí. Ale zase jí neopírala nohy o stolek, tak byla pochválena jako hodné dítě. Já vím, že je líná a ne hodná. ![]()
Ráďa69 píše:
Otázka na Ivušku a jiné vícematky (já už si to od kluků nepamatuju) - za jak dlouho po odplenkování přes den byla Klárka (vaše děti) bez plen v noci ? (Vím ,že je to individuelní , ale jen tak orientačně pro představu…)
Tak za půl roku? Občasné nehody ale byly snad ještě rok, ale po tom půl roce už to bylo jen když jsme ji zapomněli dát večer čůrat nebo se nějak extrémně napila. Teď už nemá ani nepromokavou podložku. A zrovna před pár dny se počůrala dvě noci po sobě, vždycky až ráno, asi byla nějaká nachlazená či co, nevím.
Flyingfrog píše:
Bruni: Já nemám moc ráda společnost cizích ženských, které jsem nikdy neviděla/neslyšela. Nemám tak obecně ráda cizí lidi. Například vy mi cizí nepřijdete, ale jít někam do MC se seznamovat, mám křeč v břiše.
Mně tohle nevadí. Prostě přijdu a buď si s někým sednu nebo ne. Odejít můžu vždycky.
A není líná, no vidíš, že je v pohodě. My si včera večer stavěly kostičky, docela dlouho. Našla jsem je na půdě, umyla, tak jsem byla zvědavá, co postavím ![]()
No já si s ní třeba hraju těch 10 minut, pak odejde jinam a je klid, a pak zase příjde s něčím a hrajeme si. Tu hodinu si hrajeme když to sečtu za celý den
Myšičku si malá nenechá udělat, ale ukazuje už to sama, když to dělám já tak jí to lechtá taky