Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Holky nejedná se sice o plínky, ale třeba mi poradíte. Musí mí dítě při cestě na Slovensko pas?
Flyingfrog píše:
ivuško: Taky mám takového chlapa.Teda jen o víkendu, přes týden chodí do práce a sem tam vstane i dřív jak dítě.
Do novoskladu taky nedávám, dávno už dávám jen čtverce na rovno.
To on do práce taky chodí, ale holt později, pak pracuje večer z domu.
M-a-j-a píše:
Holky nejedná se sice o plínky, ale třeba mi poradíte. Musí mí dítě při cestě na Slovensko pas?
Myslím, že musí. A bude to ještě více zpřísněno.
palošek píše:M-a-j-a píše:Myslím, že musí. A bude to ještě více zpřísněno.
My loni jeli a měli Míšu jen zapsaného v mém pasu. Ale nikdo nás nekontroloval, tak nevím. ![]()
Gina108 píše:palošek píše:My loni jeli a měli Míšu jen zapsaného v mém pasu. Ale nikdo nás nekontroloval, tak nevím.M-a-j-a píše:Myslím, že musí. A bude to ještě více zpřísněno.
aha, já to možná spletla. asi teprv budou muset mít
Nikde se to nekontroluje, ale kdyby se něco přihodilo, nebo náhodou byla nějaká kontrola…
M-a-j-a píše:
Letos stačí mít dítě jenom zapsané v pasu, ale od příštího roku(nevím ale kterého měsíce), už musí mít vlastní pás- jezdíme na Slovensko za rodinou, takže jsme se informovali.
Do konce cervence to jde zapsat, pak uz ne… pak uz musi mit dite vlastni pas - http://www.chytrazena.cz/…vy--334.html
Takže nestačí mít ho zapsané v občance? Tak to je na prd. TO si budeme muset nechat udělat pasy jen kvůli Slovenska?
M-a-j-a píše:
Takže nestačí mít ho zapsané v občance? Tak to je na prd. TO si budeme muset nechat udělat pasy jen kvůli Slovenska?
Vy ne, jen pro malou.
Anielkha píše:
Do konce cervence to jde zapsat, pak uz ne… pak uz musi mit dite vlastni pas - http://www.chytrazena.cz/…vy--334.html
Do konce června to šlo zapsat si dítě do pasu, a platí to do konce příštího června.
Teď už si musíš pro dítě udělat jeho vlastní pas - letos za 100kč z platností na 5 let, příští rok za 600KČ z platností na 5let.
Holky potřebovala bych poradit,která plena je podle vás nejsavější - kalhotková ANAVY, Tots bots bamboozle, Baby Idea bamboo extra, nebo bum hugger? Vše kalhotkové pleny. Děkuji za odpověď:-)
Brokianaa píše:
Holky potřebovala bych poradit,která plena je podle vás nejsavější - kalhotková ANAVY, Tots bots bamboozle, Baby Idea bamboo extra, nebo bum hugger? Vše kalhotkové pleny. Děkuji za odpověď:-)
Mám jen Anavy a BabyIdea bamboo extra - holka má 11m a na noc jsou pro ní lepší BabyIdea s vloženým prefoldem složeným na 4 vrstvy - tohle vydrží 13h a není na dotek na povrchu mokrá. Kdežto anavy s těma originálníma vkládačkama jsou i na povrchu mokré, ale jak říkám spí i 13h v kuse bez přebalení. S ostatními zkušenost nemám.
Brokianaa píše:
Bum Hugger ani Bamboo Extra bez dovycpání nějak moc nepoberou, na noc pro batole určitě samy o sobě nestačí. Na druhou stranu jsou obě celkem prostorné, takže se do nich dá leccos nacpat. Do Anavy už toho moc nenacpeš, Ondrovi na noc stačí, ale on už v noci skoro nepije. Bamboozle neznám.
Mi spíš šlo o to na ven. Abych třeba nemusela ˇpřebalit hned po prvním čůrání. Synmá 15měsíců a někdy (hlavně odpoledne) čůrá hodně. A navíc ať není moc tlustá a nemusím dokupovat další extra vkládačky. Asi toho chci po plínce hodně,ale zatím látkuju jen doma a na ven bohužel jednorázovku (začla jsem až po roce věku - dřív jsem o moderních látkovkách neměla ponětí a ještě další důvody,které už ale pominuly) a tak bych ráda i ven,ale ať vydrží dost dlouho a i ať se vleze i pod kalhoty…Teď se vše co je hezké šije na jednorázovky a na látku jsou akorát starší, nebo drahé bavlněné věci…
Jinak doma mám jen sketch fr.froté-samy o sobě nenasají skoro nic, vrstvené naturfolds-na jedno čůraní na doma s bambino mio kalhotkami ok,imse vimse flanel bez čč o ničem a ještě mám konopku babyidea a ta taky jen na jedno čůraní bych řekla… Nic víc nemám. Ještě 2froté a 2flanel vkládačky a spostu čč. Kupovala jsem a neměla o plenách moc ponětí…A navíc na doma stačilo,ale na vec…to ne.