Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
107
8.8.11 21:40

Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jestli vám po praní plín začala smrdět pračka. Vím, že se to stává, hlavně u těch vrchem plněných, kterou samo mám. Zkoušela jsem ocet, větrám a pořád nic. Když peru malýmu v lovele, tak mi to vůbec nevoní a nedejbože chlapovo tmavý trika, ty kolikrát i smrdí. Uvažovala jsem o koupi nový pračky a teď hledám příčiny, proč ta stará smrdí. Plíny budu prát dál a teď kdyby mi začala smrdět i ta nová grrr… Jinak dodávám - pleny peru ob den, semtam ob dva dny. Skladuju nasucho, posraný nejdřív vyperu v ruce a jdou hned do pračky. Tak co???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
8.8.11 21:43
Mikro píše:
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jestli vám po praní plín začala smrdět pračka. Vím, že se to stává, hlavně u těch vrchem plněných, kterou samo mám. Zkoušela jsem ocet, větrám a pořád nic. Když peru malýmu v lovele, tak mi to vůbec nevoní a nedejbože chlapovo tmavý trika, ty kolikrát i smrdí. Uvažovala jsem o koupi nový pračky a teď hledám příčiny, proč ta stará smrdí. Plíny budu prát dál a teď kdyby mi začala smrdět i ta nová grrr… Jinak dodávám - pleny peru ob den, semtam ob dva dny. Skladuju nasucho, posraný nejdřív vyperu v ruce a jdou hned do pračky. Tak co???

zkusila bych procistit filtr.. ten se zanese bordelem raz dva.. ale spis at ti to udela chlap, at si jeste nevytopis byt 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
8.8.11 21:43

palošku: Sukýnka krásná. :srdce: Mně by se líbila, ale to moje dívče by takovou neunosilo. :cry:

xlin: Práce navíc… Mno, tak nějaká je, ale já jsem za ni ráda, aspoń to dítě nějak zabavím. :-) No a pokud se kupují krásné plíny, tak jasné no, prachy lítají. :-) Já už mám stopstav, už jsem jen mlsně koukala na nové AIO anavy, ale neobjednala jsem. :-)

Mikro: A ocet přidáváš jen do praní nebo jsi zkoušela prohnat pračku programem naprázdno s octem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
8.8.11 21:54

S tou pračkou… já mám taky pocit, že když něco peru po plínách, že mi to načichne močí… :think: Zkusila jsem ocet a naprázdno na 90, ale nevím, jestli to pomohlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
8.8.11 21:55

Mě se teda nezdá že by mi pračka smrděla - taky mám horní plnění.

Občas, tak jednou do měsíce, tam dám ocet a proženu to na 90° naprázdno.

A filtr jsme čistili nedávno, protože nám tam cosik zapadlo, už ani nevím co to bylo, ale že by byl nějak extra špinavý to ani ne. Tak normálně, stejně jako loni když jsme ho čistili a ještě neprali plíny. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
107
8.8.11 21:59

Rom: filtr je ta plastová krabička nalepená na bubnu, nebo je někde jinde? V zimě jsme měli doma opraváře a ten jí celou měnil. Ta pračka je celkově naprd, takže bych docela ráda tu novou, ale abych nebyla zas na začátku. Jak máš zaplněnej buben, když pereš pleny? Já tak třičtvrtě. Říkám si jestli to není tím, že se to tak nevymáchá, nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
8.8.11 22:04

Petko: pěkná fotka :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
8.8.11 22:08
palošek píše:
Petko: pěkná fotka :potlesk:

Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
3911
8.8.11 22:42

Mikro,myslím, že na 3/4 je to fajn, některý plíny hodně nabydou a taky jsou pak těžké tak aby se neurval buben a vůbec se to mělo kde vymáchat.. ale to asi se smradem nesouvisí, já bych vykuchal vše co lze - někdy se něco uchytí i v těch nálevkách nahoře na prášek (jestli jde vytánout ten šuplíček propláchnout), pak to prohnat celé na prázdno octem a ještě se mrknout.. ten filtr myslím je u odtoku vody (to asi není hned u bubnu spíš někde dole) - většinou takový čtveratý dvířka v dolní části pračky.. (teda měla jsem tu čest zatím jen s 3pračkama a ty to tak nějak měly podobné) a ještě bych zkusila probádat těsnící gumu bubnu u těch dvířek, když tam něco zapadne a zahnívá, taky to občas pěkně „voní“ .. třeba taková maličká ponožtička :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
9.8.11 08:12

Hm , s prackou me nenapada nic jineho nez co uz holky psaly..

Holky, co pouzivate ansvy - jsou lepsi flisacky na patentky nebo suchy zip?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
9.8.11 08:33
xlin píše:
Hm , s prackou me nenapada nic jineho nez co uz holky psaly..Holky, co pouzivate ansvy - jsou lepsi flisacky na patentky nebo suchy zip?

Mám obojí, a v patentkách spatřuju tu výhodu že si je dítě zatm neodepne :), kdežto suché zipy si odepíná pořád a musím jí na to dávat body, k patentkovým stačí tričko :) ale jinak jsou asi stejné, rozdíl moc nepozoruju :)

• Citovat
  • Upravit
8651
9.8.11 09:42
xlin píše:
Hm , s prackou me nenapada nic jineho nez co uz holky psaly..Holky, co pouzivate ansvy - jsou lepsi flisacky na patentky nebo suchy zip?

Patentkové jdou o malinko víc utáhnout v pase, u větších dětí se to neprojeví, ale koukám, že máš 3 měs. dítko, tam by to ještě mohlo hrát roli (jde o cca 2 centimetry), tak raději upozorňuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
9.8.11 09:43
PetkaK píše:
xlin píše:
Mám obojí, a v patentkách spatřuju tu výhodu že si je dítě zatm neodepne :), kdežto suché zipy si odepíná pořád a musím jí na to dávat body, k patentkovým stačí tričko :) ale jinak jsou asi stejné, rozdíl moc nepozoruju :)

Ondráš si zatím neodepne nic :lol: Klárka v jeho věku uměla zapínat knoflíky (to je sice celkem extrém, ale prostě ji to bavilo), ale on se o nic ani nepokusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
9.8.11 10:22

Petko: Krásná fotka. :palec:

Chm, šla jsem čmuchnout k pračce a mně nesmrdí, ale teda máme s bočním plněním. :think:

xlin: Já mám raději na sucháč, přišlo mi, že líp obejmout, ale už stejně nepoužívám. :-) Patentky mi dítě ale opravdu neodepne, kdežto u sucháče se jí to párkrát podařilo, než jsem stačila zaječet NE. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
9.8.11 10:25
Flyingfrog píše:
kdežto u sucháče se jí to párkrát podařilo, než jsem stačila zaječet NE. :-)

Já můžu ječet jak chci, ale dítě je bez plíny raz dva :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí