Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Brunifid píše:careynka píše:
Koupila si satek, 5m, nevim ktery, ale nevi si s nim rady a druhy den uz ho chce prodat.Koupí šátku se dítě neuklidní. Je potřeba se ho naučit vázat, to si snad nemyslela, že se uváže samo, ne?
Doporučuji videa na Youtube od uživatelky vonzi1, podle toho jsem se učila vázat skoro všechno
Jak to má staré tu holčičku? Jestli je to ještě hodně malé, jsou dobré kolíbky, ale to jen za předpokladu, že má zdravé kyčle! Někdo kolíbky neváže vůbec a jde rovnou na vertikál. Například kříž s kapsou uvnitř.
Vázání se trochu liší s pevným a s elastickým šátkem.
Jinak obecně, když dítě není zvyklé, tak málokdy zafunguje, aby ho navázala a sedla třeba k PC. Já to nemůžu dělat ani teď. Je potřeba chodit, mně se osvědčilo nejlépe vyrazit kolem baráku. V šátku mi tak velmi často usne.
no ona tam ma nejaky navod a vubec to znej nechape, na youtube jsem ji uz odkazala, tak tam mrkne. Prijde mi skoda ho druhy den prodavat, myslim ze tohle by mohlo castecne pomoct, kdyz nic jineho opravdu nezabira
Ono dost záleží na tom, proč brečí. Jestli jí bolí bříško, bude ji bolet dál i v šátku.
Kojí? Nebo dává UM?
A jak je to dítě staré?
Fakt bacha na ty kyčle. Jestli je nemá OK, tak kolíbky NE.
Jako koupí šátek a druhej den ho chce prodat, protože se sám neuváže nebo jako proč? O tomhle fakt nevím, co si myslet ![]()
Ahoj!
S tim satkem…to chce zkouset, napoprvy to neuvaze dobre nikdo. Ja dokonalou kolibku pres obe ramena uvazala az u tretiho s polopruznym satkem. S pevnym mi to nejde. Takze zalezi, jak moc „tezky“ satek na vazani ma. Ale rozhodne nehazet flintu do zita.
asha píše:
A holky, jestli to vyjde, tak sem budu zas chodit castejs
Teda já už sem skoro nechodím, ale tohle jsem nemohla nechat jen tak a nekomentovat.
Se už zadařilo????
Brunifid píše:
Ono dost záleží na tom, proč brečí. Jestli jí bolí bříško, bude ji bolet dál i v šátku.
Kojí? Nebo dává UM?
A jak je to dítě staré?
Fakt bacha na ty kyčle. Jestli je nemá OK, tak kolíbky NE.Jako koupí šátek a druhej den ho chce prodat, protože se sám neuváže nebo jako proč? O tomhle fakt nevím, co si myslet
ja si myslim ze uz je na pokraji sil. Mala je drazdiva, proste breci, jsou ruzny finty ale u ni to moc nepomaha. Navic ji jeste boli brisko, na MM to bylo pry silene, z nervu o mliko stejne prisla, tak jsou na UM a je to trosku lepsi. Dala jsem ji cislo na svoji neurolozku, je skvela. Tak snad aspon ona pomuze. Ta jeji ji ani nerekla, ze takovydle deti se nemaji ockovat
asha píše:
Faaakt? Ze by?
ted koukam ze mas Valentynku, tu chci taky kdyz by to byla holcicka
mela bych Vojtu a Valentynu
to je krasny
asha píše:
asho? copak? jen se svěř ![]()
asha píše:
to jsou mi novinky
jen jsem choď, i kdyby ne, mám tak nějak pocit, že do této diskuze prostě patříš ![]()
Car zkoisela ta tva kamoska zavinovat? Jako fakt pevne zavinout jak zakukleny motyl jen s hlavickou venku? A pousti ji vysavac,digestor,fen? Nektery deti tohle potrebuji. Drzi ji uz hlavicku? Ja v pul roce vazala uz vertikal,pac kolobkanmi proste nesla ![]()
Takhle ji tezko muzeme radit
nejlepsi by yla diskuze ci proste napsat primo nektere z nas ![]()
Mirii píše:
Car zkoisela ta tva kamoska zavinovat? Jako fakt pevne zavinout jak zakukleny motyl jen s hlavickou venku? A pousti ji vysavac,digestor,fen? Nektery deti tohle potrebuji. Drzi ji uz hlavicku? Ja v pul roce vazala uz vertikal,pac kolobkanmi proste nesla
Takhle ji tezko muzeme raditnejlepsi by yla diskuze ci proste napsat primo nektere z nas
no ona to neni kamaradka, znam ji dva dny prave kvuli tomuhle, snazila jsem se ji taky radit, ale nic jim nefunguje. Dokonce jdou do motola do poradky pro drazdivy deti, to ani nevim ze existuje, tak to maji asi fakt silny. Spi tri hodiny denne, je na pokraji sil
je mi ji tak lito
Holky neee
Jen jsme tokonecne rozstipli, ze do toho jdem. Ale asi jen do listopadu, pak uz to odpiskam. Tak jen doufam, ze se mi podari nahodit cyklus, mam pocit, ze porad jeste nefunguju. ![]()
careynka píše:Mirii píše:no ona to neni kamaradka, znam ji dva dny prave kvuli tomuhle, snazila jsem se ji taky radit, ale nic jim nefunguje. Dokonce jdou do motola do poradky pro drazdivy deti, to ani nevim ze existuje, tak to maji asi fakt silny. Spi tri hodiny denne, je na pokraji sil
Car zkoisela ta tva kamoska zavinovat? Jako fakt pevne zavinout jak zakukleny motyl jen s hlavickou venku? A pousti ji vysavac,digestor,fen? Nektery deti tohle potrebuji. Drzi ji uz hlavicku? Ja v pul roce vazala uz vertikal,pac kolobkanmi proste nesla
Takhle ji tezko muzeme raditnejlepsi by yla diskuze ci proste napsat primo nektere z nas
je mi ji tak lito
A takhle drazdivy je to dite od porodu? Nebo kdy se to zvrhlo? Kdy ockovali?
To je ta Lesí https://www.emimino.cz/profil/lesi/?…
mimčo má fakt maličké, ani né dva měsíce, tak že předpokládám, že ještě ani neočkovali. Jsou tam i nějaké diskuze co zakládala.