Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
monikalysa píše:
Ahoj, potřebuju poradit.Chci zkusit používat na malého ty moderní látkovky. Nějaké mám nakoupené. Teď mi nejde do hlavy, kalhotky jsou froté a do nich je froté vkládačka… Jako to neproteče? Přijde mi to divné… Dává se do kalhotek i obyčejná čtvrcovka? A v jakém pořadí, vkládačka na čtvercovku či obrácceně?
Ahoj, to protece
na takovedle se davaji jeste svrchni kalhotky, jsou trojiho druhu podle materialu: PUL treba zn. Thirsties, Fleece - zn. Anavy, nebo vlnacky - tech je vic, nektery jsou zapinaci, jiny natahovaci, zn. Disana, Anavy, Merinostar… ![]()
Do tech PULek nebo flisaku muzes naskladat i ctvrece treba narovno. Kdyz se naucis vazat novorozenecky sklad, tak na nej pak muzes natahnout i vlnacky
zalezi co preferujes a co od toho cekas ![]()
Takže chápu to dobře tak, že dám dítěti ty kalhotky froté a na to ještě kalhotky s gumou? A do těch kalhotek patří jen ta vložka? Ty vlňáky se mi nijak moc nelíbí ![]()
caryenko a prosím tě ty anavy flece neprotečou? Ty mám taky a je to jen flece. ![]()
Moni ty vlnaky se ze zacatku nepozdavaly zadne z nas
a nakonec jsme u nich kazda skoncila
aspon teda velka vetsina. Jsou nejprodysnejsi..ja treba flisove nemela ani jedny a pul mam jedny a nepouzivam. Vlnaky jsou mooc pohodlny a je jich na trhu velka spousta. Treba od baby idea jdou pouzit krasne jako kamase apod ![]()
Frote plinky nejsou moc sava varianta,nejlepe saje bambus
me nejoblibenejsi
www.fler.cz a tam si zadej uzivatel kisy, potom www.anavy.cz a www.sijemdetem.cz vsude hledej kalhotkove pleny…na ne je teda treba jeste svrchnich kalhotek, ja preferuji vlnaky s pul a flisakama neporadim ![]()
Tak já do těch froté plenek mám vkládačky , takové jemné. Ještě mě zajímá, mám vkládačky z pevného plátna já nevím, to asi moc sát nebude co? Je to vkládačka a takovej obdélník z toho samého matroše, do kterého se vkládačka zabalí.
ahoj moni! ty v tom asi ještě trochu plaveš, viď? já taky plavala
napiš, co máš zatím nakoupeno - ono není froté plenka jako froté plenka.
jinak já zas mám nejraději flísové - jsou hned suché (a u pidimimi je to fajn, vaječina vylítne z plínky na gaťky a být to vlňáky, tak je máš na x dní mimo provoz)
tak písni co máš a poradíme
Moni nemas foto?
Platno ti toho moc nenasaje… A frote plinky mas jake? Dobre vkladacky jsou od baby idea bambusove, ty toho nasaji opravdu hodne a uplatnis je po cele plenkovaci obdobi ![]()
monikalysa píše:
Tak já do těch froté plenek mám vkládačky , takové jemné. Ještě mě zajímá, mám vkládačky z pevného plátna já nevím, to asi moc sát nebude co? Je to vkládačka a takovej obdélník z toho samého matroše, do kterého se vkládačka zabalí.
Zkus napsat, jaká je to značka, takhle z toho teda osobně vůbec nejsem moudrá ![]()
Plavu v tom hodně
, ale tak chci to zkusit. Tak mám: http://pleny.heureka.cz/…5kg/galerie/ těch mám 10ks,http://www.ditezeskatulky.cz/cs/24.29/latkove-pleny/vicevelikostni-kalhotkove/babyidea-bamboo-extra-patentky- těch mám 6ks, prej jsou od 4 měsíců, http://moderni-latkove-pleny.cz/…-puntik.html tyhle jedny a pak mám ještě různé a u těch nevím, co jsou za značku, jedny jsou z bambusu, pak froté, flece. Mám 30 vkládaček a 50 obyčejných čtverců a teď jsem si objednala zatím 1 vlňáky na miminko.
No a tohle nevím co je
, těch mám asi 8 párů, jako ta vkládačka a k tomu ten obdélník.
hm, za mě: pokud chceš látkovat hned o začátku, doporučovala bych ti naučit se vázat ze čtverců novosklad a na to koupit nějaké pul kalhotky. do toho novoskladu pak dávat ty vkládačky.
ono ty kalhotkové plínky jsou pěkné, ale na úplně malé mimi bych je nedávala. co vím, tak ty popoliny nejsou zrovna nejmenší, tak abys pak nebyla překvapená, jak vypadá miminko s obřím balíkem na zadku ![]()
monikalysa píše:
No a tohle nevím co je, těch mám asi 8 párů, jako ta vkládačka a k tomu ten obdélník.
to je vícevrstvá plínka! tak je super, když jí složíš na třetinky a dáš jen tak narovno do pul svrchňáčků - to jsem já používala na malé miminko nejvíc ![]()
ivuško: Budou prosím pěkně vlňáčky teď někdy? Jsem už u jedněch utrhla patentek a chlap, i když si dával pozor, tak se mu taky jeden vyrval a další k tomu spěje. ![]()
Nebo to jde nějak opravit po domácku, asi těžko, což?
Flyingfrog píše:
ivuško: Budou prosím pěkně vlňáčky teď někdy? Jsem už u jedněch utrhla patentek a chlap, i když si dával pozor, tak se mu taky jeden vyrval a další k tomu spěje.
Nebo to jde nějak opravit po domácku, asi těžko, což?
Teeeda, holky, vy jste sikulky…doufam ze me to taky neceka
od vas vim, ze to hrozi, tak beru patentek prstem mezi, netaham na tu vlnu, tak snad se mi to taky nestane. Na noc jsou skvely!!! Tenoucky a drzi!
Já si ale taky dávala pozor.
Jednou ne a lup a chlap si dával ještě větší od chvíle, co jsem vyrvala já ten jeden a stejně se mu to podařilo. ![]()