Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Efíku, taky hodně peru, fakt dost, ale to je tím, že nejen Maty je čuník.
Náš taťka nedělá zrovna v líbivém čistém prostředí a já jsem taky hned od něčeho zas*aná ![]()
U nás teda látkuje ještě jedna maminka, ale ta to vůbec nehrotí, klidně dává i jednorázovky, my ji měli od začátku látky na prcce jen jednou a to tehdy, když na 2 hodiny hlídala babička ![]()
Měl ji na sobě asi 15 minut, pak jsem přišla a hned jsem mu tu hrůzu sundala ![]()
S nepochopením se setkávám často, ale už je mi to fuk.
Lidi nechápou, nevěří a často se setkávám s větami typu: „Raději se budu věnovat více dětem nebo si udělám kafe, než abych prala pleny“.
Vyrábím si i ubrousky na prcku a to hodně lidí zvedlo ze židle - nač, když je prý mnohem jednodušší si je jít koupit ![]()
Prostě nechápou celý te smysl a nemá cenu se s něma bavit.
Lidi se vždycky bojí toho, co neznají ![]()
Včera mi přišla knížka 1001 přírodních prostředků, tak bych teď chtěla ještě i trošku experimentovat s kosmetikou a čistícíma prostředkama.
Já u nás doma třeba nevedu Jar nebo nějaký dryáky, doposud jsem zkoušela čistící protředky vymýšlet tak, aby byly šetrnější k přírodě - teď mám k jejich přípravě i návody ![]()
Efi, já vždycky odpovídám, když má někdo pocit, že praní zabere čas, že my máme doma pračku, že to hodně ulehčí situaci, jestli už taky uvažovali o její koupi
NEŽEHLÍM!!! Nevidím k tomu žádný důvod, žehlení nesnáším, takže žehlím jen věci, které to opravdu potřebují, třeba blůzy, košile a to jen těsně před tím, než je potřebujeme.
Papírovky kombinuju, když někam jdeme na dýl, je to jednodušší než někde přebalovat, tahat to sebou nazpět. Vlhčené ubrousky si nevyrábím, ale chtěla jsem, jenže já mám ubrousky z plenek a tak nějak to vyšlo, že meju vodou, přebalovák mám přímo vedle vany.
Na Matesa peru obden, možná by to vyšlo i jednou za 3dny, kdybych mu pokaždé pod prdku nedávala čistou čtvercovku, ale jak jich mám hafo, tak mu vždy podložím čistě
Na nás peru jednou za čas x praček, vždy dám tak 5praček v jednom dni a mám zase na dlouho vystaráno.
Efík - kde kupuješ Qalt-exel? Já ho nemůžu sehnat, nechci to zase přes net.. A máš i ten prášek? Nebo jen gel..Ale co jsem vyčetla tak eko je jen ten prášek ![]()
Jinak ten Permon je nejvíc u delerů, třeba paní zlatíčko.cz, je to Havířov..tak k ní když něco chci - třeba vlnu si jezdím..
A zkoušeli jste indické ořechy? To je taky jemnější, už jsem to zkoušela i na vlasy..a fakt to umylo
. A když vůni tak nakapu esenciální olej na pytlík a s tím se to pere a provoní jemně.
Ale ten permon podle zkušeností- ne mých, je fakt na plíny supr..
Čiči, to se to někomu pere, když má sušičku. My ani balkon, takže nám prádlo schne tak 2 dny v koupelně - teď v zimě je to o něco lepší. Zrovna jsem se vás chtěla zeptat, kolik máte plenek (jestli se to někomu nude chtít počítat) a jak často perete. Protože já nevím, kolik bych toho musela nakoupit, aby mi to vystačilo a prala alespoň obden. Když mám kam pověsit jen jednu pračku a pak čekám, až to uschne…
Možná už jste to tu probírali, ale máte někdo zkušenost s plenama Baby lucy? A ty svrchní Haipa Daipa doporučujete které?
Dík.
Tak to já peru pomalu každý den,protože malá ze školky příjde vždycky ušmudlaná a mužíček se hodně potí,takže každý den kupička.
U nás taky nenajdeš nějaký přírodě škodlivý sr..Mám vše eko.
Látkování taky nehrotím.Když jsme na dovče,nebo někde na víkend,tak to opravdu nejde látkovat.Malýmu totiž smrdí dost čůrání a fakt nevím,jak bych plenky uchovala do vyprání bez smradu na pokoji. ![]()
Kosmetiku kupuju přírodní od Saloosu.
No, u nás žehlím až,když nemáme,co na sebe
A vždycky,když vidím tu hromadící se kupu,tak říkám už bych měla,ale většinou ještě najdu něco na sebe ve skříni a tak mávnu rukou.
Teď jsem si koupila i pekárnu na chleba,tak mám o zábavu postaráno,ale jsem spokojená. ![]()
Mýdlové ořechy mám doma, prala jsem s nimi ze začátku, teď si dělám doma sliz a z ořechů dělám odvar, který pak dále používám na čištění v domácnosti.
Pekárnu na chleba mám taky na seznamu, ale ještě si na ni nějakou chvilku počkám, přeci jen jsou důlěžitější věci, co potřebujeme kupit ![]()
Baby Lucy - máme doma ty bambusové a jsme s nimi spokojeni ![]()
A přiznm se, že žehlím jen nutné věci - utěrky (hrozně se krčí) a pleny - jinak na to dlabu ![]()
halucinka píše: Čiči, to se to někomu pere, když má sušičku. My ani balkon, takže nám prádlo schne tak 2 dny v koupelně - teď v zimě je to o něco lepší. Zrovna jsem se vás chtěla zeptat, kolik máte plenek (jestli se to někomu nude chtít počítat) a jak často perete. Protože já nevím, kolik bych toho musela nakoupit, aby mi to vystačilo a prala alespoň obden. Když mám kam pověsit jen jednu pračku a pak čekám, až to uschne…
Možná už jste to tu probírali, ale máte někdo zkušenost s plenama Baby lucy? A ty svrchní Haipa Daipa doporučujete které? **
Jestli nemas kde susit, tak bych BL nebrala. Mela sem flanelovou - ta se mi nelibila vubec a bambusovou - ta byla fajn, nehrubla tak moc jako treba TB, ale stejne mrcha schla dlouho.
Nejrychleji schnou ctverce, zavazovacky a kapsovky. Co mas vlastne za vybavu ted?
Dajmo excel mivali v Makru
Halucinko Haipa daipa PUL jsem myslela tady ty
Já mám doma Baby Lucy Bambusové, jsem s nimi spokojená, ale bez sušičky by asi dlouho schly.
Hmm, no byla jsem teď jednu osahat, co jsem včera večer věšela, už se mi nechtěla zapínat sušička........tak teda je už skoro suchá, ale sušák stojí u radiátoru. ![]()
Co se týče papírovek, tak taky občas dám, taky to nějak nehrotím, když mi třeba dojde Bum hugger na noc, tak prostě hodím Alanu.
Hmm a jak často se u nás pere? No tak pleny jelikož jich mám dost, tak většinou jednou za tři dny, oblečení holek to peru tak asi jednou až dva krát týdně, no a naše většinou v sobotu a praček je různě, prostě jak kdy. ![]()
Baba píše:![]()
Pripomela si mi muj nejpozitivnejsi zazitek dnesniho dne, partnerovi budou prat pracovni hadry v jejich pradelne
Me se tak ulevilo, prani by mi nevadilo, ale zehlit kosile?
Jeste jich na me 6 vejra u zehlicky, ale tyhle mrchy budou posledni
Kua ti doktoři si teda žijou.
![]()
Efík já mám vlňáčky Anavy a jsem s nimi naprosto spokojené, mám jedny jednovelikostní a jedny natahovací a oboje jsou super, objemné teda nejsou fakt vůůůůůůůbec. ![]()
Katy2 píše:Kua ti doktoři si teda žijou.![]()
![]()
![]()
Hm, za dvanact tisic cisteho mesicne…
Vsak az dostane prvni vyplatu, pochlubim se
Ale na pliny bude ![]()
Kazdopadne sem rada, ze je v praci, aspon mi neprijde na moje plenkove vystrelky. Ten mimibazar je teda taky vec ![]()
A kopretinky jsou doma a jsou fakt krasny. Pani z toho obchodu rikala, ze jeji (myslim patnactimesicni) dceruska si rika, ze chce kopretinkove pliny - rika kyti. Tak doufam, ze Koblih nebude takova paradnice a bude ji fuk, do ceho srandi.
Babo, jo hele už máte očkování? Byli už jste na té Hexe? A co prevenar? Jak to u vás vypadá? U nás teda mazec, dr. mi řekla že nic kupovat za své prachy nebude, tak jsem trošku rozhýbala Nadaci Nahlas, to jsou ti co tady 3 roky za to bojovali aby se očkovalo proti pneumokokům zdrama, jsem s tou maminkou byla v MOtole na kochleární implantací. Tak že jsem jí v pondělí hned volala, pak jsem volala i na pojištovnu a všude mi potvrdili jaký je postup.
No tak ta K. Kalovská ta maminka co mají tu nadaci, hned zkontaktovala ostatní a už to jelo.
Jestli jsi včera koukala na zprávny večer na Nově, tak ta co tam blekotala, tak to jsem byla já. Dokonce chtěli přijet točit, ale to jsem je poslala někam, po telefonu jsem byla ochotná říct jak to bylo. ![]()
Jeeeeee, tak to sem nevidela. To ses teda dobra, ja bych asi nevedela na koho se obratit.
Zrovna pred chvilkou jsme se z ockovani vratili domu. My to meli bez problemu, vcera na poradne sem rekla, ze chci hexu+ pneumokoka, ale nemela vakcinu, tak sme tam sli az dneska. Dostala synflorix. Ani moc nervala, tak to snad bude v pohode, ted chrundi.
No právě problém je, že nejsou vakcíny, tak že jsem zvědavá jak to teda u nás dopadne, snad se to nějak vyřeší.
Já teda věděla na koho se obrátit, tu Kateřinu Kalovskou dobře znám, byly jsme spolu na pokoji a jsme stále v kontaktu, no tak jsem jí brnkla, řekla jí jak se věci mají a ta už zařídila zbytek. Dneska má Eliška 5 měsíců, tak že máme ještě skoro měsíc čas aby se to očkování nějak vyřešilo. ![]()
babo-hele,já si příjdu jak v prádelně.holky,kolik vyperete praček týdně?Mě příjde,že jen peru a žehlím,už mě to fakt s…

Nevím jestli jsme takový špindíry,nebo je to normální.
Ještě k plenkám-než jsem sem vlezla,tak jsem byla přesvědčená,že vystačíme se stávající plenkovou výbavou,ale jak jste tu básnilia básnili,tak jsem neodolala a objednala jsem si troje svrchňáky,ale ty byly potřeba.Dosud jedeme v PUL,ale zkusíme vlňáky na sucháč,tak uvidím.máte zkušenost s vlňákama od Anavy?Nejsou moc objemné?Jsem totiž asi jediná látkařka v Chrudimi a docela mě odsuzují.Už se nesnažím cokoli vysvětlovat.Pár maminek se mi teda přiznalo,že jsou na to líný,ale mě to teda nepříjde žádná práce.To asi proto,že ve věšení prádla se vyžívám.Jsem asi úchylná.