Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Flyingfrog píše:
Teda jak to čtu, tak chlapa mám zlatého. Což mi ovšem nebrání mu někdy nadávat do ignorantů apod.
fly teda mluvis mi z duse, chlapa mam hodnyho, zlatyho ale nekdy bych ho kopla a parkrat ze me vypadlo, ze netusim jestli je tak blbej nebo takovej ignorant ![]()
holky kolik si prosím na RD můžu přividělat peněz, aniž bych odváděla nějaké pojištění či tak podobně. Abych si nemusela pak dělat daňové přiznání
caccorka píše:
holky kolik si prosím na RD můžu přividělat peněz, aniž bych odváděla nějaké pojištění či tak podobně. Abych si nemusela pak dělat daňové přiznání
na RD muzes vydelavat neomezene, muzes se i vratit do prace jako ja, ale jak je to pak s danema, to fakt nevim
careynka píše:caccorka píše:na RD muzes vydelavat neomezene, muzes se i vratit do prace jako ja, ale jak je to pak s danema, to fakt nevim
no já právě jestli nemusím pak třeba i odvádět sociální či zdravotní …
já teda ani neznám rozdíl mezi PPM a RD - myslím, že já ,mám RD. Pracovala jsem, pak jsem měla MD a najela jsem na 3 letou RD.
caccorka píše:careynka píše:no já právě jestli nemusím pak třeba i odvádět sociální či zdravotní …caccorka píše:na RD muzes vydelavat neomezene, muzes se i vratit do prace jako ja, ale jak je to pak s danema, to fakt nevim
já teda ani neznám rozdíl mezi PPM a RD - myslím, že já ,mám RD. Pracovala jsem, pak jsem měla MD a najela jsem na 3 letou RD.
to za tebe odvadi zamestnavatel, jako kdyz jsi normalne v praci, ale beres dva „platy“, kdyz mas narok na PPM tak jsi na materske od porodu pul roku, po pul roce jdes na RD kde pobiras rodicovsky priplatek a k tomu si muzes neomezene privydelavat nebo se vratit do svy prace
caccorka píše:careynka píše:no já právě jestli nemusím pak třeba i odvádět sociální či zdravotní …caccorka píše:na RD muzes vydelavat neomezene, muzes se i vratit do prace jako ja, ale jak je to pak s danema, to fakt nevim
Nárok na rodičák to neovlivňuje vůbec. Ale pokud překročíš určitou hranici příjmů, musíš podávat daňové příznání (v současnosti 15 000 Kč ročně), pokud provádíš činnost soustavně a za účelem zisku, musíš mít ŽL (bez ohledu na výši příjmů, rozhodující je ta soustavnost a to, že chceš vydělat). Navíc pokud tvé zisky překročí určitou hranici (za tento rok 59 373 Kč), musíš platit sociální pojištění. U zdravotního pojištění je to obdobně, nemocenské pojištění není povinné.
Ahojky, Ivuško, dotaz. Pořídila jsem anavku na snapku - a mám problém, aby mi na ní snapka držela - čím to? na klasickým čtverci drží jako přilepená, ale na tu anavku se s ní peru…
tinpet píše:
Ahojky, Ivuško, dotaz. Pořídila jsem anavku na snapku - a mám problém, aby mi na ní snapka držela - čím to? na klasickým čtverci drží jako přilepená, ale na tu anavku se s ní peru…
Může být trochu tupější… Ale na čtverce holt drží ze všeho nejlíp, to tak prostě je. Chce to trochu grif a pořádně natahovat, pak drží dobře.
ivuska.h píše:caccorka píše:Nárok na rodičák to neovlivňuje vůbec. Ale pokud překročíš určitou hranici příjmů, musíš podávat daňové příznání (v současnosti 15 000 Kč ročně), pokud provádíš činnost soustavně a za účelem zisku, musíš mít ŽL (bez ohledu na výši příjmů, rozhodující je ta soustavnost a to, že chceš vydělat). Navíc pokud tvé zisky překročí určitou hranici (za tento rok 59 373 Kč), musíš platit sociální pojištění. U zdravotního pojištění je to obdobně, nemocenské pojištění není povinné.careynka píše:no já právě jestli nemusím pak třeba i odvádět sociální či zdravotní …caccorka píše:na RD muzes vydelavat neomezene, muzes se i vratit do prace jako ja, ale jak je to pak s danema, to fakt nevim
IVO: děkuji, já jenom, že jsem něco teď vyjímečně nárazově dělala pro holky v práci a chtějí mi zaplatit, tak jsem chtěla vědět, jestli to nebudu mít komplikované, když se mnou sepíšou dohodu
Nevíte někdo kdy bude bambusový flís český na ŠD? Měl být začátkem srpna,pak koncem a furt nic…
A ještě dotaz který jsem dávala už na nové látkující maminky… Nevíte někdo o pulkách které jsou ze stejného materiálu jako tots wrap a střihově jako imse vimse? Jedině tots bots mi totiž spolehlivě neprotečou… ale mám radši střih IV.
caccorka píše:ivuska.h píše:IVO: děkuji, já jenom, že jsem něco teď vyjímečně nárazově dělala pro holky v práci a chtějí mi zaplatit, tak jsem chtěla vědět, jestli to nebudu mít komplikované, když se mnou sepíšou dohoducaccorka píše:Nárok na rodičák to neovlivňuje vůbec. Ale pokud překročíš určitou hranici příjmů, musíš podávat daňové příznání (v současnosti 15 000 Kč ročně), pokud provádíš činnost soustavně a za účelem zisku, musíš mít ŽL (bez ohledu na výši příjmů, rozhodující je ta soustavnost a to, že chceš vydělat). Navíc pokud tvé zisky překročí určitou hranici (za tento rok 59 373 Kč), musíš platit sociální pojištění. U zdravotního pojištění je to obdobně, nemocenské pojištění není povinné.careynka píše:no já právě jestli nemusím pak třeba i odvádět sociální či zdravotní …caccorka píše:na RD muzes vydelavat neomezene, muzes se i vratit do prace jako ja, ale jak je to pak s danema, to fakt nevim
Dohoda je ale něco úplně jiného! To, co jsem psala výše, se týká podnikání. Dohoda se daní srážkovou daní (odvádí ji zaměstnavatel, tj. tvé kolegyně) a dál už se nikde nepřiznává.
Brokianaa píše:ČESKÝ FLÍS
Nevíte někdo kdy bude bambusový flís český na ŠD? Měl být začátkem srpna,pak koncem a furt nic…
A ještě dotaz který jsem dávala už na nové látkující maminky… Nevíte někdo o pulkách které jsou ze stejného materiálu jako tots wrap a střihově jako imse vimse? Jedině tots bots mi totiž spolehlivě neprotečou… ale mám radši střih IV.
ivuska.h píše:caccorka píše:Dohoda je ale něco úplně jiného! To, co jsem psala výše, se týká podnikání. Dohoda se daní srážkovou daní (odvádí ji zaměstnavatel, tj. tvé kolegyně) a dál už se nikde nepřiznává.ivuska.h píše:IVO: děkuji, já jenom, že jsem něco teď vyjímečně nárazově dělala pro holky v práci a chtějí mi zaplatit, tak jsem chtěla vědět, jestli to nebudu mít komplikované, když se mnou sepíšou dohoducaccorka píše:Nárok na rodičák to neovlivňuje vůbec. Ale pokud překročíš určitou hranici příjmů, musíš podávat daňové příznání (v současnosti 15 000 Kč ročně), pokud provádíš činnost soustavně a za účelem zisku, musíš mít ŽL (bez ohledu na výši příjmů, rozhodující je ta soustavnost a to, že chceš vydělat). Navíc pokud tvé zisky překročí určitou hranici (za tento rok 59 373 Kč), musíš platit sociální pojištění. U zdravotního pojištění je to obdobně, nemocenské pojištění není povinné.careynka píše:no já právě jestli nemusím pak třeba i odvádět sociální či zdravotní …caccorka píše:na RD muzes vydelavat neomezene, muzes se i vratit do prace jako ja, ale jak je to pak s danema, to fakt nevim
takže sepíšu dohodu, dají mi nějakou částku a odvedou z toho daň a já už si proto ani nemusím dělat daňové přiznání jo? A i tak si můžu vydělat neomezeně, nebo je tam limit a pak tím pádem musím za rok udělat daňové přiznání?
tinpet píše:
Mam stejny problem, nedrzi ale jen dole, na bocich ano. Neresim, stejne tak blbe drzi i na pastelce… ![]()