Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5986
15.9.11 11:44

Oblacku, taky si myslím, že je to hodně o vodě :nevim: v naší vodě mám taky všechno jak šmirgl a u mámy se mi plíny zdály měkčí.
Jinak ocet by se neměl dávat, když máš bambusové plíny, bambus se s octem nemá rád :think: Párkrát by to nevadilo, ale dlouhodobě by se ti plínky zničily :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
15.9.11 11:57
oblacek píše:
holky v čem perete plínky… mě dnes přišli nové ANAVY a jsou tak hebké ty moje plíny jsou jak struhadlo :-? chci je mít hebounké a měkounké… :think: co dělám špatně?

Nic neděláš špatně, máš blbou (tvrdou) vodu, já to mám to samý. Nepomáhá ani ocet. Pomohla by jedině sušička, kterou nechci. :nevim:
S octem to je pověra. Dávala jsem ho, teď už na to kašlu, protože to stejně nepomáhá. :-(

• Citovat
  • Upravit
5502
15.9.11 12:07

Já ocet taky nedávám.Takže to jen přebraná informace:-) A na bambusky se fakt nemá dávát to jsem zapoměla dopsat a nedošlo mi,že se ptáš asi hlavně na ty anavy. No,ne potřít,ale promnout v ruce-už jsem přišla na slovo jak to vyjádřit…ta čeština:-) Já je vezmu a jakoby vykroutím v ruce - suché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
15.9.11 13:15
alchemilka píše:
Oskárek píše:
alchemilka píše:
Ivusko, koukám, že máš rozdíl mezi dětičkama stejný jak já :wink: prosím napiš mi, že se to dá bez ujmy zvládnout :mrgreen: já to zatím asi moc nezvládám 8-o
vydrž 2-3 měsíce a ono si to sedne :mrgreen: vlastní zkušenost 8-) začátky byly krušnější, ale teď už jsme se tak nějak sladili…
mladší teda trpí na prdy, tak je to občas na palici, ale už se to taky lepší…
jinak když se musím věnovat staršímu a mladší pláče, tak to jistí šátek nebo houpání v autosedačce…
bude líp :-P
díky :hug: já taky doufám, že to bude už jen lepší 8-) Jinak já mám ještě babyvak a v tom bývá Eda spokojený, ale večer už to na něj přestalo zabírat :nevim:

večer nezabírá níc, jen ten šátek a někdy ani ten, ale aspoň mi dává nějakou volnost pohybu :-)

jo a vodu máme taky ultra tvrdou a nepomáhá nic, jen sušička.
jo vlastně jo, trochu pomáhalo máchadlo permon od missivy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
15.9.11 13:21
Brunifid píše:
oblacek píše:
holky v čem perete plínky… mě dnes přišli nové ANAVY a jsou tak hebké ty moje plíny jsou jak struhadlo :-? chci je mít hebounké a měkounké… :think: co dělám špatně?
Nic neděláš špatně, máš blbou (tvrdou) vodu, já to mám to samý. Nepomáhá ani ocet. Pomohla by jedině sušička, kterou nechci. :nevim:
S octem to je pověra. Dávala jsem ho, teď už na to kašlu, protože to stejně nepomáhá. :-(

Jojo, souhlasím. Naše nové plínky jsou ultra hebké taky proto, že materiál se před šitím pere a pak suší v sušičce, takže proto je to takové nadýchané. Takže jediné, co pak pomáhá, je po usušení promnout v rukách a do praní přidávat sodu, ta vodu změkčí (do jisté míry).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
15.9.11 13:22
Oskárek píše:
alchemilka píše:
Oskárek píše:
alchemilka píše:
Ivusko, koukám, že máš rozdíl mezi dětičkama stejný jak já :wink: prosím napiš mi, že se to dá bez ujmy zvládnout :mrgreen: já to zatím asi moc nezvládám 8-o
vydrž 2-3 měsíce a ono si to sedne :mrgreen: vlastní zkušenost 8-) začátky byly krušnější, ale teď už jsme se tak nějak sladili…
mladší teda trpí na prdy, tak je to občas na palici, ale už se to taky lepší…
jinak když se musím věnovat staršímu a mladší pláče, tak to jistí šátek nebo houpání v autosedačce…
bude líp :-P
díky :hug: já taky doufám, že to bude už jen lepší 8-) Jinak já mám ještě babyvak a v tom bývá Eda spokojený, ale večer už to na něj přestalo zabírat :nevim:

večer nezabírá níc, jen ten šátek a někdy ani ten, ale aspoň mi dává nějakou volnost pohybu :-)

jo a vodu máme taky ultra tvrdou a nepomáhá nic, jen sušička.
jo vlastně jo, trochu pomáhalo máchadlo permon od missivy

Na ten Permon pozor, před časem jsem tu psala složení a na plínky to není vhodné, může to snižovat savost. Jinak je v tom kys. citronová, aromata a „něco“ proti elektrizování vláken a to něco je právě to problematické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
15.9.11 15:23

hmm já mám sušičku, takže zkusím plíny hodit tam… :think:
ale jinak peru v normal prášku co vše ostatní… od anway měla bych používat nějaké specoš prášky? viděla jsem v déemku ECOVER, byl by na ty plíny lepší? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
15.9.11 15:28

Jinak k té měkkosti mě ještě nepadlo, že se plenky nesmí nechat přeschnout. Já je „těsně před uschutím“ posbírám ze šňůry rozložím třeba na postel ať tak volně doschnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
15.9.11 16:24

Oblacku, tak ze sušičky je budeš mít krásně měkoučké :dance: akorát já mám pocit, že suška prádlo ničí :think: mně se po čase začaly dělat dírky na plenách :think: (ne na všech)
a s tím octem a bambusem je to možná pověra, já to vyzkoušené nemám, ale jsem si jistá, že tady nějaká maminka kdysi psala, že se ji tím zničily bamb. vkládačky :nevim:
prášek - já používám obyč. lovelu :nevim: ecover jsem nezkoušela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
15.9.11 17:58

prosim vas… jsem koupila plavky pro malou, tak me dostala hlasky pani v prodejne ze jsou s plenkou, tu jsem tam teda nenasla :roll: neni tam zadna saci vrsta, to je asi normalni co?? tkz je jedno ze se dite vymoci do bazenu?? nebo se pod ne davaji jeste ty jednorazovy plenky do vody?? bo jak :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
15.9.11 18:33

Plenkové plavky nemají žádnou sací vrstvu, nevadí, kdyz dítě močí do bazénu. Jde o to aby plavky udržely bobek. Jednorázové plavky moč taky neudrží, dřív nasáknou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
15.9.11 18:39

Ahoj holky, mám dotaz na vás co už vpodstatě odplenkováváte… Malá má plenky už jen na spaní a na ven, ale zvenku přijde většinou ze suchou, tak mám tak 2 sady za den a než naplním pračku, tak je to tak týden, tak dlouho to nechat nemůžu, jak to děláte s praním? Nechce se mi moc prát půlku nebo 1/3 pračky :-( a prát to s jiným prádlem se mi taky moc nechce… bílé peru na 40, plenky občas potřebují těch 60.. Na 60 teda peru ručníky, ale s těma je prát nechci páč mi pouští barevné žmolky/chloupky (nebo jak to popsat) a chytá se mi to na čtvercovky :-( Po kolika dnech max. perete plenky? Mně už ty 3 dny přijdou takové docela hraniční a to je napřed vymáchám v ocotové vodě a pak teprve peru… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.9.11 20:03

Ja peru bud v Ecoveru nebo v orechach. Ted mam zas obdobi spis Ecoveru. Peru v tom vsechno, k bilymu jen pridavam perkarbonat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
15.9.11 20:04
alchemilka píše:
Oblacku, tak ze sušičky je budeš mít krásně měkoučké :dance: akorát já mám pocit, že suška prádlo ničí :think: mně se po čase začaly dělat dírky na plenách :think: (ne na všech)
a s tím octem a bambusem je to možná pověra, já to vyzkoušené nemám, ale jsem si jistá, že tady nějaká maminka kdysi psala, že se ji tím zničily bamb. vkládačky :nevim:
alchemilka píše:

no já nic moc nesuším jen když ptřebuju něco rychle :think: právě mám taky pocit že sušička ničí věci hlavně teda ponžky a kalhotky :think: ale zkusím udělat to že to nechám usušit normálně venku a před koncem než budou uplně suché je mrsknu dosušit a třeba budu lepší :think:

holky používáte někdo ECOVER?já jen jestli má cenu ho kupovat jestli je lepší prát plíny v tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.9.11 20:05
Mysicka31 píše:
Ahoj holky, mám dotaz na vás co už vpodstatě odplenkováváte… Malá má plenky už jen na spaní a na ven, ale zvenku přijde většinou ze suchou, tak mám tak 2 sady za den a než naplním pračku, tak je to tak týden, tak dlouho to nechat nemůžu, jak to děláte s praním? Nechce se mi moc prát půlku nebo 1/3 pračky :-( a prát to s jiným prádlem se mi taky moc nechce… bílé peru na 40, plenky občas potřebují těch 60.. Na 60 teda peru ručníky, ale s těma je prát nechci páč mi pouští barevné žmolky/chloupky (nebo jak to popsat) a chytá se mi to na čtvercovky :-( Po kolika dnech max. perete plenky? Mně už ty 3 dny přijdou takové docela hraniční a to je napřed vymáchám v ocotové vodě a pak teprve peru… :nevim:

Tak to teda nevim, ja to peru s rucnikama bezne :nevim: :nevim: Nic jinyho mne nenapada. Jedine si poridit velky pytel na pradlo a ty problemovy rucniky strcit tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure